Έχουμε αρχίσει σιγά-σιγά να κρύβουμε σε ντουλάπες και συρτάρια
οτιδήποτε θυμίζει χειμώνα, από ρούχα και κασκόλ μέχρι χαλιά και καραμέλες για το λαιμό και αναζητούμε γεμάτοι χαρά τα μαγιό και τα καλοκαιρινά καπέλα.
Επειδή πολλές φορές το αντηλιακό παραμένει σχεδόν γεμάτο όταν φτάνει το τέλος της καλοκαιρινής σεζόν, μια συχνή απορία είναι αν είναι ασφαλές να χρησιμοποιήσουμε φέτος το προϊόν που έμεινε από την προηγούμενη χρονιά.
Το αντηλιακό περιέχει φίλτρα που μας προστατεύουν από την υπεριώδη ακτινοβολία Τα φίλτρα αυτά είτε απορροφούν είτε αντανακλούν την υπεριώδη ακτινοβολία ώστε να μην επηρεάσει το δέρμα μας. Αρκετά αντηλιακά περιέχουν και τα δύο είδη φίλτρων για μέγιστη προστασία.
Το πρόβλημα με ένα παλιό αντηλιακό είναι ότι μπορεί να έχει αλλοιωθεί η σύστασή του κι έτσι δεν απλώνεται ομοιόμορφα στο δέρμα. Συνεπώς δεν παρέχει απόλυτη προστασία, ακόμη κι αν τα μεμονωμένα ενεργά συστατικά του παραμένουν αναλλοίωτα.
Ένα παλιό αντηλιακό μπορεί επίσης να προκαλέσει ερεθισμό στις ευαίσθητες επιδερμίδες. Παράλληλα, η έκθεση του προϊόντος σε υψηλές θερμοκρασίες και η επαφή του με την άμμο, τα βρώμικα χέρια κ.λπ. μπορεί να συμβάλει στην ανάπτυξη βακτηρίων.
Οι ειδικοί συνιστούν να μη χρησιμοποιούμε ένα αντηλιακό μετά την αναγραφόμενη ημερομηνία επιτρεπόμενης χρήσης. Η ετικέτα του προϊόντος σχεδόν πάντα αναφέρει για πόσο καιρό μπορούμε να κρατήσουμε το αντηλιακό αφού το ανοίξουμε. Συνήθως, η συνιστώμενη διάρκεια χρήσης είναι 12 μήνες.
Πηγή
Πηγή: http://www.zoomblog.org/2015/04/blog-post_398.html#ixzz3YIvmhua1