«Οι Κινέζοι αγοράζουν σαν τρελοί ασήμι»





Η τιμή του ασημιού έφτασε αυτή την εβδομάδα, στο υψηλότερο επίπεδο μέσα σε τρία χρόνια λόγω των Κινέζων επενδυτών που έπεσαν με τα μούτρα για να αγοράσουν το πολύτιμο μέταλλο. Μέσα σε δύο ημέρες η τιμή του ανέβηκε περίπου δέκα τοις εκατό πιο πάνω, μια αύξηση της τιμής που δεν έχουμε δει από το 2011.

Στο Χρηματιστήριο της Σαγκάης τη Δευτέρα οι έμποροι διαπραγματεύτηκαν μεγαλύτερη ποσότητα σε ασήμι. Τη Δευτέρα κορυφώθηκε η τιμή ενός κιλού ασημιού στο χρηματιστήριο της Σαγκάης σε 4.419 γιουάν, το οποίο είναι σχεδόν € 610.


«Η τιμή του αργυρού οδηγείται στα ύψη από τους επενδυτές που αναζητούν μεγαλύτερη «ασφάλεια» και έχουν έντονες ανησυχίες για το Brexit. Επίσης περιμένουν περαιτέρω μειώσεις των επιτοκίων από τις κεντρικές τράπεζες», δήλωσε ο αναλυτής Sun Yonggang της Chaos Ternary Futures Co. στην Wall Street Journal. Τα χαμηλά επιτόκια κάνουν την αγορά χρυσού και ασημιού πιο ελκυστικά, επειδή τότε χάνουν λιγότερο τόκο.

Την Παρασκευή κυκλοφόρησε στο εμπόριο 95 δισεκατομμύρια γιουάν σε ασήμι. Μια ημέρα νωρίτερα οι έμποροι διαπραγματεύτηκαν στο Χρηματιστήριο της Σαγκάης, 50 δισεκατομμύρια γιουάν σε ασήμι.

Βλέποντας τους εμπόρους στην Σαγκάη να αγοράζουν τόσο ασήμι αναρωτιέμαι αν το υπουργείο οικονομικών έχει κατανοήσει τι συμβαίνει στην Ασία αυτή την στιγμή; Και αν έχουν σκοπό να επενδύσουν στα μεταλλία ασημιού για την στιγμή που η Ευρωζώνη θα διαλύσει σαν χάρτινος πύργος;

Τουλάχιστόν να έχουμε το δικό μας νόμισμα σε ασήμι ή σε οτιδήποτε άλλο!

ΚΟΡΑΞ