Σοκ: Δείτε την αναδόμηση ενός διαλυμένου κρανίου μετά από σοβαρό τροχαίο – Δεν φορούσε ζώνη ασφαλείας (εικόνες)

Δεν υπάρχουν σχόλια :





Γράφει: Θεόφραστος Ανδρεόπουλος

Η οδηγική συμπεριφορά όλων μας μας έχει καταστήσει εν δυνάμει «δημόσιους κίνδυνους» και για εμάς τους ίδιους και για τους άλλους.


Που οφείλεται αυτό; Σίγουρα στην έλλειψη παιδείας αλλά και στους γρήγορους ρυθμούς της ζωής που δεν επιτρέπουν σε κανέναν να επεξεργάζεται αυτά που κάνει.

Η βιασύνη αυτή έχει περάσει σε κάθε τομέα και φαίνεται πως όλοι προσπαθούμε να χωρέσουμε μέσα σε 24 ώρες ημέρας… 48.


Λόγω αυτής της βιασύνης και του ανάγωγου της σημερινής ανατροφής υπάρχουν πολλοί που ακόμα δεν φορούν ζώνη.

Η φωτογραφία που βλέπετε απεικονίζει το «πριν» και το «μετά» της εκτενούς αναδόμησης κρανίου στην οποία υποβλήθηκε μια γυναίκα, που φέρεται να ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα.

Η εικόνα του διαλυμένου κρανίου της, όπως φαίνεται στις εικόνες που δημοσίευσε ένας εκ των χειρουργών της κάνει το γύρο του διαδικτύου για λόγους καθαρά εκπαιδευτικούς μήπως και με κάποιο τρόπο ευαισθητοποιηθούν συνειδήσεις

Δεν είναι γνωστό το τι ακριβώς συνέβη πριν η άτυχη γυναίκα φτάσει στο νοσοκομείο, αλλά κρίνοντας από τις φωτογραφίες, πρέπει να ήταν πολύ σοβαρό τροχαίο δυστύχημα.


Υπάρχουν αναφορές ότι πρόκειται περί γυναίκας που εμπλέκεται σε αυτοκινητιστικό ατύχημα και δεν φορούσε ζώνη ασφαλείας.

Όπως βλέπετε, δεν είναι μόνο η άνω και κάτω γνάθος που έχει διαλυθεί, αλλά το κρανίο έχει σπάσει και θρυμματιστεί σε διάφορα σημεία, με τα κομμάτια του απλώς να… επιπλέουν. Έχουν τοποθετηθεί σχεδόν παντού λάμες.

Σύμφωνα με επίσης ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, η χειρουργική επέμβαση για την αναδόμηση του κρανίου και του προσώπου της γυναίκας διήρκεσε οκτώ ώρες όπως αναφέρει η iatropedia.gr



Ένας οφθαλμίατρος δημοσίευσε τις εικόνες που βλέπετε σε έναν ιατρικό ιστοχώρο, όπου έχουν πρόσβαση χειρουργοί, για να αναρτούν υποθέσεις ασθενών και να ξεκινούν σοβαρές συζητήσεις με συναδέλφους τους σχετικά με κάποια διάγνωση ή ενδεχόμενη χειρουργική επέμβαση.

Το ατύχημα φέρεται να συνέβη πριν από δύο χρόνια, αλλά οι εικόνες έχουν επανεμφανιστεί σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, με πολλούς να επαινούν τη χειρουργική ομάδα πίσω από την απίστευτη αναδόμηση κρανίου.
Σύμφωνα με τον οφθαλμίατρο που δημοσίευσε τις εικόνες, η ασθενής έχει αναρρώσει πλήρως.

Ο επίσημος… κατάλογος των τραυματισμών της περιλάμβανε:

Τραυματική εγκεφαλική βλάβη με ενδοκρανιακή αιμορραγία
Τραυματικό των ματιών με εκτενές πρήξιμο
Εκτεταμένα κατάγματα προσώπου (άνω και κάτω γνάθος, ζυγωματικά κ.α.)
Ο χειρουργός έγραψε κάτω από την εικόνα #1 που βλέπετε: «Αυτή η σάρωση δείχνει την ολοκληρωμένη αναδόμηση του προσώπου. Χάρη σε μια ειδική πολυεπιστημονική ομάδα, η ασθενής αναρρώνει καλά».

Εικόνα 1: Το «πριν»

Κοιτάξτε προσεκτικά την εικόνα «μετά» και θα είστε σε θέση να παρατηρήσετε όλα τα μικρά κομμάτια που οι χειρουργοί επανατοποθέτησαν στο κρανίο της ασθενούς για να αποκτήσει και πάλι πρόσωπο αλλά και λειτουργική χρήση του σαγονιού της

Εικόνα 2: Το «μετά»

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου