Κ Υ Ν Α Ν Η Η άγνωστη αδερφή του Μεγα Αλεξάνδρου
-
Η Κυνάνη, ήταν κόρη του Φίλιππου Β’ της Μακεδονίας από την Ιλλύρια
πριγκίπισσα Αυδάτη και ετεροθαλής αδερφή του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Την βρίσκουμε σε δι...
Κάτι που κανένας δεν δείχνει – Κερδισμένη η Βρετανία από το Brexit, σύμφωνα με ανάλυση
Φεβρουαρίου 21, 2017
Μέχρι το 2027 η Βρετανία θα έχει γίνει η ευρωπαϊκή οικονομία με την πιο ραγδαία ανάπτυξη, αποκαλύπτει ανάλυση του Bloomberg Intelligence. Το 2018 θα κάνει βουτιά στο 1,3%, αλλά μέσα σε 10 χρόνια θα έχει ξεπεράσει ακόμη και τη Γερμανία.
Χάρη στην παραγωγικότητα και τους δημογραφικούς παράγοντες, η βρετανική οικονομία πρόκειται να ξεπεράσει τις δυσκολίες που θα προκύψουν από το Brexit και να εξελιχθεί στην πιο ραγδαία αναπτυσσόμενη μεγάλη οικονομία της Ευρώπης μέσα στα επόμενα 10 χρόνια, όπως υποστήριξε σε ανάλυσή του ο Jamie Murray, οικονομολόγος του Bloomberg Intelligence.
Τα ποσοστά ανάπτυξης στην παραγωγή ανά ώρα που είδαμε πριν τη χρηματοπιστωτική κρίση αναμένεται να επιστρέψουν και ο πληθυσμός που είναι σε ηλικία κατάλληλη για εργασία εκτιμάται πως θα αντέχει περισσότερο σε σύγκριση με τις περισσότερες άλλες οικονομίες, τόνισε ο ειδικός στην έκθεσή του.
Έπειτα από μια βουτιά στο 1,3% το 2018, η ανάπτυξη της Βρετανίας θα πρέπει να επιστρέψει στο 2% και υψηλότερα, καθιστώντας την οικονομία με τις καλύτερες επιδόσεις σε σχέση με τη Γερμανία, την Ιταλία ή την Ισπανία μέχρι το 2027.
Η βρετανική οικονομία «θα αναπτυχθεί με πιο αργό ρυθμό σε σχέση με το παρελθόν, αλλά πιο γρήγορα από άλλες ευρωπαϊκές οικονομίες όπου τα ποσοστά ανάπτυξης αναμένεται να επιβραδυνθούν», υπογράμμισε ο Murray. «Τα ‘’γεράματα’’ της Ευρώπης, η οποία χαρακτηρίζεται από υψηλότερο προσδόκιμο ζωής και χαμηλότερη γονιμότητα, θα δράσουν ως σημαντικός πτωτικός παράγοντας», εξήγησε.
Η Ευρώπη θα βιώσει μια ανομοιογενή ανάκαμψη, ανέφερε ο ειδικός, με τη Γερμανία πιθανώς να παρουσιάσει έναν «μέτριο βαθμό overheating» και με την Ιταλία να λειτουργεί χαμηλότερα των δυνατοτήτων της για αρκετά χρόνια. Η εποχή εξαιρετικής τόνωσης της ΕΚΤ αναμένεται να λάβει τέλος, καθώς η ανάπτυξη θα πρέπει να είναι αρκετή για να επαναφέρει τον πληθωρισμό κοντά στον στόχο της ΕΚΤ, εκτίμησε ο Murray.
Ωστόσο, η πληθώρα εκλογικών αναμετρήσεων φέτος στην Ευρώπη εξακολουθεί να επιφέρει κινδύνους. πηγή
Scoops.gr