Ανακαλούνται αποξηραμένα βερίκοκα χωρίς κουκούτσι από τον ΕΦΕΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια :




Ο ΕΦΕΤ ανακοίνωσε ότι ανακαλεί για λόγους ασφαλείας τα αποξηραμένα βερίκοκα χωρίς κουκούτσι «SUNSWEET».



Αποξηραμένα βερίκοκα με την ονομασία «SUNSWEET» ανακαλεί ο ΕΦΕΤ για λόγους ασφαλείας, όπως ανακοινώθηκε σήμερα, Δευτέρα.

Πρόκειται για το προϊόν «SUNSWEET», «Αποξηραμένα Βερίκοκα χωρίς κουκούτσι», σε συσκευασία των 175 γραμμαρίων, με στοιχεία: L0027Η162, ανάλωση κατά προτίμηση 01/2021. Εισαγωγέας/Διανομέας: ΕΛΓΕΚΑ Α.Ε.

Όπως αναφέρει ο ΕΦΕΤ, δείγμα του προϊόντος που ελέγχθηκε ήταν «μη κανονικό και μη ασφαλές» καθώς:

-Περιέχει το συντηρητικό «σορβικό οξύ» σε συγκέντρωση 1474±112mg/Kg ενώ το ανώτατο επιτρεπτό όριο για τη συγκεκριμένη κατηγορία τροφίμου είναι 1000 mg/Kg (ΚΑΝ (ΕΚ) 1333/2008, Παρ/μα ΙΙ, Μέρος Ε, (κατηγορία 04.2.1) και ΚΑΝ(ΕΚ) αριθμ. 178/2002 άρθρο 14, όπως ισχύουν.

-Το συντηρητικό «διοξείδιο του θείου»
παρότι περιλαμβάνεται στο Παράρτημα ΙΙ του Καν. (ΕΕ) αριθ. 1169/2011 (ΟΥΣΙΕΣ Ή ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΑΛΛΕΡΓΙΕΣ Ή ΔΥΣΑΝΕΞΙΕΣ), δεν τονίζεται με είδος χαρακτήρων που κάνει σαφή διάκριση της ονομασίας των συστατικών αυτών από το υπόλοιπο του καταλόγου των συστατικών.





Η εργαστηριακή εξέταση του δείγματος πραγματοποιήθηκε από το Α΄ Τμήμα της Α΄ Χημικής Υπηρεσίας Αθηνών του Γ.Χ.Κ.

Σημειώνεται ότι το ΕΦΕΤ ζήτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας, ενώ καλεί τους καταναλωτές να μην καταναλώσουν το προϊόν.

sputniknews.gr

https://katohika.gr/igia/anakalountai-apoksiramena-verikoka-choris-koukoutsi-apo-ton-efet/?fbclid=IwAR20ALBsDu35C2uZBJkKU_K4ERkPBeWYMysfgfFvU2-woBwOxT3lPfgyxHA

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου