''ΠΡΟΣΟΧΗ'' ΟΣΟΙ ΒΓΑΖΟΥΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΚΙΝΗΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΒΙΝΤΕΟ



''Προσοχή'' Αν αρέσει σε σας, στους φίλους σας ή στα παιδιά σας να τραβάτε φωτογραφίες μέσω Smart phone θα πρέπει να δείτε το παρακάτω βίντεο και να προβληματιστείτε.


Η απειλή του ''Geo tracking''

Οι φωτογραφίες που τραβάτε κάθε φορά με το κινητό σας και τις ανεβάζετε στο Internet και σε γνωστά μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Facebook, Twitter κλπ) μπορούν να αποκαλύψουν σε τρίτους και σε άτομα που δεν έχουν και τόσο αγνές προθέσεις, ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα που ποτέ δεν θα θέλατε να μοιραστείτε με άλλους, πόσο μάλλον όταν αφορούν και μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο τα ίδια σας τα παιδιά.

Το χειρότερο είναι ότι αυτή η ''διαδικτυακή απειλή'' είναι ακόμη άγνωστη σε πολλούς εμπειρογνώμονες της εγκληματικότητας στο διαδίκτυο.

''τόση πολύ τεχνολογία μερικές φορές δεν είναι και το καλύτερο πράγμα για κάποιον που δεν γνωρίζει τους κίνδυνους από την παραβίαση της ιδιωτικής του ζωής στο διαδίκτυο''

Στο τέλος του βίντεο παρουσιάζεται ένας τρόπος για να προφυλαχτείτε κατά κάποιο τρόπο από αυτή την απειλή.




ΠΗΓΗ



Το διαβάσαμε από το: ''ΠΡΟΣΟΧΗ'' ΟΣΟΙ ΒΓΑΖΟΥΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΚΙΝΗΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΒΙΝΤΕΟ http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2015/05/blog-post_564.html#ixzz3ZMBsFspM