Αποκάλυψη – σοκ: Οι Ευρωπαίοι σφίγγουν τη θηλιά για να υποχρεώσουν την Ελλάδα να πάρει γρήγορα σκληρά μέτρα! Να σφίξουν τη θηλιά μέχρι ασφυξίας, είναι αποφασισμένοι
οι Ευρωπαίοι,
έτσι ώστε να υποχρεώσουν την ελληνική κυβέρνηση να συμφωνήσει τάχιστα σε μια λίστα μέτρων και μεταρρυθμίσεων, που δεν θα απέχει από τις απαιτήσεις του Μνημονίου.

Σύμφωνα με αξιωματούχο της Ευρωζώνης, που επικαλείται το Reuters, «η χρηματοδοτική ασφυξία χρησιμοποιείται για να πείσει τους Έλληνες να αρχίσουν πολύ γρήγορα τις συζητήσεις για την αξιολόγηση και να την ολοκληρώσουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα». Ο σχεδιασμός αυτός «πατάει» πάνω στο γεγονός ότι τα ταμειακά διαθέσιμα έχουν εξαντληθεί, με αποτέλεσμα να φαντάζει «βουνό» η κάλυψη δανειακών υποχρεώσεων 2,5 δισ ευρώ μέσα στο Μάρτιο.

«Στο τέλος δεν θα έχουν άλλες επιλογές από το να υιοθετήσουν τα μέτρα και να κινηθούν γρήγορα» σημειώνει ο πρώτος αξιωματούχος της Ευρωζώνης που επικαλείται το Reuters.

Στο σχεδιασμό αυτό φαίνεται ότι θα παίξει καθοριστικό ρόλο, για μια ακόμα φορά η ΕΚΤ, καθώς σύμφωνα με αξιωματούχο που επικαλείται το πρακτορείο, φαντάζει εξαιρετικά απίθανο να αυξήσει το πλαφόν για την έκδοση εντόκων γραμματίων, που σήμερα είναι 15 δισ ευρώ. Σημειώνεται ότι αυτή η εναλλακτική είναι η βασική επιλογή της Αθήνας, που πολύ σύντομα θα ξαναχτυπήσει την πόρτα της ΕΚΤ υποβάλλοντας το σχετικό αίτημα. Τραπεζικά στελέχη από την Αθήνα εκτιμούν ότι η Φρανκφούρτη θα κάνει πίσω την τελευταία στιγμή και θα επιτρέψει την έκδοση περισσότερων εντόκων για την κάλυψη των τρεχουσών υποχρεώσεων, ωστόσο δεύτερος αξιωματούχος από την Ευρωζώνη σημειώνει ότι η πλευρά των δανειστών θα επιμείνει στο σφίξιμο της θηλιάς, σημειώνοντας ότι «οι μεταρρυθμίσεις που συμφωνήθηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση μπορούν να εφαρμοστούν σε δύο ή τρεις εβδομάδες».
Πηγή: http://www.zoomblog.org/2015/02/blog-post_3979.html#ixzz3T1YvGgjh