Αιγύπτιος Δημοσιογράφος: Ο Σαντάμ Χουσεΐν ζει και είναι ο ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους







Αιγύπτιος δημοσιογράφος ισχυρίζεται ότι έχει στοιχεία ότι ο πρώην Ιρακινός πρόεδρος Σαντάμ Χουσεΐν δεν εκτελέστηκε και ότι είναι ο πραγματικός ηγέτης της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS).

Ο Ανίς Αλ Ντεγκίντι ισχυρίζεται ότι συνάντησε τον Ιρακινό μπααθιστή (αραβοσοσιαλιστή) πρόεδρο Σαντάμ Χουσεΐν πολλές φορές μετά τον απαγχονισμό του.

Ο Ντεγκίντι λέει ότι συνάντησε τον Σαντάμ Χουσεΐν στη Λιβύη, στο Ιράν και στη Σαουδική Αραβία και ότι κρύβεται για να μην πιαστεί από τους εχθρούς του.

Ο Αιγύπτιος δημοσιογράφος υποστηρίζει ότι ο Σαντάμ Χουσεΐν δεν εκτελέστηκε και ότι είναι ο πραγματικός ηγέτης της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.


Ο Ντεγκίντι έδωσε στον αέρα και μια ηχογράφηση στην οποία υποτίθεται ότι παίρνει συνέντευξη από τον Σαντάμ Χουσεΐν.

Εννοείται ότι οι ισχυρισμοί του δεν επιβεβαιώνονται από καμία επίσημη πηγή και προς το παρόν κινούνται στη σφαίρα των θεωριών συνωμοσίας.

Ο Σαντάμ Χουσεΐν γεννήθηκε το 1937 και έγινε Πρόεδρος του Ιράκ το 1979.

Κυβέρνησε τη χώρα ως δικτάτορας μέχρι το 2003, όταν κατέλαβαν τη χώρα του οι Αμερικανοί. Μετά την πτώση του καθεστώτος του συνελήφθη, δικάστηκε, καταδικάστηκε σε θάνατο και απαγχονίστηκε τον Δεκέμβριο του 2006.

Το Ισλαμικό Κράτος είναι γνωστό ότι έχει προκύψει από ένα παράταιρο «πάντρεμα» της Αλ Κάιντα του Ιράκ με τους μπααθιστές συντρόφους του Σαντάμ Χουσεΐν.

Η ηγεσία της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος έχει αποδειχθεί ότι αποτελείται από ανώτερους αξιωματούχους του μπααθικού καθεστώτος.

Οι μπααθιστές, ως αραβοσοσιαλιστές, είναι οπαδοί του κοσμικού κράτους και εχθροί της θεοκρατίας. Ωστόσο, μετά την κατάκτηση του Ιράκ οι Αμερικανοί έκλεισαν στις ίδιες φυλακές μπααθιστές αντιστασιακούς και τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα.

Εκεί, κρατούμενοι στους ίδιους χώρους, «ζυμώθηκαν» μεταξύ τους και συμμάχησαν κατά του κοινού εχθρού. Υπό άλλες συνθήκες μπααθιστές και ισλαμιστές είναι θανάσιμοι εχθροί.

Ας μην ξεχνάμε ότι μπααθιστής ήταν ο Καντάφι, που τον ανέτρεψαν οι ισλαμιστές, αλλά και ο Μπασάρ Αλ Άσαντ της Λιβύης.

Ακολουθεί η συνέντευξη που υποτίθεται ότι έδωσε ο Σαντάμ Χουσεΐν στον Αιγύπτιο δημοσιογράφου και αναρτήθηκε στο YouTube στις 4 Δεκεμβρίου.

Έχει αγγλικούς υπότιτλους:

tribune.gr