Η Εναλλακτική Λύση και η Αντεπίθεση των Λαών

Δεν υπάρχουν σχόλια :


Η Ελλάδα και ο Ελληνισμός έχουν δεχθεί μια φαιδρή οικονομικοπολιτική επίθεση από τον διεθνή καπιταλισμό και τον νεοφιλελέυθερο ιμπεριαλισμό και λόγω και του γεγονότος ότι είμαστε η μεγαλύτερη οικονομική πληγή της Ευρώπης εδώ είναι το κατάλληλο μέρος για να ξεκινήσει η αντεπίθεση των λαών ενάντια στην οικονομική ελίτ.


Η Ευρώπη κρέμμετε από μια κλοστή
και τελικώς θα καταρρεύσει και είναι η ευκαιρία μας μάλιστα να της δωσουμε την χαριστική βολή και να βουλιάξουμε βασικά την Ευρωπαϊκή οικονομία και να την υποχρεωσούμε να μας ακολουθήσει προς την κατεύθυνση της εθνικοποίησης της οικονομίας και της επανεκκίνησης σε ένα νέο σοσιαλιστικό σύστημα που να βασίζεται στις νέες τεχνολογιές.

Το εναλλακτικό πλάνο έχει ως εξής:

Η δημοκρατία έχει πεθάνει στον τόπο γέννησης της και για αυτό θα την αναστήσουμε ενάντια στην ολιγαρχική δικτατορία των πολυεθνικών και την χρεοκρατία.

Ο Ελληνικός λαός έχει ήδη ψηφίσει μάλιστα για την έξοδο από το Ευρώ αλλά και από την Ευρώπη καθοτι μάλιστα μας το ξεκαθάριζαν ότι έξοδος από το Ευρώ σημαίνει έξοδος από την Ευρώπη και παρά όλα αυτά η πλειοψηφία αποφάσισε με δημοκρατικά μέσα το GREXIT. Για τον άλφα η τον βήτα λόγο αυτό δεν έγινε τότε λόγω προφανως και των πιέσεων του διεθνές κεφαλαίου όμως το αποτέλεσμα του δημοψήφισματος ήταν ξεκάθαρο και δεν χρειάζετε να το επαναλάβουμε.

Ξεκινάμε λοιπόν πάνω σε αυτή την βάση και συζητάμε για το the day after Europe καταρχήν σε μια θεωρητική βάση για την εφαρμογή ένος νεού σοσιαλιστικού συστήματος, που θα προβλέπει την εθνικοποίηση της οικονομίας μετά και την προβλεπόμενη κατάρρευση του υπάρχοντος καπιταλιστικού συστήματος των πολυεθνικών με στοχεύση να θεμελιώσουμε μια εναλλακτική λύση για τους λαούς της Ευρώπης και του κόσμου με δημοκρατικά μέσα ως οφείλουμε
καθώς η δημοκρατία ειναι ένα παιδί του Ελληνισμού.

Μέσα σε ένα πλαίσιο όπου η αντιπροσωπευτική “δημοκρατια” όπως όλοι γνωρίζουμε έχει γίνει το όχημα και το υποχείριο του διεθνούς καπιταλισμού, οφείλουμε να επαναφέρουμε την άμεση δημοκρατία της Αρχαίας Άθηνας μέσα σε ένα νέο πλαίσιο σύμφωνα ασφαλώς με τις ανάγκες των ημερών και να δώσουμε την εύκαιρια όχι μόνο στους Έλληνες πολίτες, αλλά και στους πολίτες του κόσμου να αποφασίσουν για το μέλλον τους και στόχος μας ασφαλώς θα είναι να δημιουργήσουμε μια πραγματική επιλογή που να μην είναι κατευθυνόμενη από το κεφάλαιο και τα διεθνή συμφέροντα αλλά να είναι προς το πραγματικό συμφέρον των λαών.

Τα θέματα που αρχικά θα τεθούν προς συζήτηση και ψήφιση είναι τα ακόλουθα:

1) Έξοδος από το Ευρώ και από την Ευρώπη.

2) Επανίδρυση του κράτους.

3) Ανακύρηξη του Ελληνικού εδάφους και οτιδήποτε υπάρχει μέσα σε αυτό ως δημόσια ιδιοκτησία και όλοι οι τίτλοι ιδιοκτησίας θα μπορούν να αμφισβητούνται από το κράτος με στόχο το δημόσιο όφελος, εκτός η πρώτη κατοικία το ένα αυτοκίνητο του ατόμου η της οικογένειας και η οικογενειακή επιχείρηση και γενικά οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, και η απόφαση για την κάθε περίπτωση θα είναι το αποτέλεσμα της ψηφορίας στην σχετική πλατφόρμα direct democracy με διαφανείς διαδικασίες και όχι για παράδειγμα κάποιας επιτροπής.

4) Δημιουργία εθνικού κρυπτονομίσματος και σχετικού ICO με παγκόσμια εμβέλεια για το πρώτο πραγματικό εθνικό crypto-νόμισμα που θα καλύπτει εξ’ολοκλήρου τις ανάγκες του νέου κράτους.

5) Εφαρμογή εναλλακτικής crypto-οικονομίας σε πανεθνικό επίπεδο για πληρωμές μέσω smart phone για αρχή και σταδιακή εφαρμογή νεών τεχνολογίων.



6) Κλείσιμο όλων των τραπεζών και διαγραφή όλων των χρεών και μετατροπή όλων των καταθέσεων στο νέο Ελληνικό κρυπτονόμισμα.


7) Δημιουργία μίας πανεθνικής συνεργατικής τράπεζας για στηρίξη κυριώς των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που έχουν άλλωστε δεχθεί το μεγαλύτερο πλήγμα από τον διεθνή καπιταλισμό. Για παράδειγμα: Επιστροφή στις όμορφες μέρες με το μπακάλικο της γειτονιάς και δήμευση όλων των υπεραγορών για δημόσια χρήση για το δημόσιο όφελος.

8) Δήμευση πολυεθνικών και μεγάλων εταιριών και προσαρμογή τους στις ανάγκες της εγχώριας αγοράς μέσα στα πλαίσια του νέου συστήματος με στόχο την ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας.

9) Αναλογική δήμευση καλλιεργήσιμης γης με στόχο την δημιουργία κοινοβίων οπως για παράδειγμα τα Kibbutz με στόχο την δημιουργία πανεθνικού δυκτίου πολυσυμμετοχικής γεωργίας.

10) Προώθηση διαδικτυακών εφαρμογών εναλλακτικής οικονομίας που συνήθως βασίζονται σε κρυπτονομίσματα.

11) Δωρεάν εσωτερικό ίντερνετ για όλους με φραγή σε μη εγκεκριμένα διεθνή commercial sites ξεκινώντας από το FB αλλά γιατί όχι και πορνό και γενικά μη οφέλιμα sites και δυνατότητα πρόσβασης στο ανάλογα εθνικά δίκτυα αλλά και στο διεθνές ίντερνετ με δική σου ευθύνη και με το ανάλογο κόστος.

12) Δημιουργία κρατικού δυκτιού ανταλαγής αγαθών και υπηρεσιών.

13) Δήμευση των αναγκαίων για την εφαρμογή προγράμματος δωρεάν στέγασης και σίτισης για όλους.

14) Δωρεάν παιδεία για όλους και ριζοσπαστική μεταρρύθμιση της παιδείας, μέσα στα πλαίσια των αναγκών του νέου συστήματος, που θα είναι περιορισμένες σε σχέση με το υπάρχων καπιταλιστικό σύστημα για την επιβίωση του ατόμου.

15) Όριο πλουτισμού για επιχειρηματίες και ειδική φορολόγιση του πλούτου.


Όλα αυτά και ότι άλλο νομίζει ο οποιοσδήποτε θα πρέπει να μπουν πρός συζήτηση σε μια πλατφόρμα direct democracy και ήδη ξεκίνησα την σχετική ερεύνα. Είμαι ένας αλλά φαντάσου να γίνω δύο και μετα τρείς και μετά χίλιοι δεκατρείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου