ΑΝΑΣΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ – ΠΑΜΕ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΛΥΣΗ





Κάτω από την πίεση προσωπικά του Αμερικανού προέδρου Ομπάμα και την τελική προειδοποίηση στο Βερολίνο από Ντράγκι και Στουρνάρα, ότι η Ελλάδα πλέον αδυνατεί να ανταποκριθεί στις ταμειακές υποχρεώσεις της (μέσα και έξω από τη χώρα), το χθεσινό (16/03/2015) τηλεφώνημα της Μέρκελ στον Τσίπρα μετατρέπει την «εβδομάδα του διαβόλου» (όπως έγραφε χθες το Newsbomb.gr) σε «εβδομάδα του αγγέλου» (θηλυκού πάντως γένους).


Και παρόλο που ο διάβολος για την Ελλάδα (Σόιμπλε) δεν λέει να σταματήσει την αήθη και καθαρά πια συμπλεγματική στάση του απέναντι στη χώρα μας, ξαφνικά βρέθηκε για την Ελλάδα ο καλός της άγγελος στο πρόσωπο της Γερμανίδας καγκελαρίου, για να συνεχιστεί έτσι το γνωστό παιχνίδι «ο καλός και ο κακός μπάτσος», «ο καλός και ο κακός Γερμανός».

Όπως και να 'χει το πράγμα, και σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Newsbomb.gr μέσα από το Μέγαρο Μαξίμου, η Μέρκελ στο χθεσινό, απογευματινό της τηλεφώνημα διάρκειας 20 λεπτών, είπε μεταξύ άλλων στον Έλληνα πρωθυπουργό: «Αλέξη πρέπει να έρθεις Βερολίνο, να τα πούμε και πρέπει να τα βρούμε πριν τελειώσει ο Μάρτης και φτάσουμε σε δραματική γεγονότα για όλους μας».

Τα δραματικά γεγονότα που υπονοεί η Μέρκελ είναι η πλήρης πλέον αβεβαιότητα της ελληνικής κυβέρνησης, για να καλυφθούν ακόμα και οι χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας στις 31 Μαρτίου, καθώς οριακά συγκεντρώνει από διάφορες εξωτερικές πηγές τα 4,2 δισ. που πρέπει να πληρωθούν σε μισθούς και συντάξεις, αλλά και σε παλιά χρέη, πριν μπει ο Απρίλης.

Με τις διαπραγματεύσεις σε Βρυξέλλες και Αθήνα με τους εκπροσώπους των θεσμών να καρκινοβατούν και να μην οδηγούν πουθενά και την Ελλάδα να βρίσκεται μπροστά στην πόρτα μίας αναγκαστικής χρεοκοπίας, ένα γεγονός που τρέμουν οι ΗΠΑ και η Ευρώπη καθώς δεν μπορούν να μετρήσουν τις επιπτώσεις ενός τέτοιους γεγονότος για την παγκόσμια οικονομία, η Μέρκελ συναντάει τον Τσίπρα τη Δευτέρα 23 Μαρτίου, βάζοντας ουσιαστικά σε λειτουργία αυτά που έλεγαν εκπρόσωποί της πριν 3-4 μέρες, ότι «δεν αποκλείονται ανορθόδοξες μέθοδοι για λύση του ελληνικού προβλήματος».

Δηλαδή, προ του αδιεξόδου και με έγκριση του Βερολίνου, μία χρηματοδότηση της Ελλάδας από την ΕΚΤ με ελαστική εφαρμογή των κανόνων της από τον Ντράγκι και μία παρέμβαση του ΔΝΤ για προσωρινή παράταση εξόφλησης του ελληνικού χρέους.

Δεν πρόκειται να επιδώσει κανένα τελεσίγραφο στον Τσίπρα η Μέρκελ (όπως αναφέρουν σήμερα γερμανικά ΜΜΕ) αλλά θα τον καλέσει ακόμα και δημόσια, στις καθιερωμένες δηλώσεις μετά τη συνάντησή τους, να αναγγείλει και να δεσμευτεί για μεταρρυθμίσεις εδώ και τώρα που θα γίνουν στην Ελλάδα, έτσι ώστε να δοθεί η δυνατότητα σε «ανορθόδοξες οικονομικές λύσεις σωτηρίας της χώρας μας».

Έτσι, όμως, επιτυγχάνει απόλυτα το στόχο του ο Αλέξης Τσίπρας, που ήθελε να οδηγήσει σε πολιτικό επίπεδο και μάλιστα στα ανώτατα κλιμάκια της Ευρώπης το ελληνικό πρόβλημα και αυτό θα έκανε σαν τελευταίο του χαρτί στη Σύνοδο Κορυφής της ερχόμενης Πέμπτης (19/03/2015). Όμως, τον πρόλαβε η Μέρκελ που θέλει να μην έρθει το ζήτημα για πολιτική συζήτηση στο συμβούλιο κορυφής, αλλά επιλέγει μία προσωπική διευθέτηση του θέματος με τον Τσίπρα.

Σε όλα αυτά, καθοριστικό ρόλο έπαιξε η παρέμβαση Ομπάμα σε Μέρκελ και ελληνική κυβέρνηση μέσω της προσωπικής του συμβούλου επί των οικονομικών, κυρίας Άτκινσον, η οποία συνομίλησε για μεγάλο διάστημα προχθές το βράδυ με τον κ. Δραγασάκη και με επιτελείς της Μέρκελ.

Είναι φανερό, λοιπόν, ότι πάμε σε μία πολιτική λύση του ελληνικού προβλήματος και αποφεύγονται, προς το παρόν τουλάχιστον και μέχρι το τέλος της τετράμηνης προθεσμίας που μας έχει δώσει το Eurogroup, οι δραματικές εξελίξεις (από στάση πληρωμών μέχρι Grexit, δραχμή, πτώχευση της Ελλάδας).



Read more: http://www.newsbomb.gr/bloggers/kwstas-chardabellas/story/567705/anasa-gia-tin-ellada-pame-se-politiki-lysi#ixzz3UdvKQezw