θα πάθετε ΣΟΚ: Δείτε τι συντάξεις παίρνουν σε Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία και Ιταλία!







Δεδομένη φαίνεται πως θεωρείται η περικοπή των συντάξεων, κύριων και επικουρικών, προκειμένου… να κλείσει η συμφωνία με τους δανειστές…

Μπορεί μέχρι τώρα η κυβέρνηση να έθετε θέμα «κόκκινων γραμμών», ωστόσο οι πιέσεις των εταίρων είναι μεγάλες, γι’ αυτό και ενδέχεται να γίνουν περικοπές, ακόμη και σε συντάξεις… πολύ χαμηλές!

Μάλιστα, ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην γαλλική εφημερίδα Le Monde, έκανε λόγο για «ενιαία ταμεία», γεγονός που αυτόματα σημαίνει, «ψαλίδισμα» των απολαβών.





Στην πράξη… ένας ασφαλισμένος του ΙΚΑ με μισθό 1.900 ευρώ, που βγαίνει στην σύνταξη μετά από 30 χρόνια εργασίας, με τις μειώσεις που ζητούν οι θεσμοί, η σύνταξή του θα προσγειωθεί στα 1.007 ευρώ!

Το 2012, το Συμβούλιο της Επικρατείας έλαβε μια απόφαση, όπου προστατεύει τους συνταξιούχους από τις μειώσεις των αποδοχών τους. Όμως σύμφωνα με τους εργατολόγους, η γνωμοδότηση φαίνεται διάτρητη.

«Η απόφαση αυτή έχει ήδη αφήσει παραθυράκια, ώστε οι αποδοχές των συνταξιούχων, αν υποστούν περεταίρω μείωση, θα πρέπει να εξετάζεται κατά περίπτωση, αν έχει προσβληθεί ο πυρήνας του Συνταγματικού Δικαιώματος της αξιοπρεπούς διαβίωσης» είπε στο Star Channel, η εργατολόγος, Ρ.Καραγιαούρη.

Ποια είναι η αξιοπρεπής διαβίωση;

Μια απλή σύγκριση με άλλες χώρες της Ευρώπης αποδεικνύει ότι, η Ελλάδα είναι ουραγός στις συντάξεις.

-Στην Γερμανία το ύψος των συντάξεων κυμαίνεται από 1.263- 2.526 ευρώ το μήνα.

-Στην Αγγλία που φημίζεται για το κοινωνικό της σύστημα, οι παροχές φτάνουν τα 2.780 ευρώ.

-Στη Νορβηγία που έχει το μεγαλύτερο κατά κεφαλήν εισόδημα στον κόσμο, η κύρια σύνταξη ξεκινά από τα 1.664 ευρώ το μήνα.

-Κοντά στα επίπεδα της Ελλάδας είναι η Ισπανία με 906 ευρώ το μήνα, ενώ «πρωταθλήτρια» είναι η Γαλλία με 3.000 ευρώ.

-Στην Ιταλία ο πρωθυπουργός Μ.Ρέντζι ψήφισε νόμο, ο οποίος προβλέπει ότι από 1η Ιουνίου, οι συνταξιούχοι θα λαμβάνουν και ετήσιο μπόνους 750 ευρώ στην κύρια σύνταξη των 1700 ευρώ το μήνα.


ΠΗΓΗ

http://o-aypnos.blogspot.gr/2015/06/blog-post_4.html