Το πιο γρήγορο τεστ υπερμετρωπίας

Τα άτομα που έχουν υπερμετρωπία βλέπουν πιο καθαρά τα αντικείμενα που βρίσκονται σε μακρινή απόσταση παρά τα αντικείμενα που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση.

Τα άτομα με σοβαρής μορφής υπερμετρωπία βλέπουν τόσο θολά τα αντικείμενα που βρίσκονται κοντά τους που δυσκολεύονται πολύ να διαβάσουν ή να ράψουν.

Η υπερμετρωπία είναι διαθλαστική ανωμαλία του ματιού και όχι ασθένεια. Το πώς θα επηρεάσει την όραση εξαρτάται από την ηλικία του ατόμου.

Στο υπερμετρωπικό μάτι, ο κερατοειδής δεν διαθλά σωστά το φως κι έτσι το σημείο εστίασης βρίσκεται πίσω από τον αμφιβληστροειδή. Αποτέλεσμα αυτού είναι τα κοντινά αντικείμενα να μοιάζουν θολά.

Μπορείτε να δείτε αν έχετε κι εσείς υπερμετρωπία κοιτώντας την παρακάτω εικόνα.

Σε οθόνη 20 ιντσών σταθείτε 2,2 μέτρα μακριά από τον υπολογιστή, σε οθόνη 17 ιντσών σταθείτε 1,5 μέτρα μακριά από τον υπολογιστή, σε οθόνη 15 ιντσών σταθείτε 1 μέτρο μακριά από τον υπολογιστή, σε οθόνη 14 ιντσών σταθείτε 75 εκατοστά μακριά από τον υπολογιστή.

Καλύψτε το ένα σας μάτι με το χέρι σας, χωρίς να πιέζετε το βλέφαρο. Μετά καλύψτε το άλλο μάτι και επαναλάβετε.Εάν βλέπετε το Ο πιο σκούρο ή πιο έντονο στο πράσινο τμήμα της φωτογραφίας, είναι πολύ πιθανό να έχετε υπερμετρωπία.

Επισκεφθείτε τον οφθαλμίατρό σας για αναλυτικότερη αξιολόγηση. - See more at: http://www.fnews.gr/to-pio-grigoro-test-upermetropias/#sthash.qo4rDm1y.dpuf