Πτώχευσε για 40.000 ευρώ ο “Φωκάς” ενώ χρωστά πάνω από 70 εκατ. ευρώ









Για το ποσό των 40.000 Ευρώ η πάλαι ποτέ ισχυρή εταιρία του κλάδου λιανικών πωλήσεων ενδυμάτων Φωκάς τέθηκε από το δικαστήριο σε πτώχευση.



Σύμφωνα με δημοσίευμα του fpress.gr το Πολυμελές Πρωτοδικείο, με την απόφαση 4668/14, έκανε δεκτή την αίτηση βιοτεχνίας για πτώχευση της «Φωκάς».

Με την απόφαση του Δικαστηρίου, φαίνεται να μπαίνει και τυπικά τέλος στην ιστορία της «Φωκάς» αν και η εταιρία έχει τη δυνατότητα έφεσης. Ωστόσο ανεξάρτητα του αν θα υποβληθεί έφεση ή όχι η εταιρία πρακτικά δεν υπάρχει καθώς τα τελευταία τέσσερα καταστήματή της λιανεμπορικής αλυσίδας έχουν κατεβάσει ρολά από τον περασμένο Οκτώβριο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Φωκάς έχει τεράστιες οφειλές σε δημόσιο, εργαζόμενους, τράπεζες και προμηθευτές οι οποίες με τους ποιο συντηρητικούς υπολογισμούς υπερβαίνουν τα 70 εκ Ευρώ. Μάλιστα παρά το γεγονός ότι έγινε δεκτή η αίτησή της για υπαγωγή στο άρθρο 99 δεν κατόρθωσε να έλθει σε συμφωνία με τους πιστωτές.

Η πτώχευση φαίνεται να αποτελεί λύτρωση και για την ίδια την εταιρία ενώ για το ύψος της πτωχευτικής περιουσίας δεν υπάρχουν σαφείς πληροφορίες. Η Φωκάς φαίνεται να κατέχει
-κέντρο logistics, συνολικού εμβαδού 12.600 τ.μ., στην περιοχή του Ωραιοκάστρου στα Δυτικά της Θεσσαλονίκης,

-κτήριο αποθήκης στην περιοχή “Φοίνικας”, στα ανατολικά της πόλης της Θεσσαλονίκης, συνολικού εμβαδού 2.316 τ.μ.
-πάγια στοιχεία και
-αποθέματα (ρουχισμός, υφάσματα κτλ)

Για τα οποία όμως είναι άγνωστο σε ποιο βαθμό και σε ποιους έχουν παρασχεθεί εγγυήσεις και εξασφαλίσεις.