Επίδομα θέρμανσης: Τα sos για τις αιτήσεις – Τι πρέπει να ξέρουν οι
δικαιούχοι
-
Η πλατφόρμα για το επίδομα θέρμανσης έκανε πρεμιέρα και οι καταναλωτές
έχουν ήδη κάνει αιτήσεις. Είναι χαρακτηριστικό, σύμφωνα με τα στοιχεία, πως
μέ...
Συμβαίνει τώρα: Κυκλοφορεί phishing email ως δήθεν επιστολή της Ελληνικής Αστυνομίας
Phishing email ως δήθεν επιστολή της Ελληνικής Αστυνομίας έχει σταλεί σε αρκετούς Έλληνες πολίτες τις τελευταίες ημέρες!
Την προσοχή των
πολιτών σχετικά με με νέο ψευδεπίγραφο – απατηλό ηλεκτρονικό μήνυμα, που διακινείται ως δήθεν επιστολή της Ελληνικής Αστυνομίας , εφιστά η ΕΛ.ΑΣ.
Σύμφωνα με την kathimerini.gr, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εντόπισε σήμερα το μήνυμα, που διακινείται μέσω μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, από δράστες που επιχειρούν προφανώς να εξαπατήσουν – παραπλανήσουν τους πολίτες.
Από την έως τώρα ανάλυση φαίνεται ότι έχει χρησιμοποιηθεί για την αποστολή του μηνύματος εξυπηρετητής (server) εταιρείας με έδρα χώρα της Ασίας.
Παρακαλούνται οι πολίτες να διαγράφουν το συγκεκριμένο μήνυμα και «να μην ανοίγουν» τα συνημμένα αρχεία για αποφυγή προσβολής από κακόβουλο λογισμικό.
Πως μπορούμε να προστατευτούμε από το phishing επιθέσεις
1) Καμία τράπεζα και γενικά καμία σοβαρή εταιρία δεν θα σας ζητήσει ευαίσθητα στοιχεία όπως ονόματα χρήστη ή αριθμοί τηλεφώνου μέσω email
ή τηλεφώνου. Πρόκειται για phishing email.
2) Δεν ανοίγουμε ποτέ e-mail που δεν περιμένουμε. Θα έχετε προσέξει ότι σας έρχονται και υποτιθέμενα μηνύματα από τράπεζες που δεν έχετε καν λογαριασμό!
3) Αν λάβουμε κάτι “περίεργο” (phishing email) το διαγράφουμε αμέσως, ειδικά αν βρίσκεται στον φάκελο με την ανεπιθύμητη αλληλογραφία (spam).
6) Αν ανοίξουμε ένα τέτοιο μήνυμα δεν κάνουμε ποτέ κλικ σε συνδέσμους. Είναι προτιμότερο να πληκτρολογήσουμε μόνοι μας την διεύθυνση.
7) Κάθε φορά που χρησιμοποιούμε τέτοιου είδους υπηρεσίες ελέγχουμε στη γραμμή διευθύνσεων ότι είμαστε στην κατάλληλη τοποθεσία, ότι υπάρχει το κατάλληλο πιστοποιητικό ασφαλείας και ότι η σύνδεση είναι κρυπτογραφημένη.
8) Σε περίπτωση που διαπιστώσουμε ότι κάποιο μήνυμα δεν προέρχεται από τον νόμιμο αποστολέα το καταγγέλλουμε αμέσως πατώντας “αναφορά” (report), έτσι ώστε προστατέψουμε τους υπόλοιπους χρήστες.secnews.gr
https://thesecretrealtruth.blogspot.com/2020/05/phishing-email.html
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης
(
Atom
)
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου