Ξεκίνησε ο καύσωνας! 8 hot συμβουλές για τους οδηγούς (video)

Δεν υπάρχουν σχόλια :





Μέχρι τους 35 βαθμούς Κελσίου αναμένεται σήμερα να σκαρφαλώσει ο υδράργυρος στην πρωτεύουσα.

Οι οδηγοί θα πρέπει να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή όχι μόνο σήμερα, αλλά όλες τις «καυτές» μέρες του καλοκαιριού.



Ακολουθούν 8 απλές αλλά πολύτιμες συμβουλές για τους φίλους οδηγούς:

1.Ένα συνηθισμένο λάθος είναι η οδήγηση με σαγιονάρες, καθώς υπάρχει ο κίνδυνος να γλιστρήσει ανάμεσα στα πεντάλ. Στην Ελλάδα πλέον η οδήγηση με σαγιονάρες τιμωρείται με πρόστιμο.

2.Θα πρέπει να γνωρίζετε επίσης ότι η οδήγηση χωρίς μπλούζα μπορεί να επηρεάσει την προστασία που προσφέρει η ζώνη ασφαλείας.

3.Αν η παρέα στο δρόμο προς την παραλία είναι μεγάλη, μη στριμωχτείτε σε ένα αυτοκίνητο, καθώς είναι σίγουρο ότι κάποιος θα μείνει χωρίς ζώνη ασφαλείας.

4.Να έχετε πάντα ένα μπουκάλι νερό μαζί σας, ειδικά όταν κάνετε ταξίδι και να πίνετε ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Έρευνα έχει δείξει ότι ένας αφυδατωμένος οδηγός μπορεί να κάνει τα ίδια λάθη με κάποιον που έχει καταναλώσει οχτώ ποτήρια κρασιού.


Ψάχνεις για camping; Το έχεις, στην οροφή μιας Porsche 911 Carrera 4S





5.Μια χαρακτηριστική εικόνα οδηγών το καλοκαίρι είναι το αριστερό χέρι έξω από το παράθυρο. Αυτό επηρεάζει την ικανότητα ελέγχου του οχήματος, καθώς πρέπει πάντα να κρατάμε με τα δυο χέρια το τιμόνι, αλλά μπορεί να οδηγήσει και σε σοβαρό τραυματισμό σε περίπτωση ατυχήματος.

6.Μια επίσης γνώριμη εικόνα είναι ο συνοδηγός που έχει βάλει τα πόδια του πάνω στο ταμπλό. Σε περίπτωση ατυχήματος ο αερόσακος του όχι μόνο δε θα προσφέρει τη σωστή προστασία, αλλά ενδέχεται να επιφέρει να τραυματισμό.

7.Πολλοί όταν βιάζονται να φύγουν για την παραλία παίρνουν αντηλιακό και πετσέτα θαλάσσης, αλλά ξεχνούν στο σπίτι το δίπλωμα οδήγησης, κάτι που τιμωρείται με πρόστιμο από την Τροχαία.

8.Τέλος, συνίσταται να μην παρκάρουμε πάνω στη παχιά αμμουδιά, καθώς ενδέχεται να κολλήσει το όχημα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου