Το Έγγραφο της Εισαγγελίας που «καίει» τον «Γαλάζιο»Πρόεδρο… Θαμμένο Στα Συρτάρια της Βουλής…




«Θαμμένη» στα συρτάρια της Βουλής βρίσκεται εδώ και μήνες η δικογραφία για τη διερεύνηση τυχών ποινικών ευθυνών σε βάρος τεσσάρων πρώην υπουργών Εθνικής Άμυνας για προμήθειες οπλικών συστημάτων…


Ουδείς επέλεξε να προχωρήσει σε αίτημα για σύσταση προανακριτικής ή εξεταστικής επιτροπής και ως εκ τούτου το κλείσιμο της Βουλής οδηγεί σε παραγραφή των εθνικών αδικημάτων. Σύμφωνα με το Σύνταγμα η όποια διερεύνηση θα έπρεπε να γίνει «μέχρι το πέρας της δεύτερης τακτικής συνόδου της βουλευτικής περιόδου που αρχίζει μετά την τέλεση του αδικήματος».

Η επίμαχη δικογραφία (ΑΒΜ ΕΔ 2015/18), βάσει της οποίας η Βουλή καλούνταν να εξετάσει τυχόν αξιόποινες πράξεις των Άκη Τσοχατζόπουλου, Γιάννου Παπαντωνίου, Βαγγέλη Μεϊμαράκη και Ευάγγελου Βενιζέλου αφορά κατά κύριο λόγο εξοπλιστικά προγράμματα από τη Γερμανία (της Μέρκελ και του Σόιμπλε) που ζημίωσαν τη χώρα ή υπάρχουν ενδείξεις ότι ήταν επιζήμια για το Ελληνικό Δημόσιο.

Συγκεκριμένα, αφορά τα μεταφορικά ελικόπτερα NH-90 και τα επιθετικά Apache, τα άρματα μάχης Leopard 2HEL, τα γερμανικά υποβρύχια τύπου 214 και τον εκσυγχρονισμό των υποβρυχίων τύπου 209, τον εκσυγχρονισμό των φρεγατών τύπου «S», την προμήθεια των ΤΠΚ και των «Zubr», την αγορά των μαχητικών αεροσκαφών F-16 και Mirage 2000-5 και των συστημάτων αυτοπροστασίας τους, τα μεταγωγικά αεροσκάφη C-27J και την προμήθεια των διοπτρών νυχτερινής σκόπευσης.

Σημειώνεται ότι το όνομα του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλη Μεϊμαράκη αναφέρεται σε τροποποίηση της σύμβασης (και όχι την κύρια σύμβαση) του εκσυγχρονισμού των υποβρυχίων τύπου 209.




Κοινοποίηση
http://hellasforce.com/2015/11/02/%CF%84%CE%BF-%CE%AD%CE%B3%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%BF-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B5%CE%B9%CF%83%CE%B1%CE%B3%CE%B3%CE%B5%CE%BB%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%B1%CE%AF%CE%B5%CE%B9/