Η Ελλάδα συμφώνησε με τα Σκόπια να κατασκευάσει αγωγό πετρελαίου από την Θες/νικη στην ΠΓΔΜ χωρίς αντάλλαγμα!





Η Ελλάδα και η Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας συμφώνησαν για την κατασκευή ενός αγωγού για την προμήθεια πετρελαίου από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, τόνισε ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς κατά τη διάρκεια επίσκεψης στα Σκόπια, αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.


«Έχουμε συμφωνήσει για την κατασκευή ενός αγωγού για την προμήθεια των προϊόντων πετρελαίου, και στο μέλλον και για την μεταφορά φυσικού αερίου, η οποία θα ξεκινάει από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης και θα καταλήγει στη χώρα σας», δήλωσε ο κ. Κοτζιάς.


Ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών είχε προσκληθεί και έδωσε ομιλία στη συνεδρίαση των πρεσβευτών στα Σκόπια. Στην ομιλία του ο Κοτζιάς περιέγραψε το όραμα για το μέλλον της Ευρώπης, εκφράζοντας την εκτίμησή του για την παρούσα κατάσταση, σε σχέση με το δημοψήφισμα αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ, καθώς άγγιξε και την θέσπιση μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης μεταξύ Ελλάδος και Σκοπίων .


Διερωτόμαστε , ποιος ή καλύτερα ποια συμφέροντα ακριβώς καθοδηγούν την ελληνική διπλωματία στο να συνάψει συμφωνία για Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, με μια χώρα που δεν έχει αλλάξει ούτε στιγμή τα αλυτρωτικά σχέδια της για την Μακεδονία μας;


Ο αγωγός από τον λιμάνι της Θες/νικής και αργότερα ο αγωγός αερίου αποτελούν τεράστιο πλεονέκτημα για τους Σκοπιανούς, για ποιό λόγο όμως προβαίνουμε σε μια τέτοια κίνηση χωρίς ανταλλάγματα αναλόγου μεγέθους από την μεριά τους;


Η Ελλάδα σχεδόν πάντα διοικούνταν από πολιτικούς οι οποίοι όχι μόνο δεν είχαν όραμα , αλλά έδιναν τα «πάντα» στους ξένους χωρίς να παίρνουν τίποτα. Ας ελπίσουμε αυτή η ολέθρια πολιτική να αλλάξει κάποτε προς το συμφέρον της πατρίδος μας.


pentapostagma.gr