ΤΡΟΜΟΛΑΓΝΙΑ / Θεσσαλονίκη: Στη ΜΕΘ του «Παπανικολάου» ο 71χρονος με
μεταπνευμονοϊό HMPV – Η κόρη του είχε ταξιδέψει πρόσφατα στην Κίνα (AYTON
TON IO TON EXOYME ΠΕΡΑΣΕΙ ΟΛΟΙ ΛΙΓΟ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΡΟΝΙΑ!)
-
Το πρώτο κρούσμα του ανθρώπινου μεταπνευμονοΐού (HMPV) εμφανίστηκε και στην
Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για έναν 71χρονο, τ...
Κίνα: Με ηλεκτρονικά βραχιόλια επιστρέφουν στα θρανία οι μαθητές
Οι μαθητές στην Κίνα φορούν έξυπνες συσκευές που καταγράφουν τη θερμοκρασία του σώματος – Φόβοι για νέο κύμα έξαρσης της πανδημίας.
Εφοδιασμένοι με ηλεκτρονικό βραχιολάκι που εκπέμπει προειδοποίηση σε περίπτωση πυρετού ή απότομης ανόδου της θερμοκρασίας του σώματος επιστρέφουν από σήμερα στα θρανία οι μαθητές στο Πεκίνο.
Από: protothema.gr - Μίνα Αγγελίνη
Η πολυπληθέστερη χώρα στον κόσμο φοβάται ένα νέο κύμα έξαρσης της νόσου COVID-19 για το λόγο αυτό λαμβάνει
αυστηρά μέτρα προφύλαξης.
Θερμικές κάμερες σε δημόσιους χώρους
Στην Κίνα έχουν τοποθετηθεί θερμικές κάμερες σε πολλούς δημόσιους χώρους. Μια εφαρμογή με πράσινη, κίτρινη και κόκκινη ένδειξη καθορίζει αν ο κάθε πολίτης μπορεί να θέτει σε κίνδυνο τους υπόλοιπους συμπολίτες του.
Ο έλεγχος της θερμοκρασίας, η υποχρεωτική χρήση μάσκας και τα μέτρα κοινωνικής απόστασης έχουν γίνει κανόνας σε όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας.
«Αυτά τα «έξυπνα» βραχιόλια εμφανίζουν τη θερμοκρασία των μαθητών σε πραγματικό χρόνο.
Οι γονείς και τα σχολεία τους μπορούν να παρακολουθούν τις ενδείξεις αυτές άμεσα χάρη σε μία εφαρμογή κινητού τηλεφώνου», όπως αναφέρει σε άρθρο της η κινεζική εφημερίδα «China Daily».
Σε περίπτωση ανόδου της θερμοκρασίας πάνω από 37,2 βαθμούς, το βραχιόλι στέλνει ειδοποίηση στους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι ενθαρρύνονται να ειδοποιούν την αστυνομία, προσθέτει η εφημερίδα.
Πιλοτικά σε πέντε περιοχές του Πεκίνου τα βραχιολάκια
«Το βραχιόλι είναι ίδιο με εκείνα που φορά ο κόσμος για αθλητικές δραστηριότητες. Συστήνουμε στους μαθητές να τα φορούν 24 ώρες το 24ωρο», δήλωσε ένα καθηγητής στην κινεζική εφημερίδα.
Η συσκευή βρίσκεται σε δοκιμαστική φάση σε πέντε περιοχές της πρωτεύουσας της Κίνας και αποτελεί το τελευταίο παράδειγμα της επιστράτευσης σε μαζική κλίμακα των καινοτόμων τεχνολογιών από τον ασιατικό γίγαντα, στην προσπάθεια να ελέγξει έναν ιό που έχει προσβάλει περίπου 83.000 άτομα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, κι έχει προκαλέσει τον θάνατο 4.633 θανάτων στη χώρα.
Ποιοι μαθητές έχουν επιστρέψει στην τάξη
Η Κίνα, η πρώτη χώρα που επλήγη από τον νέο κορωνοϊό, έβαλε «λουκέτο» σε όλα τα σχολεία της τον Ιανουάριο. Τα μαθήματα έκτοτε παραδίδονταν διαδικτυακά.
Στο Πεκίνο έχει επιτραπεί προς το παρόν να επιστρέψουν στην τάξη μόνο οι μαθητές Λυκείου, προκειμένου να προετοιμαστούν για τις εξετάσεις στα Πανεπιστήμια.
Τον Μάρτιο, οι αραιοκατοικημένες επαρχίες Τσινγκάι και Γκιγκζού
ήταν οι πρώτες που είχαν αποφασίσει και οργανώσει σταδιακά την επιστροφή των μαθητών στα θρανία τους.
Μολονότι η Κίνα έχει περιορίσει έως τώρα σε μεγάλο βαθμό την επιδημία στην επικράτειά της, οι αρχές ανακοίνωσαν σήμερα 17 νέα κρούσματα, με τα 10 να προέρχονται από εσωτερικές εστίες της νόσου, ιδίως στη Ουχάν, που έμεινε για περισσότερο από δύο μήνες σε καραντίνα και στην οποία εντοπίστηκε η πρώτη εστία κορωνοϊού στο τέλος του 2019. .
http://www.freepen.gr/2020/05/blog-post_153.html?fbclid=IwAR2dfg0hgKQx27f9ul4RrvicKcHSXES89AqWgAJcY-Dwo123z95Zo5_5vNA
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης
(
Atom
)
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου