''Εξπρές'' σεξ: Να πάω ή να μην πάω







Ο σύγχρονος τρόπος ζωής έχει φέρει τα πάνω κάτω στην ζωή μας αφού οι αυξημένες υποχρεώσεις και απαιτήσεις έχουν κάνει τις σχέσεις μας, την διατροφή, τον ύπνο φαστ. Οι Μέσα σε αυτό το γενικότερο πλαίσιο το σεξ δεν θα μπορούσε ν α μείνει ανεπηρέαστο .
Όλο και περισσότερα ζευγάρια επισημαίνουν ότι οι ερωτικές τους επαφές όλο και διαρκούν λιγότερο αφού ο χρόνος δεν φτάνει.
Τι λένε για αυτό οι ειδικοί;

Οι ερευνητές εμφανίζονται διχασμένοι αφού άλλοι υποστηρίζουν ότι το εξπρές σεξ κάνει καλό και άλλοι ότι βλάπτει σοβαρά την ερωτική ζωή των ζευγαριών.

Πάντως μελέτη που δημοσιεύθηκε στο «Sexual Health Network» τεκμηρίωσε ότι όταν οι ερωτικές επαφές τρίτου τύπου πραγματοποιούνται ύστερα από μια εξαντλητική ημερα το σεξ με διάρκεια μόλις πέντε λεπτών, προκαλεί στους άνδρες προβλήματα στύσης και στις γυναίκες έλλειψη οργασμού.

Στο μεταξύ από την άλλη πλευρά οι «οπαδοί» του εξπρές σεξ, σε άλλη έρευνα που δημοσίευσαν στην ιατρική επιθεώρηση «Canadian Journal of Human Sexuality», κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι, ακόμη και αν η διάρκεια των ερωτικών επαφών είναι μικρή είναι δυνατόν να ρίξει τα επίπεδα του άγχους.

Ιδανικός χρόνος

Πάντως έρευνα Αμερικανών επιστημόνων σε 1500 ζευγάρια έδειξε ποια είναι η ιδανική διάρκεια:
από 1 έως 2 λεπτά κρίνεται πολύ σύντομη
από 3 έως 7 ικανοποιητική
από 7 έως 13 επιθυμητή
από 10 έως 30 υπερβολική.
http://kostasliourtas.blogspot.gr/