ΕΙΔΑΝ ΤΟΝ ΜΠΕΝ: Νέα μαρτυρία για την υπόθεση εξαφάνισης του μικρού





tromaktiko512 Jun. 05 13.11




Καινούργιο επεισόδιο στο θρίλερ με την…
εξαφάνιση του Μπεν Νίντχαμ βρίσκεται σε εξέλιξη, έπειτα από νέα μαρτυρία που δόθηκε στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης και θέλει τον εδώ και 24 χρόνια αγνοούμενο Βρετανό έγκλειστο σε ελληνική φυλακή.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Espresso», η μαρτυρία έγινε από μια γυναίκα και σήμανε συναγερμό στις αστυνομικές και δικαστικές Αρχές, οι οποίες, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν ήδη πάρει δείγμα από το γενετικό υλικό του νεαρού κρατούμενου και περιμένουν με αγωνία το αποτέλεσμα της σύγκρισης με αυτό του Μπεν.







Όλα άρχισαν πριν από λίγο καιρό, όταν η γυναίκα επικοινώνησε με υπηρεσία της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και υποστήριξε πως γνωρίζει ότι ο Μπεν είναι ένας 26χρονος ο οποίος κρατούνταν για υπόθεση ναρκωτικών στις φυλακές Διαβατών την περίοδο που η ίδια ήρθε σε επαφή με την ΕΛ.ΑΣ.

Ο εν λόγω νεαρός, που ζει εδώ και χρόνια με μια οικογένεια στη δυτική Θεσσαλονίκη, έχει χαρακτηριστικά παρόμοια με αυτά του εξαφανισμένου παιδιού και, σύμφωνα με τα λεγόμενα της γυναίκας, όταν εμφανίστηκε στην οικογένεια είχε την ίδια ηλικία με τον μικρό Βρετανό όταν εξαφανίστηκε.

Οι αστυνομικοί του τμήματος Ανηλίκων της Ασφάλειας οι οποίοι ανέλαβαν να ερευνήσουν την υπόθεση επεξεργάστηκαν τα στοιχεία που μετέφερε η καταγγέλλουσα και επιβεβαίωσαν την ύπαρξη του προσώπου στο οποίο αναφερόταν. Όπως έγινε γνωστό, πρόκειται πράγματι για έναν 26χρονο κρατούμενο που ως πρόσφατα κρατούνταν στα Διαβατά, αλλά τελευταία μετήχθη σε άλλη φυλακή. Τα χαρακτηριστικά του μοιάζουν αρκετά με αυτά του Μπεν, όπως τουλάχιστον τα έχουν αποτυπώσει σχεδιαστές υπολογίζοντας την ανάπτυξή του με βάση τις φωτογραφίες που έχουν στα χέρια τους από την ηλικία που εξαφανίστηκε.

Στους αστυνομικούς προκάλεσε εντύπωση το γεγονός ότι η γυναίκα δεν αποκάλυψε τα στοιχεία της ταυτότητάς της. Αυτό ίσως αποτελεί απόδειξη ότι πιθανότατα γνωρίζει κάτι και δεν επικοινώνησε με τις Αρχές με κίνητρο την αμοιβή που έχουν ανακοινώσει η οικογένεια του εξαφανισμένου Μπεν και η βρετανική αστυνομία, η οποία φτάνει τις 10.000 λίρες.

Η αναφορά της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης διαβιβάστηκε αμέσως στις αστυνομικές και εισαγγελικές Αρχές της Κω, όπου εξακολουθεί να παραμένει ανοιχτός ο φάκελος της εξαφάνισης του Μπεν, ειδικά μετά την απόφαση των βρετανικών αστυνομικών Αρχών να χρηματοδοτήσουν νέες έρευνες για τον εντοπισμό του.

ΠΗΓΗ