Θες μπουζούκια;;; Liberty Pass! Γλέντια με… «σφράγισμα», η πρόταση «έγινε»!

1 σχόλιο :





Σαν αστραπές «σκάνε» οι εξελίξεις…

Ο Έλληνας όπου και να βρίσκεται θέλει γλέντια! Στην Κύπρο δίνουν την «λύση»: Θα γλεντάς «σφραγισμένος»!

Συγκεκριμένα, ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Κέντρων Διασκέδασης (ΠΑ.ΣΥ.ΚΕ.Δ) προωθεί ως πρόταση την εφαρμογή «Liberty Pass» ή «Ελευθερία», ως «λύση» για την επανεκκίνηση των χώρων διασκέδασης (Δισκοθήκες – Μουσικοχορευτικά) και χώρους μαζικής συμμετοχής, εστίαση, κινηματογράφοι, θέατρο, σεμινάρια, συνέδρια, γάμους και άλλα

Πρόκειται, σύμφωνα με τον ΠΑΣΥΚΕΔ, για μια έξυπνη εφαρμογή (app) που ουσιαστικά είναι μια Ηλεκτρονική Υγειονομική Ταυτότητα, η οποία θα συλλέγει τα αποτελέσματα των γρήγορων τεστ αντιγόνου (Rabit test) των μοριακών τεστ (PCR) και των εμβολίων.

Μιλώντας στα κυπριακά μέσα ενημέρωσης, ο πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Κέντρων Διασκέδασης, Νίκος Βασιλείου, ανέφερε πως θεωρούν πως η εφαρμογή θα είναι ένα επιπρόσθετο εργαλείο.


«Πιστεύουμε ότι μετά τον εμβολιασμό, το εργαλείο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί είναι τα rapid τεστ. Με την εφαρμογή θα υπάρχει απόδειξη ότι όσα άτομα βρίσκονται στον χώρο είναι αρνητικά στον ιό και επιπρόσθετα ο κόσμος θα νιώθει ασφάλεια. Θα είναι χώροι covid-free», ισχυρίστηκε ο κ. Βασιλείου.

Το «Liberty Pass», προωθήθηκε ως πρόταση προς τα Υφυπουργεία Καινοτομίας και Τουρισμού, ώστε να υπάρξει η πιθανότητα να χρησιμοποιηθεί και για άλλους τομείς.

Ο Υφυπουργός Καινοτομίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, Κυριάκος Κόκκινος, είπε πως είναι μια καλή πρόταση, ωστόσο θα πρέπει να εναπόκεινται στον χρήστη και στην επιχείρηση η χρήση της εφαρμογής.

«Θα πρέπει να γίνεται με τέτοιο τρόπο ώστε να υπάρχει σεβασμός στα προσωπικά δεδομένα των πολιτών. Αυτά είναι τα σοβαρά δεδομένα που πρέπει να δούμε εάν λειτουργήσει οποιαδήποτε εφαρμογή που αφορά τα προσωπικά στοιχεία των πολιτών μας», εξήγησε.

Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ

Κάθε χρήστης θα αναγνωρίζεται με ένα QR code και σε περίπτωση αρνητικού αποτελέσματος θα εμφανίζεται το έμβλημα . Το πράσινο έμβλημα θα διαρκεί 72 ώρες και θα δίνει την ευκαιρία στον κάτοχο να εισέρχεται σε νυχτερινό κέντρο ή άλλο υποστατικό μαζικής συγκέντρωσης που θα επιτρέπει στο κράτος να λειτουργεί, θέατρα, συνέδρια, σεμινάρια κτλ.

Μετά από 72 ώρες η κάρτα “Ελευθερίας” θα λήγει και ο κάτοχός της θα πρέπει να παρουσιάσει καινούριο αρνητικό αποτέλεσμα για να μπορεί να συνεχίσει να έχει ελεύθερη πρόσβαση σε χώρους μαζικής συμμετοχής. Στην περίπτωση που ο κάτοχος θα έχει εμβολιαστεί, τότε η διάρκεια της Ελεύθερης Υγειονομικής Ταυτότητάς του θα διαρκεί όσο και ο χρόνος του εμβολιασμού.

Στο τέλος, λοιπόν, θα προταθεί ένα μόνιμο «σφράγισμα» -μία ψηφιακή ταυτότητα, γιατί όχι εμφυτευμένη-, το οποίο θα ενημερώνει αυτόματα, χωρίς την ανάγκη ανανέωσης, σχετικά με την υγειονομική κατάσταση -ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ- του κάθε πολίτη




Με πληροφορίες από SigmaLive


ΠΗΓΗ

1 σχόλιο :