Συνελήφθη για απάτη ο Δρ. Charles Lieber, ο επιστήμονας που φέρεται ότι δημιούργησε τον covid

Δεν υπάρχουν σχόλια :






Σύμφωνα με το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, ο Πρόεδρος του Τμήματος Χημείας και Χημικής Βιολογίας του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ Δρ. Charles Lieber και δύο Κινέζοι υπήκοοι κατηγορήθηκαν για τη βοήθεια που προσέφεραν στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας.

Ο Lieber συνελήφθη εχθές το πρωί και κατηγορήθηκε για ποινική καταγγελία με μια κατηγορία ότι έκανε μια ουσιαστικά ψευδή, πλασματική και δόλια δήλωση. Ο Lieber ήταν να παρουσιαστεί εχθές το απόγευμα ενώπιον της δικαστού Marianne B. Bowler σε ομοσπονδιακό δικαστήριο στη Βοστώνη της Μασαχουσέτης.

Μαζί με αυτόν, κατηγορείται επίσης η Yanqing Ye, 29 ετών, Κινέζα υπήκοος, η οποία κατηγορήθηκε εχθές με ένα κατηγορητήριο για κάθε κατηγορία περί απάτης, ψευδούς θεώρησης βίζας, δημιουργία ψευδών δηλώσεων, και την κατηγορία ως πράκτορας ξένης κυβέρνησης και της συνωμοσίας. Αυτήν τη στιγμή βρίσκεται στην Κίνα.

Κατηγορούμενος είναι επίσης ο Ο Zaosong Zheng, 30 ετών, Κινέζος υπήκοος, ο οποίος συνελήφθη στις 10 Δεκεμβρίου 2019, στο Διεθνές Αεροδρόμιο Logan της Βοστώνης και κατηγορήθηκε με ποινική καταγγελία για απόπειρα διακίνησης 21 φιαλιδίων βιολογικής έρευνας στην Κίνα. Στις 21 Ιανουαρίου 2020, ο Ζενγκ κατηγορήθηκε επίσης για μια κατηγορία λαθρεμπορίου αγαθών από τις Ηνωμένες Πολιτείες και για μια κατηγορία όπου φέρεται να έκανε ψευδείς, πλασματικές ή δόλιες δηλώσεις. Κρατείται από τις 30 Δεκεμβρίου 2019.

Η ανακοίνωση λέει χαρακτηριστικά:

«Σύμφωνα με έγγραφα του δικαστηρίου, από το 2008, ο Δρ Lieber, ο οποίος διετέλεσε κύριος ερευνητής της ερευνητικής ομάδας Lieber στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, που ειδικεύτηκε στον τομέα της νανοεπιστήμης, έχει λάβει περισσότερα από 15.000.000 δολάρια σε επιχορηγήσεις από τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας (NIH) και Υπουργείο Άμυνας (DOD).
Αυτές οι επιχορηγήσεις απαιτούν την αποκάλυψη σημαντικών οικονομικών συγκρούσεων συμφερόντων στο εξωτερικό, συμπεριλαμβανομένης της χρηματοδοτικής στήριξης από ξένες κυβερνήσεις ή ξένες οντότητες. Σε αντίθεση με το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ που ξεκίνησε το 2011, ο Lieber έγινε «Στρατηγικός Επιστήμονας» στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο της Wuhan (WUT) στην Κίνα και ήταν συμβατικός συμμετέχων στο «Σχέδιο Χιλιάδων Ταλέντων» της Κίνας από το 2012 έως το 2017.
Το «Σχέδιο Χιλιάδων Ταλέντων» της Κίνας είναι ένα από τα πιο εξέχοντα σχέδια προσλήψεων κινεζικών ταλέντων που έχουν σχεδιαστεί για να προσελκύουν, να προσλαμβάνουν και να καλλιεργούν επιστημονικά ταλέντα υψηλού επιπέδου για την προώθηση της επιστημονικής ανάπτυξης, της οικονομικής ευημερίας και της εθνικής ασφάλειας της Κίνας. Αυτά τα προγράμματα ταλέντων επιδιώκουν να προσελκύσουν κινέζους από το εξωτερικό και ξένους εμπειρογνώμονες για να φέρουν τις γνώσεις και την εμπειρία τους στην Κίνα και να ανταμείψουν άτομα για την κλοπή ιδιόκτητων πληροφοριών. Σύμφωνα με τους όρους του τριετούς συμβολαίου του Lieber για τα «Χιλιάδες Ταλέντα», το WUT πλήρωσε στον Lieber 50.000 $ το μήνα, έξοδα διαβίωσης έως 1.000.000 κινεζικά γιουάν (περίπου 158.000 δολάρια τότε) και του απένειμε περισσότερα από 1,5 εκατομμύρια δολάρια για να δημιουργήσει μια έρευνα στο εργαστήριο του WUT.
Σε αντάλλαγμα, ο Lieber ήταν υποχρεωμένος να εργάζεται για το WUT «όχι λιγότερο από εννέα μήνες το χρόνο», «δηλώνοντας έργα διεθνούς συνεργασίας, καλλιεργώντας νέους δασκάλους και διδακτορικούς φοιτητές, διοργάνωση διεθνών συνεδρίων, αίτηση για διπλώματα ευρεσιτεχνίας και δημοσίευση άρθρων στο όνομα του WUT».

Η καταγγελία ισχυρίζεται ότι το 2018 και το 2019, ο Lieber είπε ψέματα σχετικά με τη συμμετοχή του στο Σχέδιο Χιλιάδων Ταλέντων και τη συνεργασία με το WUT. Στις 24 Απριλίου 2018, περίπου, κατά τη διάρκεια συνέντευξης με ερευνητές, ο Lieber δήλωσε ότι δεν του ζητήθηκε ποτέ να συμμετάσχει στο πρόγραμμα «Χιλιάδων Ταλέντων», αλλά «δεν ήταν σίγουρος» πώς η Κίνα τον ταξινόμησε.
Το Νοέμβριο του 2018, η NIH ρώτησε το Χάρβαρντ εάν ο Lieber είχε αποφύγει να αποκαλύψει την τότε ύποπτη σχέση του με το WUT και το σχέδιο χιλιάδων ταλέντων της Κίνας. Ο Lieber προκάλεσε το Χάρβαρντ να πει ψευδώς στο NIH ότι ο Lieber «δεν είχε επίσημη σχέση με το WUT» μετά το 2012, ότι «το WUT συνέχισε να υπερβάλλει ψευδώς» τη συμμετοχή του με το WUT τα επόμενα χρόνια και ότι ο Lieber «δεν συμμετέχει ποτέ και δεν συμμετείχε ποτέ» Σχέδιο χιλιάδων ταλέντων της Κίνας.»

(μετάφραση από το πρωτότυπο: Καταχανάς – Γ. Μεταξάς)

Είναι γεγονός ότι οι θεωρίες για το πώς ξεκίνησε η «πανδημία» του covid19 είναι αρκετές. Οι πρώτες αναφορές έδειξαν ότι ο covid19 εμφανίστηκε σε μια αγορά τροφίμων στην πόλη Wuhan της Κίνας. Η πιο διαδεδομένη θεωρία, θέλει τον αμερικανό επιστήμονα, Charles Lieber ως υπεύθυνο για τη δημιουργία και τη διάδοση του ιού. Η θεωρία αναφέρει ότι ο 60χρονος επιστήμονας είχε δημιουργήσει τον κοραναϊό και τον πούλησε στην Κίνα.



Το τι πραγματικά συμβαίνει, μένει να το μάθουμε στην πορεία, εάν τελικά αποφασιστεί να αποκαλυφθεί όλο το παρασκήνιο.
kanenazori.com
https://katohika.gr/diethni/synelifthi-gia-apati-o-dr-charles-lieber-o-epistimonas-pou-feretai-oti-dimiourgise-ton-covid/?fbclid=IwAR37WNHPb4kBu3XyR5e9ft3225Nmc6uWkP_Ec3aJxE-7Y9ADq9Y0k_KmqW8

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου