ΔΕΣ ΚΑΙ ΜΗΝ ΠΕΙΣ ΜΕΤΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΣ ...ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ 10 ''ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ'' ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ!!!

 Ότι και να φάς ...ότι και να πιείς ..ότι και να φορέσεις...απο τη μέρα που θαγεννηθείς μέχρι τη μέρα που θα δείς τα ραδίκια ανάποδα θα ''στα παίρνουν '' με τον τσαμπουκά 10 εταιρίες .Στο παραπάνω πολύ εντυπωσιακό διάγραμμα που παρουσιάζει από που προέρχεται η παραγωγή σχεδόν όλων των προϊόντων που αγοράζουμε δημοσίευσε η αυστραλιανή ιστοσελίδα Herardsun.com.

Στο διάγραμμα αυτό, φαίνονται δέκα μεγάλες εταιρίες να ελέγχουν μια τεράστια γκάμα προϊόντων, σχεδόν δηλαδή ότι κυκλοφορεί στην αγορά.

Χαρακτηριστικά, η Coca Cola ελέγχει το σύνολο των αναψυκτικών αλλά και αρκετά energy drinks ενώ η Nestle κατέχει ένα σωρό από δημητριακά αλλά εκτός από αυτά έχει ακόμα και... κρέμες προσώπου.
Η «νικήτρια» ωστόσο στον αριθμό προϊόντων που διαθέτει είναι η P&G η οποία ελέγχει δεκάδες μάρκες εντελώς διαφορετικών προϊόντων.

Τα τελευταία χρόνια, η μείωση των εταιριών που «ελέγχουν» την αγορά είναι ραγδαία, καθώς όλο και περισσότερες εταιρίες πωλούνται ή εντάσσονται σε μεγαλύτερες. Το διάγραμμα αυτό έρχεται να διαλευκάνει την ψευδαίσθηση της επιλογής, καθώς εύκολα γίνεται αντιληπτό ότι τα περισσότερα προϊόντα προέρχονται από τις ίδιες εταιρίες.http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2015/02/10_27.html