ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΕΣ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΕΣ : ΚΑΙ Η ΡΩΣΙΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΑ ΚΙΝΗΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΚΑΙ ΤΟ WI-FI ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ...

Δεν υπάρχουν σχόλια :




Στις 17 Ιουλίου 2020, το ρωσικό Υπουργείο Υγείας δημοσίευσε συστάσεις στα σχολεία για να απαγορεύσει τη χρήση του Wi-Fi και κινητά τηλέφωνα στα δημοτικά σχολεία.
Το Ιατρικό Τμήμα της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών και η Ρωσική Εθνική Επιτροπή για την Προστασία από Μη Ιονίζουσες Ακτινοβολίες, συνέταξαν τις συστάσεις μαζί με το Ρωσικό Υπουργείο Υγείας.

Οι πληροφορίες παρασχέθηκαν στην Παιδική Υπεράσπιση της Υγείας από τον καθηγητή Oleg Grigoriev
, Dr.Sc, PhD, Πρόεδρο της Ρωσικής Εθνικής Επιτροπής για την Προστασία από τις Μη Ιονίζουσες Ακτινοβολίες. Ο καθηγητής Γκριγκόριεφ μίλησε για τις βλάβες της ασύρματης τεχνολογίας και ηγείται των πρόσφατων πρωτοβουλιών της ρωσικής κυβέρνησης για την προστασία των παιδιών από βλάβες. Επίσης, έγραψε σχετικά με τις ειδήσεις.

Πολλές μελέτες δείχνουν σοβαρές αρνητικές επιπτώσεις από το Wi-Fi. Το έγγραφο μετα-ανάλυσης του καθηγητή Martin Pall για το 2018

"Το Wi-Fi είναι μια σημαντική απειλή για την ανθρώπινη υγεία".... αναφέρει μελέτες που δείχνουν ότι το Wi-Fi προκαλεί οξειδωτικό στρες, βλάβη στο σπέρμα / όρχεις, νευροψυχιατρικές επιδράσεις, συμπεριλαμβανομένων των αλλαγών EEG, απόπτωση (κυτταρικός θάνατος), κυτταρική βλάβη DNA , ενδοκρινικές αλλαγές και υπερφόρτωση ασβεστίου. Λαμβάνοντας υπόψη τις ενδείξεις βλάβης, οι επιστήμονες και οι ιατρικοί σύλλογοι κάλεσαν να απαγορεύσουν τη χρήση του Wi-Fi στα σχολεία και αντ 'αυτού να χρησιμοποιούν ενσύρματα δίκτυα."

Η Ρωσία ακολουθεί άλλες χώρες σε όλο τον κόσμο που έχουν αναλάβει δράση για τη μείωση της χρήσης Wi-Fi στα σχολεία και την προστασία της υγείας των παιδιών.

Το 2013, το Ισραήλ έγινε η πρώτη χώρα στον κόσμο που υιοθέτησε περιορισμούς στη χρήση του Wi-Fi στα σχολεία. Απαγόρευσε το Wi-Fi στα νηπιαγωγεία και περιόρισε τη χρήση του Wi-Fi στα δημοτικά σχολεία. Το Wi-Fi επιτρέπεται για τρεις ώρες την εβδομάδα στην πρώτη και τη δεύτερη τάξη και έξι ώρες την εβδομάδα για την τρίτη τάξη. Πρέπει να είναι απενεργοποιημένη ανά πάσα στιγμή.

Το 2017, η Cypress απαγόρευσε το Wi-Fi στα νηπιαγωγεία και σταμάτησε την ανάπτυξη του Wi-Fi
στα δημοτικά σχολεία. Επιπλέον, η Εθνική Επιτροπή Περιβάλλοντος και Υγείας των Παιδιών της Κύπρου ξεκίνησε μια εθνική εκστρατεία για την ευαισθητοποίηση σχετικά με την έκθεση σε κινητά τηλέφωνα και ασύρματες ακτινοβολίες σε παιδιά.

Στις ΗΠΑ, το 2016, το Διοικητικό Συμβουλευτικό Συμβούλιο για την Υγεία και την Προστασία του Παιδιού Περιβάλλοντος Maryland State (CEHPAC), εξέδωσε μια έκθεση που συμβουλεύει
το Υπουργείο Παιδείας να προτείνει στις τοπικές σχολικές περιοχές να μειώσουν την έκθεση των μαθητών σε ασύρματες συσκευές και ακτινοβολία και να παρέχουν ενσύρματες και όχι ασύρματες συνδέσεις στο Διαδίκτυο. Δεν έγινε καμία ενέργεια.

Αυτή η δράση του ρωσικού υπουργείου Υγείας ακολουθεί μια άλλη πρόσφατη δράση του υπουργείου για να ενθαρρύνει τη μείωση της έκθεσης των παιδιών σε ασύρματες συσκευές. Τον Μάρτιο του 2020, μετά το ξέσπασμα του Covid, το Υπουργείο Υγείας της Ρωσίας μαζί με το Ινστιτούτο Υγιεινής Επιστημονικής Έρευνας και τη Ρωσική Εθνική Επιτροπή για την Προστασία από την Ιονίζουσα Ακτινοβολία δημοσίευσαν Συστάσεις Ασφάλειας για Παιδιά που Χρησιμοποιούν Ψηφιακές Τεχνολογίες για Σπουδές στο Σπίτι .
Η πρόταση ενθαρρύνει τη χρήση του Διαδικτύου μέσω ενσύρματης σύνδεσης και όχι μέσω Wi-Fi.
(Η Παιδική Υγεία Άμυνας δημοσίευσε επίσης έναν "βήμα προς βήμα" οδηγό σχετικά με τον τρόπο ασύρματης σύνδεσης ασύρματων συσκευών για ασφαλή απομακρυσμένη μάθηση .)

Στις ΗΠΑ, η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνίας, η οποία ρυθμίζει την ασφάλεια της ασύρματης τεχνολογίας, αρνείται ότι η ασύρματη τεχνολογία προκαλεί βλάβη. Οι οδηγίες υγείας της FCC βασίζονται στην πεπαλαιωμένη επιστημονική υπόθεση ότι η μη ιοντίζουσα ακτινοβολία που εκπέμπεται από συχνότητες μικροκυμάτων που χρησιμοποιούνται για ασύρματη τεχνολογία μπορεί να είναι επιβλαβής, μόνο εάν προκαλούν θερμική αλλαγή στον ιστό. Αυτή η υπόθεση έχει αποδειχθεί λανθασμένη σε χιλιάδες μελέτες , ακόμη και πριν από την εμπορία των κινητών τηλεφώνων τη δεκαετία του 1980. Σε αντίθεση με τη θέση της FCC, στη δεκαετία του 1970, οι Ρώσοι είχαν ήδη αναγνωρίσει ότι η ακτινοβολία που εκπέμπεται από τεχνολογίες ραδιοφώνου και μικροκυμάτων μπορεί να είναι επιβλαβής σε επίπεδα που είναι τουλάχιστον 1.000 φορές χαμηλότερα από τα επίπεδα που δημιουργούν θερμικά αποτελέσματα.

Παρά τις τεράστιες ενδείξεις βλάβης, τον Δεκέμβριο του 2019, η FCC δημοσίευσε μια απόφαση ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις βλάβης από την ασύρματη τεχνολογία και αποφάσισε ότι δεν θα χρειαστεί αναθεώρηση των κατευθυντήριων γραμμών για την υγεία.
Ως αποτέλεσμα, τον Φεβρουάριο του 2020, η Υγεία της Παιδικής ηλικίας μήνυσε την FCC .
Τα αποτελέσματα της υπόθεσης αυτής αναμένονται στις 29 Ιουλίου 2020.

https://multerland.wordpress.com/2020/07/18/russia-wifi-and-smartphones-banned-from-schools/?fbclid=IwAR0fMtIqCA63E36IziYteIprzBvZwHLUgKCiwxSFj40q-hV8k9ft9COWsjE


Πηγή
https://thesecretrealtruth.blogspot.com/2020/07/wi-fi.html

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου