Πρωτοφανής ύφεση. Πάτωσαν οι εκπτώσεις-Έρχονται πάνω από 100.000 λουκέτα-300.000 περισσότεροι άνεργοι

Δεν υπάρχουν σχόλια :



Σοκ προκάλεσαν τα στοιχεία της Eurostat για το πρωτοφανές μέγεθος της ύφεσης στην ευρωζώνη, το β’ τρίμηνο του 2020. Σε ετήσια βάση, η ζώνη του ευρώ κατέγραψε οικονομική κατάρρευση της τάξης του 15%, ένα ρεκόρ ύφεσης αδιανόητα για καιρό ειρήνης.


Από:
iskra.gr


Πρωταθλήτρια της ύφεσης αναδείχτηκε η Ισπανία, με -22,1% και ακολουθούν η Γαλλία με -19%, η Ιταλία με -17,3% και η Πορτογαλία με -16,5%.


Όλα τα δεδομένα δείχνουν ότι και η Ελλάδα θα σπάσει όλα τα ρεκόρ σε ύφεση, παρά την οικονομική κατάρρευση που γνώρισε τα τελευταία δέκα μνημονιακά χρόνια. Η Ελλάδα αναμένεται να καταγράψει μια οικονομική συντριβή της τάξης του 17-20%, οδηγώντας το ΑΕΠ της χώρας στα τάρταρα.


Τα μηνύματα αυτά, άλλωστε, διαγράφονται καθαρά και από το γεγονός ότι
έχει νεκρώσει η αγορά και το ότι πάτωσε στην κυριολεξία ο τζίρος των θερινών εκπτώσεων, που ξεκίνησε πριν μια εβδομάδα.


7 στις 10 επιχειρήσεις σημείωσαν πτώση των πωλήσεων (!) ενώ την ίδια περίοδο 8 στις 10 επιχειρήσεις με ετήσιο κύκλο εργασιών κάτω των 45.000 ευρώ εμφάνισαν πτώση πωλήσεων σε σχέση με το αντίστοιχο δεκαπενθήμερο του 2019.


Σε συζητήσεις που είχε η Iskra με εμπόρους και επαγγελματίες στις τοπικές αγορές της Αθήνας, τα πράγματα τα εμφάνιζαν ακόμα χειρότερα και έλεγαν ανοιχτά ότι είναι πλέον θέμα χρόνου να βάλουν λουκέτο. Σύμφωνα με κύκλους του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου της Αθήνας, αν δεν υπάρξουν πολύ γενναία μέτρα που θα τονώσουν την αγορά, τότε πρέπει να θεωρείται, σχεδόν , βέβαιο ότι οδεύουμε σε πολύ παραπάνω από 100.000 λουκέτα στην αγορά και σε πολύ περισσότερους από 300.000 πρόσθετους ανέργους.


Οι ίδιοι κύκλοι τόνιζαν ότι από το Φθινόπωρο θα μιλάμε για μια πραγματική καταστροφή.


Πολύ περισσότερο που από την Ε.Ε δεν έχει έρθει ούτε ένα ευρώ βοήθειας ακόμα και από το πρώτο πακέτο των 540 δις ευρώ που αποφασίστηκε στις 9 Απριλίου. Ειδικά τα χρήματα από το πρόγραμμα “SURE” το οποίο περιλαμβάνεται στα 580 δις ευρώ, το οποίο ανακοινώθηκε πομπωδώς από τη κυβέρνηση, όχι μόνο δεν έχει πιστωθεί ούτε ένα ευρώ αλλά και όσα χρήματα αναμένεται να έρθουν, θα έρθουν, τουλάχιστον, μετά τον Σεπτέμβριο, ενώ για λόγους που μόνο το πολυδιαφημισμένο πρωθυπουργικό επιτελείο γνωρίζει, το πρόγραμμα “Συν-Εργασία” βάλτωσε καίτοι η Ελλάδα έχει καταβάλλει την συμμετοχή της,
περίπου 350 εκ. ευρώ! Όσο για το Ταμείο Ανάκαμψης, ο αρχικός ενθουσιασμός μαράθηκε όταν έγινε αντιληπτό ότι τελικά θα δοθούν στην Ελλάδα μόλις 16,5 δις ευρώ σε επιδοτήσεις και 12,5 δις σε δάνεια, αν δοθούν και αυτά, των οποίων μεγάλος μέρος θα επιστραφεί με φόρους σε βάρος του ελληνικού λαού.


Η Ελλάδα αυτή την στιγμή είναι ουραγός στις δαπάνες για τη αντιμετώπιση της κρίσης και αν συνεχίσει με την ίδια πολιτική, θα μιλάμε σε λίγο για μια ανεπίστρεπτα κατεστραμμένη οικονομία και κοινωνία, ενώ ο επερχόμενος Χειμώνας θα είναι Χειμώνας πείνας και δυστυχίας.


Κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ αιχμάλωτες του ευρώ και της γερμανικής Ε.Ε, έχουν ελάχιστες επιλογές, αφού η προσφυγή σε νέο δανεισμό οδηγεί την χώρα σε αιώνια χρεοδουλοπαροικία.


Σε λίγο όλοι σε αυτήν την χώρα θα καταλάβουν ότι ο δρόμος του εθνικού νομίσματος για την αθρόα “δωρεάν” χρηματοδότηση της οικονομίας μας και για ένα μεγάλο επενδυτικό άλμα στη χώρα, είναι μονόδρομος.


Σε λίγο όλοι θα καταλάβουν ότι θα έχουν να διαλέξουν ανάμεσα στο ευρώ από τη μια και το σπίτι, το εισόδημα και τη δουλειά τους από την άλλη. Νομίζω ότι η επιλογή δεν είναι τόσο δύσκολη. Δεν πιστεύω ότι η λατρεία του ευρώ, φτάνει μέχρι του σημείου να μετατρέψει την χώρα σε “Ιφιγένεια“!


Ν.Ζ
http://www.freepen.gr/2020/08/100000-300000.html

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου