Τι θέλει τις σήραγγες ο Ερντογάν κάτω από τις τουρκικές πόλεις;





Υπόγειες σήραγγες δημιουργεί ο Ερντογάν, σύμφωνα με καταγγελία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στην Κωνσταντινούπολη, αλλά και στην Άγκυρα.

Ο γραμματέας του κόμματος CHP της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γκιρσέν Τεκίν, κατήγγειλε πως σε άρθρο νομοσχεδίου που συζητείται στην τουρκική Βουλή, περιλαμβάνεται και «παραθυράκι» για την κατασκευή των υπόγειων σηράγγων.

Το επίμαχο άρθρο αναφέρει πως οι πολίτες δεν θα μπορούν να ζητούν αποζημίωση αν το κράτος κατασκευάσει σήραγγες κάτω από την ιδιοκτησία τους. Σύμφωνα με τον Τεκίν στο σημείο αυτό υπάρχει κάτι σκοτεινό.

«Έχουμε πληροφορίες που αναφέρουν πως ήδη έχουν ξεκινήσει οι εργασίες κατασκευής υπόγειας σήραγγας που οδηγεί από το σπίτι του Ερντογάν, στην Κωνσταντινούπολη, μέχρι το Τσαμλικά Τζαμί.


Το εν λόγω τούνελ θα έχει μήκος 3 χλμ.», είπε ο Τεκίν. Είπε επίσης, πως έχουν ξεκινήσει οι μελέτες για την κατασκευή σήραγγας που θα ενώνει το προεδρικό ανάκτορο της Άγκυρας με το στρατιωτικό αεροδρόμιο της πόλης, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση 15 χλμ.

«Πως θα χαραχθούν οι σήραγγες, για τις οποίες οι πολίτες δεν θα μπορούν να ζητήσουν αποζημιώσεις; Προειδοποιώ τους πολίτες πως τα σπίτια τους μπορεί να καταστραφούν», είπε ο Τεκίν, υποστηρίζοντας πως η σήραγγα θα περάσει και κάτω από τα γραφεία του κόμματός του, την Άγκυρα.

defence-point.gr

http://www.katohika.gr/2015/03/ti-thelei-tis-siragges-o-erdogan-kato-apo-tis-tourkikes-poleis.html