Σοκ: Υπουργός καταγγέλλει ότι η πτώση του αεροπλάνου με τη Σαπεκοένσε ήταν δολοφονία!






Καταγγελία σοκ από τον Υπουργό Άμυνας της Βολιβίας, Ρέιμι Φερέιρα, που δείχνει να μην έχει την παραμικρή αμφιβολία, πως η συντριβή του αεροσκάφους στην Κολομβία δεν ήταν δυστύχημα, αλλά μια «δολοφονία», όπως αναφέρει η ιστοσελίδα της ιταλικής αθλητικής εφημερίδας Gazzetta Dello Sport.

Η αεροπορική τραγωδία, όπου σκοτώθηκαν 71 άνθρωποι και αφανίστηκε ολόκληρη η ομάδα της Σαπεκοένσε, δεν μπορεί, σύμφωνα με τον Ρειμί Φερέιρα, να αναφέρεται δυστύχημα.

«Αν ο πιλότος είχε συμμορφωθεί με τις διατάξεις της νομοθεσίας ή αν είχε δώσει το σήμα κινδύνου μέσα στον χρόνο που έπρεπε, αυτή η τραγωδία θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί,» τόνισε χαρακτηριστικά.

Κατηγορία επίσης και για έλλειψη εφοδιασμού


Στις 28 Νοεμβρίου, στους λόφους της περιοχής του Μεντεγίν, στην Κολομβία, έγινε η συντριβή του αεροπλάνου. Ο πιλότος ταξίδευε με ανεπαρκή ποσότητα καυσίμων, κάτι που σύμφωνα με τον Υπουργό Αμυνας της Βολιβίας, Ρειμί Φερέιρα «δεν μπορεί να είναι σύμπτωση». Και τότε φτάνει η κατηγορία: «Αυτό που συνέβη στο Μεντεγίν ήταν μια δολοφονία», δεν δίστασε να πει.

Οι έρευνες βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη. Οι εισαγγελείς στη Βολιβία, τη Βραζιλία και την Κολομβία , διεξάγουν κοινή έρευνα για το περιστατικό. Κατά την έρευνα διαπιστώθηκε μια σπαρακτική καταγραφή στην οποία ο πιλότος προσπαθούσε να έρθει σε επαφή μέσω ασυρμάτου με τον πύργο ελέγχου για να αναφέρει την έλλειψη καυσίμων.

tribune.gr