Τι μας ΚΡΥΒΟΥΝ, και ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ να ξέρουμε για το Γεωπολιτικό ΜΕΛΛΟΝ της Ελλάδος

Δεν υπάρχουν σχόλια :






Του Αλκη Αλεξίου



Σήμερα το δεύτερο μέρος της ανάλυσης για το Πώς η Ελλάς θα μπορούσε να βγει νικήτρια αλλά και πρωτοπόρος.
ΑΜΥΝΑ-ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ-ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ


Ο τομέας της Αμυνας, θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί πολύπαθος στην Ελλάδα και πραγματικά τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων, είναι ήρωες.
Αν υπολογίσουμε ότι η τελευταία μεγάλη παραγγελία έγινε επί Καραμανλή το 2005 (τα F-16) τότε αντιλαμβανεσθε γιατι χρησιμοποιουμε την φραση ‘’Η Ελλας μπηκε σ ένα ατυπο αυτοΕμπαργκο’’ στους εξοπλισμους !


Πολλοι θα πουν ότι λεφτα δεν υπαρχουν ! Κ όμως υπαρχουν αν σκεφθουμε δυο σεναρια. Το πρωτο είναι ότι τα τελευταια 5 χρονια, οτιδηποτε εγινε για τους ΛαθροΕισβολεις,Εποικους του Σορρος, στοιχισε 30ΔΙΣ !! Ναι καλα διαβασατε….ιταρικη περιθαψη, συτιση, υπαλληλοι, σπιτια, κατασκευες, λειτουργια Λιμενικου-Στρατου-Αστυνομιας κλπ κλπ. Χρηματα δηλαδη με τα οποια , ακομη και όλα να μην πηγαιναν στην ΑΜΥΝΑ , θα ειχαμε μακραν τον καλυτερον στρατον στην Νοτια Ευρωπη ! !


Μα θα μου πειτε τα ΜΝΗΜΟΝΙΑ ! Κ όμως και για εκει υπαρχει λυση ακομα και μεσα στα Μνημονια, αν παμε σε δανεισμον ! όπως θα θυμουνται οι παλιοτεροι αναγνωστες, εχουμε δημοσιευσει δυο αναρτησεις, με δυο διαφορετικους τροπους , οπου γινεται μια εταιρεια, ΜΗ ΚΡΑΤΙΚΗ , η οποια δανειζεται και αγοραζει και μετα δινει για χρηση τον Εξοπλισμον στο κρατος και στις ενοπλες δυναμεις. Υπαρχει επισημη μελετη , από ξενο και Ελληνα οικονομολογο. Απλα δεν θελουν !
Δείτε επίσης:
Το χαρακίρι της Ελληνικής Βιομηχανίας Όπλων: Το καινοτόμο πυροβόλο που έγινε η αρχή του τέλους της
Δεν πρεπει να πωληθει η ΕΛΒΟ –ΕΒΟ-ΠΥΡΚΑΛ ουτε τα ναυπηγεια. Οι Γαλλοι για τον Σκαραμαγκα, μας εχουν κανουν μια καταπληκτικη προταση, οπου και τα ναυπηγεια δεν θα πεσουν σε Γερμανικα χερια ουτε θα κλεισουν αλλα θα μπορουσαμε να συμφωνησουμε 10 φρεγατες με σημαντικη εκπτωση, εκ των οποιων οι 5 ,θα μπορουσαν να ναυπηγηθουν στην Ελλαδα . Εννοειται ότι εχοντας συνεργασια και μεταφορα τεχνογνωσιας, θα μπορουσαν παραλληλα να ξεκινησουν και Αντιτορπιλλικα, διπλασιου τοναζ !


Μ αυτόν τον τροπον εκτος του ότι θαχαμε παραλληλες ναυπηγησεις και ‘’εμπορικων αλλων και επιβατικων πλοιων ‘’ θα ειχαμε , τα ναυπηγεια Ελευσινας να παραγουν Τ.Π.Κ ειτε Πυραυλακατους ,περιπολικα κ αλλα σκαφη υποστηριξης υπο την σχεδιαστικην ομαδαν του κ.Τζαγγακαρη Ι.και το Νεωριο υπο την ομαδα του κ.Ξενοκωστα, να παραγει με γρηγορο και φθηνο τροπο, κορβετες κλασης Saar εντελως καθετοποιημενα και οπλισμενες σαν αντιτορπιλλικον. Αρα θαχαμε τριπλον κερδος , που φυσικα το συναλλαγμα θα εμενε στην Ελλαδα αλλα και μακροπροθεσμα θα ειχαμε και εξαγωγες !
Μιας και μιλαμε για εξαγωγες , κανοντας τις καταλληλες συμμαχίες με ΑΙΓΥΠΤΟΝ-ΛΙΒΥΗ-Η.Α.Ε-Σ.ΑΡΑΒΙΑ-ΙΟΡΔΑΝΙΑ –ΚΥΠΡΟ, θα μπορουσαμε να εξαγουμε στο μελλον ειτε να παρουμε παραλληλες παραγγελιες !
Γνωριζει ο αναγνωστης ότι η Ελλας ηταν η πρωτη χωρα (!) στην μακρινη δεκαετια του ’80 που ασχοληθηκε (ΓΕΑ) και δημιουργησε το πρωτο ΜΗ ΕΠΑΝΔΡΩΜΕΝΟ ΑΕΡΟΧΗΜΑ ?? Τι εγινε από τοτε?? Τα γραφουμε στα αρθρα μας. Θελετε να διαβασετε λιγα από αυτά που χαθηκαν??


UAV ΠΗΓΑΣΟΣ ακομα να εξελιχθει
Αορατη μπογια. Δηλαδη εβαφες αεροπλανο, αρμα, πλοιο και η μπογια αυτή , ειτε μειωνε πολύ ειτε εξαφανιζε το ιχνος του στα ρανταρ!! 10 χρονια παρακαλαγε το ΥΠ.ΕΘ.Α ως το 2008 περιπου η Ελληνικη ομαδα και δεν εγινε τιποτα .Μετα αναγκαστικα αποδεχθηκε τα ΜΥΡΙΑ και πουλησε το μυστικο, σε μη κατονομαζομενη χωρα, υπογραφοντας συμφωνητικο εχεμυθιας !! Που λετε να πηγε??
Συστημα ‘’Παθητικων ρανταρ’’ , το οποιο εχοντας παθητικη εκπομπη, όχι στις μεχρι τοτε γνωστες μπαντες, δεν εντοπιζοντας από πού εξεπεμπε και εντοπιζε κάθε αεροσκαφος Steathl . Η εμβελεια του ηταν 400χλμ !!!. Επισης 10 χρονια παρακαλαγε και αυτή η ομαδα, μεχρι που ξαφνικα εδώ και 3 χρονια, βλεπουμε να το παρουσιαζουν ΤσεχοΓερμανοι !!
Για να μην πουμε για την εφευρεση ηλ/κων αντιμετρων (μάλλον σε συνεργασία με Ρωσια) που αναρτώνταν στα φτερα μαχητικου και εκανε το αεροπλανο, πληρως αορατο! Αν θυμαστε, επι Τσοχατζοπουλου , μπουκαραν οι Αμερικανοι και εψαχναν για αποδειξεις μεχρι και στα γραφεια στελεχων του ΓΕΑ !
Να ξεχασουμε το ΑΡΤΕΜΙΣ ,για το ΤΟΜΑ-Λεωνιδας
?? Και μιας και ειπαμε για το ΑΡΤΕΜΗΣ , για πληκτρολογησθε καποιοι ‘’αναζητηση’’ το ονομα Γεωργιος Γκιολβας!
Στην Νυφη του Θερμαικου , ομαδα από το Α.Π.Θ εχει ηδη ξεκινησει με νέο, μοντερνο ΜΗ ΕΠΑΝΔΡΩΜΕΝΟ ΑΕΡΟΧΗΜΑ. Ειμεθα σιγουροι ότι αν δεν υπαρξει παλι παρεμβαση, θα δουμε κατι μοναδικο.
Εχουμε παρα πολλες εταιρειες με πολλες εφευρεσεις που ματαιως περιμενουν ! να μιλησουμε για την Ελληνικη θωρακιση στα αρματα μαχης, που πηρε παραγγελιες εξωτερικου και καμμια στην Ελλαδα??
Γενικα η θεσης μας είναι υπερ των συμπαραγωγων , αρχικα και μετα, μεταφορα τεχνογνωσιας ! Για να ειμεθα πρωτοι. Αλλωστε γ αυτό μας φοβουνται. Τετοιες χωρες είναι ΣΕΡΒΙΑ-ΙΣΡΑΗΛ-ΟΥΚΡΑΝΙΑ-ΡΩΣΙΑ-ΣΟΥΗΔΙΑ-ΤΑΙΒΑΝ-ΚΟΡΕΑ.
Η θητεία θα πρεπει να γινει 24μηνες ξανα , η εκπαίδευση να είναι ‘’επαγγελματικη΄’’ για ολους και να υπαρξει ξανα ΤΑΜΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ αλλα και δικη του νοσοκομειακη περιθαλψη. Θα πρεπει επεισης να τονισουμε ότι δογμα-ΑΜΥΝΑΣ δεν υπαρχει αν το πλανο το χαραζει το ΕΛΙΑΜΕΠ , ένα οργανο οπου οι περισσοτεροι ειχαν χρηματησει Επικεφαλης σε οργανισμους του Σορρος και που οι ιδεες τους είναι καθαρα ΜΕΙΟΔΟΤΙΚΕΣ

ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ-ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μια χωρα για να λειτουργησει σωστα , ως κυριαρχο κρατος στην εξωθεν συμπεριφορα της και να μην γινεται περιγελος καποιων Σκοπιων και καποιας Αλβανιας (για Τουρκια δεν το συζηταμε) θα πρεπει να εχει ανεξαρτητο ΥΠ.Εξ , με διπλωμάτες καριέρας, αφιερωμενης όμως στο ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ κ όχι στην υπηρεσια ξενων πρεσβειων και ξενων κρατων !
Ο γραφων λυπαται που το λεει άλλο από το ’99-2000 που μπαινοβγαινε στο ΥΠ.ΕΞ , εποχη ΓΑΠ , το περασμα του από το Προξενειον μας στην Βεγγαζην ως σημερα, αυτό το σημαντικο Υπουργειον , εχει αλωθει από ανθρωπους του Σορρος ! Ολη η διαπραγματευση( Ο Θεος να την κανει) για το Σκοπιανο, παιχθηκε με σημαδεμένη τράπουλα. Συμπερασμα, για ναχουμε Εξωτερικη πολιτικη , ξηλώνουμε και επανδρώνουμε από την αρχή του ΥΠ.ΕΞ.
Χρησιμοποιουμε μονο διπλωματες οι οποιοι είναι αποδεδειγμενα προσκολημενοι στα ΕΘΝΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ.


Επομενο βημα, ταχυ μαλιστα …ζηταμε
*Εφαρμογη της ΣΥΝΘΗΚΗΣ ΑΓ.ΣΤΕΦΑΝΟΥ για την συμπαγη Ελληνικη κοινοτητα Β.Ηπειρου 500.000 Ελληνες
*Διεκδικηση αυτονομιας για την περιοχη Μοναστηριου στα Σκοπια 200.000 Ελληνες

*Διεκδικηση αυτονομιας για περιοχη Ρωμυλιας στην Βουλγαρια 80-200.000 Ελληνες
*Απαιτηση για πληρη εφαρμογη της ΣΥΝΘΗΚΗΣ ΛΩΖΑΝΗΣ για ΙΜΒΡΟ-ΤΕΝΕΔΟ-ΚΩΝ/ΠΟΛΗ


*Διεκδικιση από Τουρκια, νησιδων και βραχονησιδων , περαν των 3 μιλλιων από τουρκικες ακτες και που δεν αναφερονται ουτε προσκολημενα σε μεγαλυτερα, στην Συνθηκη Λωζανης.
*Στενοτατες επαφες με την μεγαλη Ελληνικη κοινοτητα ‘’Κυρηναικης-Λιβυη’’, ΒΕΓΓΑΖΗ-ΤΟΜΠΡΟΥΚκυριως και ΝΤΕΡΝΑ
* Απαιτηση να εφαρμοσθουν τα αρχικα ψηφισματα του ΟΗΕ για Κυπρο, με πληρη αποχωρηση των κατοχικων δυναμεων και επανενωση του νησιου . Σε περιπτωση δε, που η τουρκια, τορπιλιζει τετοια λυση, τοτε είναι μονοδρομος για την Ελλαδα, η προσπαθεια ενωσης με την Κυπρον !
*ενεργοποιηση των απανταχου αποδημων Ελληνων.
Ιδρυση Υπουργειου ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ ,όχι μονο για παλιες υποθεσεις αλλα εχοντας μια πληρη ομαδα νομικων και αλλων στελεχων , θα μυνηει και θα ζητα αποζημειωσεις για κάθε ψευτικο και συκοφαντικο δημοσιευμα, εναντια στην Πατριδα μας και στον Ελληνισμον.
Η Ελλας πρεπει να εκπροσωπειται σε κάθε οργανισμον και να δινει παντου το παρων
Δεν θα πρεπει να αγνοηθει ουτε το ΣΥΜΦΩΝΟ ΤΗΣ ΣΑΓΚΑΗΣ ουτε η ενωση των BRICS . Ο γραφων είναι μαθητης του sir Βασιλειου Μαρκεζινη και φυσικα της πολυεπίπεδης εξωτερικής πολιτικής .
Αλκης Αλεξίου
Αναλυτης γεωπολιτικης & Γεωστρατηγικης
new-economy.gr
ΠΗΓΗ ”Η Ελλας υπερηφανη ξανα
ΠΗΓΗ
https://thesecretrealtruth.blogspot.com/2020/04/blog-post_5860.html

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου