Αποκάλυψη! Η Google εγκατέστησε στα κινητά εν αγνοία μας “υπηρεσία” και πλέον θα μας παρακολουθεί και θα κρίνει εάν έχουμε COVID-19 ή όχι!

Δεν υπάρχουν σχόλια :





Ελέγξτε το και στη δική σας συσκευή! - Φυσικά κανείς δεν έχει ερωτηθεί για την εγκατάσταση της συγκεκριμένης "φαεινής" υπηρεσίας στα κινητά μας τηλέφωνα.

Σε μία τουλάχιστον περίεργη κίνηση (για το καλό μας) προέβη η εταιρεία Google στην μάχη για την καταπολέμηση του κορωνοϊού. Στην τελευταία αναβάθμιση στα κινητά τηλέφωνα με λειτουργικό σύστημα android, εγκατέστησε χωρίς την άδεια του χρήστη και χωρίς πολλές τυμπανοκρουσίες,( όπως κάνει συνήθως σε άλλα features που εγκαθιστά), σύστημα ιχνηλάτησης, παρακολούθησης και ειδοποιήσεων έκθεσης του ιδιοκτήτη της συσκευής στον COVID-19.
Γράφει ο Άρης Ιχθύς για τα Ελληνοτουρκικά
Δεν ήταν αρκετό το ότι κατέγραφε τις δραστηριότητες μας και τις αναζητήσεις μας, δεν ήταν αρκετό πως επέλεγε να μας ακούει παντελώς αυθαίρετα με ηχητικά κλιπ, έρχεται σήμερα και εγκαθιστά υπηρεσία παρακολούθησης και ειδοποιήσεων έκθεσης στον COVID-19.
Πράξη που θεωρητικώς μπορεί να πει κανείς πως γίνεται σε λογικά πλαίσια και δεν εκπλήσσει, διότι ως γνωστόν παρακολουθούμαστε από τον παγκόσμιο ιντερνετικό κολοσσό μέσω των cookies (κείμενα αναζήτησης και ηχητικά κλιπ)
και μας σερβίρονται ανάλογες διαφημίσεις, ωστόσο δημιουργείται εύλογος προβληματισμός για το ενδεχόμενο παραβίασης προσωπικών δεδομένων καθώς και φόβος για διαρροή των δεδομένων μας σε τρίτους, σε περίπτωση που η εφαρμογή-υπηρεσία παραβιαστεί!
Δεν χρησιμοποιούμε τυχαία τους όρους ιχνηλάτηση και παρακολούθηση καθώς έτσι χαρακτηρίζεται η ενέργεια αυτή στο white paper της Google για τις Ειδοποίηση έκθεσης στον COVID-19
Το White Paper εδώ.
Στα κινητά μας λοιπόν, μετά από την αναβάθμιση της προηγούμενης εβδομάδας, εάν πλοηγηθούμε στις Ρυθμίσεις > Ρυθμίσεις Google, συναντάμε μία νέα καρτέλα με τίτλο “Ειδοποιήσεις έκθεσης στην ασθένεια COVID-19.

Η υπηρεσία έχει προεπιλεγεί από το σύστημα να είναι απενεργοποιημένη (προς το παρόν) και για να ενεργοποιηθεί χρειάζεται να ενεργοποιήσετε το Bluetooth και τη ρύθμιση τοποθεσίας του τηλεφώνου σας, καθώς και να εγκαταστήσετε την κατάλληλη εφαρμογή από την εκάστοτε αρχή δημοσίας υγείας.
Εδώ είναι το πρώτο σημείο στο οποίο καταφανώς η Google αναφέρει ρητά πως θα συνεργαστεί με τις κυβερνήσεις για την παρακολούθηση των ανθρώπων-χρηστών και θα εκδίδει ειδοποιήσεις έκθεσης στον COVID-19 στον τελικό χρήστη. Σε περίπτωση που δεν γνωρίζουμε ποια είναι η επίσημη κρατική εφαρμογή μας προτρέπει να επικοινωνήσουμε με την κυβέρνηση μας. Οπότε υποθέτουμε πως η κυβέρνηση κινείται προς την κατεύθυνση δημιουργίας αντίστοιχης εφαρμογής.

Όπως αναφέραμε και παραπάνω, προς το παρόν η υπηρεσία είναι απενεργοποιημένη και μπορεί ο κάθε χρήστης να την ενεργοποιήσει οικειοθελώς, αλλά υποθέτουμε πως πολύ πιθανόν να μας ζητηθεί να ενεργοποιηθεί υποχρεωτικά σε ένα ενδεχόμενο lockdown(εξηγούμε παρακάτω), ώστε τα δεδομένα τα οποία θα συλλέγει η εφαρμογή να είναι άμεσα διαθέσιμα και διαχειρίσιμα από την αρχή δημόσιας υγείας και συνεπώς και την πολιτική προστασία που έχουν από την αρχή αναλάβει την αντιμετώπιση της “πανδημίας” του κορωνοϊού. Δηλαδή για να είμαστε πιο σαφής στην Κυβέρνηση, στον ΕΟΔΥ και στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.
Πώς θα λειτουργούν οι Ειδοποιήσεις έκθεσης
Όταν ενεργοποιούμε τις Ειδοποιήσεις έκθεσης σε μια εφαρμογή από την κρατική αρχή δημόσιας υγείας, το τηλέφωνό μας θα κοινοποιεί τυχαία αναγνωριστικά με άλλα κοντινά τηλέφωνα που έχουν επίσης ενεργοποιήσει το Σύστημα
ειδοποιήσεων έκθεσης.
Καθ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας, το τηλέφωνό μας και τα τηλέφωνα γύρω μας θα ανταλλάσσουν τυχαία αναγνωριστικά. Όταν το τηλέφωνό μας εντοπίσει ένα τυχαίο αναγνωριστικό από άλλη συσκευή, καταγράφει και αποθηκεύει το αναγνωριστικό.
Εάν κάποιος αναφέρει ότι έχει COVID-19 και το αναγνωριστικό του είναι αποθηκευμένο στο τηλέφωνό μας, η εφαρμογή θα μας ειδοποιήσει για τα επόμενα βήματα που πρέπει να κάνουμε και τα δεδομένα μας θα είναι στην ευχέρεια του κράτους και των διαχειριστών των επίσημων εφαρμογών.
Με λίγα λόγια, τηλέφωνο και άνθρωπος, θα “γίνονται ένα” και θα μπορούν να παρακολουθούνται και να ταυτοποιούνται ψηφιακά καθώς και να ειδοποιούνται και να κρίνονται ως υποψήφιοι φορείς του COVID-19.
Πώς η εφαρμογή θα μπορεί να καθορίσει την έκθεση μας στον COVID-19

Η εκάστοτε κρατική αρχή δημόσιας υγείας θα καθορίζει ποιοι παράγοντες ενδέχεται να υποδεικνύουν έκθεση μας σε COVID-19.
Εάν η εφαρμογή μάθει ότι έχουμε έρθει σε επαφή με κάποιον που αναφέρει ότι έχει COVID-19, το σύστημα κοινοποιεί στην εφαρμογή:
Την ημέρα που συνέβη η επαφή.
Πόσο καιρό κράτησε η επαφή.
Η ισχύς του σήματος Bluetooth αυτής της επαφής.
Η εφαρμογή δημόσιας υγείας δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιεί την τοποθεσία του τηλεφώνου μας.
Το ίδιο το Σύστημα ειδοποιήσεων έκθεσης δεν χρησιμοποιεί την τοποθεσία μας ούτε κοινοποιεί τις ταυτότητες άλλων χρηστών με την εφαρμογή, το Google ή την Apple.
Η εφαρμογή δημόσιας υγείας δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιεί την τοποθεσία του τηλεφώνου μας ή να παρακολουθεί την τοποθεσία μας στο παρασκήνιο.
Μόνο οι επίσημες εφαρμογές δημόσιας υγείας μπορούν να χρησιμοποιήσουν το σύστημα.

Δηλαδή ανάλογα με τα κριτήρια της αρχής δημοσίας υγείας θα ορίζεται εάν θα έχουμε πιθανώς κολλήσει COVID-19, θα μας αποστέλλονται Ειδοποιήσεις έκθεσης και εάν θέλουμε θα το κοινοποιούμε μέσω της εφαρμογής, ωστόσο η εφαρμογή και τα δεδομένα μας δεν θα κοινοποιούνται αλλά θα διατηρούνται στην εφαρμογή και στη διάθεση των δημιουργών της. Άρα της Κυβέρνησης και της αρχής δημόσιας υγείας!
Τι γίνεται εάν έχουμε “εκτεθεί” σε άτομο με COVID-19

Πέραν του ότι θα λαμβάνουμε μία ειδοποίηση και καθοδήγηση, η εφαρμογή θα ενημερώνει την αρχή δημόσιας υγείας πως πιθανόν “κολλήσαμε”.
Και εάν κρίνουμε με βάση τα υπάρχοντα δεδομένα και το πως αντιδρά η πολιτεία σε κρούσματα του κορωνοιού, μπορούμε εύκολα να υποθέσουμε πως εφόσον θα το γνωρίζει, πιθανόν να μας χτυπήσει την πόρτα του σπιτιού μας και ειδικό κλιμάκιο το οποίο ενδεχομένως θα μας βάλει σε καραντίνα ή και ατομικά περιοριστικά μέτρα!!! (sic).
Θα φτάσουμε δηλαδή στο σημείο μία “αλάθητη” εφαρμογή της GOOGLE να κρίνει, να χαράζει κατευθύνσεις και να καθοδηγεί το σύστημα μίας χώρας για την καταπολέμηση του COVID-
19 και αυτό δεν είναι συνωμοσία.
Γιατί πιστεύουμε πως μπορεί να μας ζητηθεί υποχρεωτικά η ενεργοποίηση της εφαρμογής στο μέλλον
Μία εφαρμογή της Google, δεν υλοποιήθηκε και μεταφορτώθηκε στα κινητά τηλέφωνα μας για να παραμείνει ανενεργή!
Πριν το ξέσπασμα του κορωνοιού, εάν λέγαμε σε κάποιον πως για να μπορέσει να μεταβεί στην εργασία του ή στο απέναντι σούπερ μάρκετ της γειτονιάς του, θα έπρεπε να συμπληρώσει αίτηση ή να στείλει μήνυμα από το κινητό του, σε δημόσια υπηρεσία, θα μας αποκαλούσατε ασφαλώς τρελούς και συνωμοσιολόγους. Η πραγματικότητα η οποία επήλθε και με τον τρόπο που επήλθε όμως, μαστιγώνει αλύπητα τα σενάρια περί τρέλας και συνωμοσίας.
Όταν σε απευκταία σενάρια, άνθρωποι ιδιωτικών εταιριών, όπως ο CEO της Apiject προτείνει στο CBN ότι θα μπορούσαν να υπάρξουν τουλάχιστον 100 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου με RFID τσιπ για τον κόσμο, όταν τηλεοπτική εκπομπή λανσάρει το υποδόριο τσιπ σε υπαλλήλους, και τα εγχώρια και παγκόσμια mainstream media γενικότερα πιέζουν προς την κατεύθυνση υπέρμετρης εκμετάλλευσης της τεχνολογίας για την καταπολέμηση του COVID-19 και υνυπολογίζοντας δε, την ψυχολογική πίεση που δέχεται ο μέσος άνθρωπος από μεγάλους δημοσιογράφους, με απειλές του στυλ “Όποιος δεν θέλει να εμβολιαστεί θα πρέπει διωχθεί ποινικά”, τότε η “απλή”, “ταπεινή” και “χρήσιμη” αυτή εφαρμογή, καθώς και η υποχρεωτική ενεργοποίηση της, φαντάζει “σχολική εκδρομούλα” μπροστά στον κυκεώνα των δυνητικά υποψήφιων ακραίων σεναρίων για τακτικές της καταπολέμησης του ιού.



Γιατί θίγονται τα προσωπικά μας δεδομένα
Παρά τις διαβεβαιώσεις της Google, πως μόνο οι επίσημες εφαρμογές δημόσιας υγείας μπορούν να χρησιμοποιήσουν το σύστημα, δεν είναι λίγες οι φορές που έστω και άθελα της, έχει δεχθεί κυβερνοεπιθέσεις με Malware τα οποία κλέβουν προσωπικά δεδομένα.
Μόλις Εχθές 19/6/2020, όπως αποκαλύπτει δημοσίευμα του Reuters, συνολικά 32 εκατομμύρια χρήστες έχουν τεθεί σε κίνδυνο καθώς ερευνητές της Awake Security ανακάλυψαν την μεγαλύτερη «παραβίαση» στην ιστορία της Google.
Αλλά δεν είναι λίγες και οι φορές τις οποίες η Google παραβιάζει τους κανόνες των προσωπικών δικαιωμάτων συνειδητά!

Στα μέσα του Μάρτη του 2020 έλαβε πρόστιμο ύψους 75 εκατομμυρίων σουηδικών κορόνων (περίπου 7 εκατομμύρια ευρώ) για μη συμμόρφωση με τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων (ΓΚΔΠ – GDPR) επέβαλε στη Google η σουηδική Αρχή Προστασίας Δεδομένων.
Σύμφωνα με την απόφαση, η Google, στο πλαίσιο λειτουργίας της μηχανής αναζήτησής της, δεν εκπλήρωσε τις υποχρεώσεις της όσον αφορά το δικαίωμα διαγραφής.
«Διαπιστώσαμε ότι η Google δεν συμμορφώνεται πλήρως με τις υποχρεώσεις της σε σχέση με αυτό το δικαίωμα προστασίας δεδομένων», ανέφερε τότε η Lena Lindgren Schelin, Γενική Διευθύντρια της σουηδικής Αρχής.
Κλείνοντας και για να μην αναφέρουμε επιπλέον γεγονότα, ακόμη και να αποδεχτούμε (no way!) την παρακολούθηση μας από την νέα εφαρμογή της Google για τον COVID-19, ΔΕΝ υπάρχει ΚΑΝΕΙΣ ο οποίος μπορεί να μας διαβεβαιώσει πως τα δεδομένα μας δεν θα φτάσουν σε χέρια τρίτων, π.χ. φαρμακευτικών εταιριών ή ιδρυμάτων όπως το Bill & Melinda Gates Foundation του “φιλάνθρωπου” Μπιλ Γκέιτς, που θα έχουν τεράστια κέρδη από αυτές τις πληροφορίες αυτές διότι φιλοδοξούν να πετύχουν κέρδη οι εταιρείες τους στη μάχη του COVID-19.
Σε κάθε περίπτωση η πεποίθηση μας είναι πως οι άνθρωποι για να παραμείνουν άνθρωποι, θα πρέπει να ΜΗΝ αποδεχτούν να τους “ιχνηλατεί” μία ιδιωτική εφαρμογή του κινητού τους.
Άρης Ιχθύς για τα Ελληνοτουρκικά


ellinotourkika


https://thesecretrealtruth.blogspot.com/2020/06/google-covid-19.html

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου