ΕΧΕΙΣ ΑΜΑΞΙ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΟΥ? ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΜΑΞΙ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΑΝΕ ΠΟΛΥ ΑΣΧΗΜΑ









Νέο «χαράτσι» για τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων ετοιμάζει η κυβέρνηση παρόλο που η πορεία των πληρωμών κυκλοφορίας κρίθηκε ιδιαίτερα ικανοποιητική.



Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το newsauto.gr, η κυβέρνηση εξετάζει ένα σχέδιο επιβολής ενός νέου χαρατσιού, το οποίο θα το βαφτίσουν «πράσινο τέλος».

Πρόκειται για ένα πράσινο σήμα, στα πρότυπα κάποιων χωρών της EE, οι οποίες σημειώστε πως δε φορολογούν το αμάξι τόσο βαριά, κατα την αγορά του, αλλά κατα τη χρήση του. Στην Ελλάδα οι κυβερνήσεις το φορολογούν βαρέως τόσο κατα την αγορά, όσο και κατα τη χρήση του.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως το χαράτσι αρχικά, θα κληθούν να το πληρώσουν οι κάτοχοι πετρελαιοκίνητων οχημάτων παλαιότερης τεχνολογίας απο EURO 4 και κάτω ή όσοι έχουν diesel οχήματα από το 2010 και πίσω. Αυτό όμως θα εξαρτηθεί από τα πόσα χρήματα τους λείπουν


Το χαράτσι εκτιμάτε ότι θα είναι στα 50 με 70 € για τα IX αυτοκίνητα, μέχρι τα 2.000cc. Πάνω από αυτά τα κυβικά θα αυξάνεται περίπου 30%.

Τα επαγγελματικά οχήματα δε, άνω των 1.5 τόνων, καθώς και τα φορτηγά κλπ, θα πληρώσουν αρκετά περισσότερο (εκτιμάται 100€ και πάνω), ενώ εξετάζεται να πληρώνουν αυξημένο τέλος και τα αυτοκίνητα που έχουν αποκτηθεί με leasing, αφού θεωρείται ότι κάνουν τα περισσότερα χιλιόμετρα, οπότε συνολικά ρυπαίνουν περισσότερο από τα ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητα.
https://www.xaftas.com/neotera?p=1244