«COLPO GROSSO» των Υπαλλήλων της Βουλής για αποφυγή περικοπών και ΕΦΑΠΑΞ!!!





ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΓΛΙΤΩΝΟΥΝ ΨΑΛΙΔΙ ΑΝΩ ΤΟΥ 40%!
Διάλυση του ταμείου εφάπαξ των Υπαλλήλων της Βουλής αποφάσισαν τα μέλη του, ώστε να μην εφαρμοστεί η ρήτρα μείωσης του ελλείμματος που ισχύει από την 1η Ιανουαρίου του 2015 και μειωθεί το εφάπαξ κατά 40%.
Aν το σενάριο είναι αληθές και επαληθευθεί τότε μιλάμε για κόλπο….

Το σκεπτικό της απόφασης των υπαλλήλων να «κλείσουν» το ταμείο τους, εδράζεται στη λογική ότι με τον τρόπο αυτό θα γλιτώσουν περικοπές άνω του 40% σε παροχές…

Παράλληλα, σύμφωνα με καθεστωτική εφημερίδα,το «λουκέτο» στοχεύει στην αποτροπή υπολογισμού του εφάπαξ βοηθήματος με το νέο τρόπο, ο οποίος προβλέπει μεγάλες μειώσεις για τους ελλειμματικούς φορείς.

Ενας ακόμη λόγος που το ταμείο οδηγήθηκε σε διάλυση, είναι τα αποθεματικά του, στα οποία συμπεριλαμβάνεται κι ένα μεγάλο ποσό από την επιχορήγηση που λάμβανε κάθε χρόνο από τον προϋπολογισμό της Βουλής.

Έτσι, με την εκκαθάριση, οι 1.105 υπάλληλοι θα πάρουν πίσω όλες τους τις εισφορές, αλλά και την απόδοση που θα έχουν τα αποθεματικά του Ταμείου τα οποία βρίσκονται στο Κοινό Κεφάλαια της Τράπεζας της Ελλάδος.

Τη σχετική απόφαση, σύμφωνα με την εφημερίδα, έλαβαν οι ίδιοι οι υπάλληλοι σε συνέλευσή τους πριν λίγες ημέρες, προκειμένου το Ταμείο τους να μην υπόκειται στο άρθρο 220 του ν.4281/14 και άρα να μην υποχρεούται από 1/1/15 να εφαρμόσει τη διάταξη για μείωση των παροχών σε περίπτωση ελλείμματος.

Εφόσον εφαρμοζόταν η ρήτρα μείωσης του ελλείμματος, αλλά και ο νέος τρόπος υπολογισμού, το εφάπαξ θα κοβόταν κατά 40%.

Διπλάσιο εφάπαξ για τους υπαλλήλους της Βουλής
Το Ταμείο Αρωγής Υπαλλήλων της Βουλής χορηγεί εφάπαξ που φτάνουν κατά μέσο όρο για 35 έτη ασφάλισης στα 81.900 ευρώ, ενώ για υπαλλήλους με υψηλότερους μισθούς το ποσό αυτό ξεπερνά τις 100.000 ευρώ.

http://www.makeleio.gr/?p=254344