Οι Κούρδοι (SDF) σκότωσαν τον τζιχαντιστή αρχηγό της Χίσμπα στη Μανμπίτζ







Οι υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) ανακοίνωσαν ότι σκότωσαν την Τετάρτη σε μάχες γύρω από τη Μανμπίτζ, στη βορειοδυτική Συρία, στα βόρεια της επαρχίας του Χαλεπιού, τον αρχηγό της «θρησκευτικής αστυνομίας», Χίσμπα, της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Νεκρός είναι ο Αμπού Αλ Χαΐτζα, επικεφαλής της Χίσμπα στην πολιορκημένη πόλη Μανμπίτζ.

Ο Αμπού Αλ Χαΐτζα, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση των SDF, σκοτώθηκε μαζί με δεκάδες άλλους τζιχαντιστές σε επίθεση που εξαπέλυσαν οι Κούρδοι και οι σύμμαχοί τους νότια της πόλης της Μανμπίτζ.

Ύστερα από σκληρές μάχες με τους τζιχαντιστές, οι SDF κατέλαβαν την περιοχή Χαταμπάτ, κοντά στη νότια είσοδο της Μανμπίτζ.

«Ο αρχηγός της Αλ Χίσμπα, Αμπού Αλ Χαΐτζα και τέσσερις από τους συνοδούς του σκοτώθηκαν στη μάχη. Ακόμα 27 τζιχαντιστές σκοτώθηκαν στο ίδιο σημείο ύστερα από βομβαρδισμό», δήλωσε Κούρδος αξιωματούχος.


Οι SDF έχουν απελευθερώσει συνολικά 105 χωριά γύρω από τη Μανμπίτζ από την αρχή της επιχείρησής τους, δυτικά του Ευφράτη, στις 31 Μαΐου.

Παρά το γεγονός ότι η πολιορκία της πόλης επιτεύχθηκε και σύντομο χρονικό διάστημα, οι SDF δεν εξαπολύουν επίθεση στην ίδια τη Μανμπίτζ γιατί αναζητούν τρόπο να προστατέψουν τους κατοίκους της πόλης, οι οποίοι κρατούνται όμηροι, ως ανθρώπινες ασπίδες, από το Ισλαμικό Κράτος.

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) έχουν την υποστήριξη της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας στις πολεμικές επιχειρήσεις τους.

Στον πολεμικό χάρτη, τελευταία ενημέρωση από την πολιορκία της Μανμπίτζ:



tribune.gr