ΕΤΑΙΡΕΙΑ-ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΚΡΥΒΕΙ ΠΟΛΛΑ ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ «ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΡΩΜΑ»! Το παραδέχεται και αποκαλύπτει που θα τα βάλει





Είναι γερμανικός κολοσσός και κρύβει πολλά εκατομμύρια ευρώ κάτω από το στρώμα! Όσο κι αν ακούγεται σαν ψέμα, είναι αλήθεια. Ο λόγος για την Munich Re, η οποία πρόκειται να… βάλει πολλά εκατομμύρια ευρώ στα δικά της θησαυροφυλάκια ώστε να μην πληρώνει προμήθειες στις τράπεζες.

Όπως σημειώνει το Bloomberg, η Munich Re καταφεύγει στην λύση του να κρύψει τα λεφτά της κάτω από στρώμα, καθώς θέλει να αποφύγει να πληρώνει στις τράπεζες για να τα «παρκάρει» σε αυτές, από την στιγμή που η ΕΚΤ διατηρεί πλέον αρνητικά επιτόκια, τα διαμορφώνονται στο -0,4%.



Η γερμανική εταιρεία θα διαφυλάξει εκτός τραπεζών τουλάχιστον 10 εκατομμύρια ευρώ σε δύο νομίσματα, όπως ανακοίνωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος Nikolaus von Bomhard, σε συνέντευξη. «Θα παρατηρήσουμε επίσης τι κάνουν οι άλλοι για να αποφύγουν την καταβολή αρνητικών επιτοκίων», πρόσθεσε.

Η Munich Re θέλει να έχει άμεση πρόσβαση στα χρήματα αυτά για δικές της ανάγκες, όπως ανέφερε ο Bomhard.

Όπως σημειώνει το Bloomberg, αρκετές εταιρείες μελετούν μία παρόμοια απόφαση, για το αν θα πρέπει να αποθηκεύσουν τα μετρητά τους σε δικά τους θησαυροφυλάκια, λόγω των αρνητικών επιτοκίων της ΕΚΤ. Παράλληλα, ο επικεφαλής της Deutsche Bank, John Cryan προέβλεψε πως τα μετρητά θα εξαφανιστούν μέσα σε μία δεκαετία.
http://www.financialbox.gr/%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B5%CE%B9%CE%B1-%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CF%83%CF%83%CE%BF%CF%83-%CE%BA%CF%81%CF%85%CE%B2%CE%B5%CE%B9-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%BB%CE%B1-%CE%B5%CE%BA%CE%B1%CF%84/