ΝΕΟΚΛΗΣ ΣΑΡΡΗΣ: «Σε λίγα χρόνια οι Τούρκοι θα κάνουν τους Έλληνες να σκέφτονται σαν Τούρκοι…».

Δεν υπάρχουν σχόλια :




Της Μαίρης Καρρά

Ο Νεοκλής Σαρρής ήταν ένας πασίγνωστος Έλληνας, που με τις τεράστιες γνώσεις του στο θέμα της Τουρκίας συνέβαλε, ώστε να γνωρίσει και ο Ελληνικός λαός τι εστί Τουρκία.
Ο Ακαδημαϊκός, Νομικός και Πολιτικός Νεοκλής Σαρρής γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη την 5η Μαΐου του 1940 και πέθανε στην Αθήνα την 19η Νοεμβρίου του 2011 από καρκίνο. ΄Ηταν απόφοιτος της Μεγάλης του Γένους Σχολής. Σπούδασε Νομικά, Πολιτικές και Οικονομικές Επιστήμες στα Πανεπιστήμια Κωνσταντινούπολης και Αθηνών και Ψυχολογία στην Γενεύη. Αριστούχος Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης....
Καθηγητής της Κοινωνιολογίας της Ιστορίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο των Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών και πρώην Πρόεδρος του Τμήματος Κοινωνιολογίας. Σε ηλικία 20 ετών υπήρξε πολιτικός σύμβουλος του μακαριστού Οικουμενικού Πατριάρχη Αθηναγόρα.
Η Κωνσταντινούπολη, η Ίμβρος και η Τένεδος, η Μικρά Ασία, η Θράκη, ο Πόντος και η Καππαδοκία,
το Οικουμενικό Πατριαρχείο, το Οθωμανικό κράτος, η Τουρκία, η Γενοκτονία και η αναγνώριση, η Ελληνική κοινωνία και η συνέχεια του Ελληνισμού είναι τα θέματα για τα οποία είχε ολοκληρωμένη, τεκμηριωμένη, εμπεριστατωμένη άποψη και θέση, αλλά ταυτόχρονα άκουγε όπως όφειλε και οφείλει να κάνει κάθε επιστήμονας και άνθρωπος του μεγέθους του.
Η επιστημονική του κατάρτιση συνδυαζόταν με βαθιά ανθρώπινα και Ελληνικά συναισθήματα.
Πολλά από αυτά βέβαια που ανέδειξε τουλάχιστον στην Ελλάδα, δεν έτυχαν ανάλογης αποδοχής της βαρύτητάς και της σπουδαιότητας, που τους είχε προσδώσει. Τι γίνεται άλλωστε σ’ αυτόν εδώ τον τόπο γνωστό και αποδεκτό στην ώρα του; Ιδιαίτερα σε ότι έχει σχέση με την Τουρκία αποτέλεσε τον Επιστήμονα και κυρίως τον άνθρωπο εκείνο, που συνέβαλλε με μοναδικό τρόπο, ώστε η γνώση για την γειτονική χώρα να γίνει Επιστήμη.
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου