Σενεγαλέζοι τύπωναν και κυκλοφορούσαν πλαστά χαρτονομίσματα - Πως δρούσαν




Συνελήφθησαν τέσσερις (4) υπήκοοι Σενεγάλης, μέλη της σπείρας


Κατασχέθηκαν (670) πλαστά χαρτονομίσματα ιδιαίτερα υψηλής πιστότητας, ονομαστικής αξίας -24.080- ευρώ


Εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Πατησίων, εγκληματική ομάδα που δραστηριοποιούνταν στην πώληση και κυκλοφορία πλαστών χαρτονομισμάτων.


Συνελήφθησαν, βραδινές ώρες της 4-12-2016 στα Πατήσια, από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας, τέσσερις (4) υπήκοοι Σενεγάλης, ηλικίας 28, 32, 38 και 41ετών.


Ειδικότερα, ύστερα από διερεύνηση πληροφοριών σχετικά με τη δράση αλλοδαπών οι οποίοι πωλούν κατόπιν τηλεφωνικής παραγγελίας, παραχαραγμένα χαρτονομίσματα, εντοπίστηκε στα Πατήσια ισόγειο διαμέρισμα εντός του οποίου βρίσκονταν αποθηκευμένα πλαστά χαρτονομίσματα.


Όπως προέκυψε από την περαιτέρω έρευνα, οι δράστες είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα και δραστηριοποιούνταν στην πώληση και κυκλοφορία παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων ονομαστικής αξίας -20- και -50- ευρώ έναντι του χρηματικού ποσού των -5- και -15- ευρώ αντίστοιχα.


Ως προς τον τρόπο δράσης, ο 41χρονος είχε αρχηγικό ρόλο και συντόνιζε τα άλλα μέλη δίνοντας κατευθυντήριες εντολές, ενώ οι υπόλοιποι είχαν το ρόλο του παρατηρητή-τσιλιαδόρου, κατά τη διάρκεια των συναλλαγών, οι οποίες γίνονταν σε προκαθορισμένα σημεία και με προκαθορισμένο σχέδιο διαφυγής και απόκρυψης των πλαστών χαρτονομισμάτων σε περίπτωση εντοπισμού τους από αστυνομικούς.


Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -670- πλαστά χαρτονομίσματα, ονομαστικής αξίας -24.080- ευρώ.


Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.