Ποια είναι τα παιδιά των ΜΚΟ;

Δεν υπάρχουν σχόλια :





Γράφει ο Χαράλαμπος Μηνάογλου

Γιατί επιμένουν να μην βλέπουν την πραγματικότητα; Το δεύτερο από τα δύο ερωτήματα απαντάται με τον λιτό τρόπο του Καλογήρου: Είναι πολλά τα λεφτά, Άρη. Το πρώτο θέλει να γράψουμε λίγο περισσότερα. Πρόκειται κατά βάση για ανθρώπους νέους στην πλειονότητά τους χωρίς καμία πραγματική ιδεολογία.




Ανάμεσά τους βρίσκονται και ΝΔούληδες, που εργάζονται βέβαια σε ΜΚΟ που έχουν ΝΔούληδες (βέβαια αυτοί και αυτές αποτελούν ισχνή μειοψηφία).


Οι περισσότεροι είναι τριαντάρηδες και προέρχονται από οικογένειες παλαιών πασόκων δημοσίων υπαλλήλων. Όταν το δημόσιο έπαψε να προσλαμβάνει, πού να πήγαιναν; Πήγαν στις ΜΚΟ.


Με σπουδές συνήθως κοινωνικών, οικονομικών και διεθνών σπουδών (οι διευθυντές τους μάλιστα στα νησιά έχουν συχνά διδακτορικά και γνωρίζουν τούρκικα, πολλοί έχουν σπουδάσει στην Τουρκία) και βαθειά ριζωμένη την αντίληψη ότι ο κόσμος φτιάχτηκε για να ζουν καλά. Και αυτήν την αντίληψη τους την έχουν ριζώσει βαθειά μέσα τους οι γονείς τους. Ακόμη και αυτοί του ῾῾πατριωτικού῾῾ ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι μεγάλωσαν και μεγαλώνουν δυστυχώς ακόμη πολλοί τα παιδιά τους με συμβουλές για το πώς να βγάζουν πολλά λεφτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου