Και οι …γρήγοροι του σεξ θέλουν το φάρμακό τους! Δείτε τη λύση στην πρόωρη εκσπερμάτιση






Γράφει: Έλενα Μπρέγιαννη
Τι κι αν για πολλούς βιαστικούς του…σεξ, το πρόβλημα δεν υπάρχει. Η επιστήμη έχει ήδη αποφανθεί: η πρόωρη εκσπερμάτιση αποτελεί πρόβλημα και υπάρχει λύση.

Άλλωστε σύμφωνα με τις επιστημονικές έρευνες 1 στους 5 άνδρες αντιμετωπίζει πρόβλημα πρόωρης εκσπερμάτισης.


Και δεν είναι λίγοι οι Έλληνες που έρχονται αντιμέτωποι με το πρόβλημα της πρόωρης εκσπερμάτισης, αν και οι περισσότεροι αποφεύγουν κάθε συζήτηση.


Βέβαια η δυσκολία είναι υπαρκτή και δημιουργεί πρόβλημα και στους δύο συντρόφους.
Άλλωστε οι ειδικοί είναι σαφείς: Ένας στους πέντε Έλληνες που αντιμετωπίζει πρόβλημα διστάζει να το συζητήσει με κάποιον ειδικό, σπάνια μιλά για αυτό και ακόμη πιο σπάνια αναζητά θεραπεία.

Όμως η εξέλιξη της ιατρικής επιστήμης έχει δώσει και σε αυτό το πρόβλημα τη λύση με ειδική θεραπεία αφού η πρόωρη εκσπερμάτωση βρήκε ...το φάρμακο της.
Και δεν είναι τυχαίο πάντως πως οι Έλληνες αποφεύγουν να το συζητήσουν ή να βρουν λύση.


Οι αναστολές είναι πολλές και αποδεικνύονται και από επιστημονικές μελέτες.
Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Μελέτης Ουρολογικών Παθήσεων (ΙΜΟΠ) οι επιστημονικές μελέτες που έγιναν έδειξαν πως μόλις το 9% των αντρών με πρόβλημα έχει επισκεφθεί γιατρό και από αυτήν την μικρή ομάδα, το 70% διαγνώστηκε τυχαία, κατά τη διάρκεια επίσκεψης για άλλο ιατρικό πρόβλημα.


Πρόλαβε και μη …ερεύνα!

Η εκσπερμάτιση θεωρείται από τους ειδικούς επακόλουθο σεξουαλικού ερεθισμού ενώ στους περισσότερους άντρες, συμβαίνει περίπου 4-10 λεπτά μετά από τη διέγερση και τη στύση, συγχρόνως με τον οργασμό.

Η διαδικασία ελέγχεται κατά κύριο λόγο από το κεντρικό νευρικό σύστημα και τελευταία επιστημονικά δεδομένα καταδεικνύουν ότι αποτελεί περισσότερο νευροβιολογικό και λιγότερο ψυχολογικό φαινόμενο.


Οι ειδικοί του Ινστιτούτου Μελέτης Ουρολογικών Παθήσεων (ΙΜΟΠ) εξηγούν πως η εκσπερμάτιση ρυθμίζεται κεντρικά από τον εγκέφαλο και το νωτιαίο μυελό μέσω ενός μεγάλου αριθμού νευροδιαβιβαστών, όπως η σεροτονίνη (5-HT), η ντοπαμίνη, η ωκυτοκίνη και άλλων. Πλήθος δεδομένων συνηγορούν υπέρ του ότι η σεροτονίνη, και συγκεκριμένα οι υποδοχείς της 5-HT, ευθύνονται κατά κύριο λόγο για τη διαδικασία ενεργοποίησης της εκσπερμάτισης.

Και το ζήτημα είναι ότι η πρόωρη εκσπερμάτιση φαίνεται ότι αποτελεί νευροβιολογικό πρόβλημα που σχετίζεται με χαμηλά επίπεδα σεροτονίνης στις περιοχές του κεντρικού νευρικού συστήματος οι οποίες ρυθμίζουν την εκσπερμάτιση (εγκέφαλο και νωτιαίο μυελό). Στους άντρες που πάσχουν από πρόωρη εκσπερμάτιση, η σεξουαλική πράξη ολοκληρώνεται συνήθως σε 1-2 λεπτά από τη στιγμή της διείσδυσης.


Οι λύσεις που συχνά δίνουν στο πρόβλημα οι άνδρες που παρουσιάζουν πρόωρη εκσπερμάτιση κρίνεται από τους ειδικούς αναποτελεσματική καθώς σε ελάχιστες περιπτώσεις μπορεί να επεκτείνει το χρόνο της σεξουαλικής συνεύρεσης.

Όμως επειδή και ο …βιαστικός θέλει το …δάσκαλό του, πρόσφατα κυκλοφόρησε και στη χώρα μας το πρώτο παγκοσμίως φάρμακο για την αντιμετώπιση της πάθησης, η δαποξετίνη, η οποία αλλάζει τον τρόπο αντιμετώπισης του προβλήματος οριστικά.

Μελέτες σε περισσότερους από 6.000 άντρες απέδειξαν όχι μόνο την αποτελεσματικότητα και την ασφάλειά της ουσίας, άλλα κυρίως τις θετικές επιδράσεις τόσο στη σεξουαλική ζωή των ιδίων και των συντρόφων τους, όσο και τις γενικότερες θετικές επιπτώσεις στην αυτοπεποίθηση, τη μείωση της δυσφορίας και την ποιότητα ζωής τους.
Όπως εξηγούν οι ειδικοί, το σκεύασμα δρα μέσα σε μια ώρα κι έτσι μπορεί να χρησιμοποιείται κάθε φορά που πρόκειται ο άντρας να έρθει σε σεξουαλική επαφή (χρήση κατ’ επίκληση), αλλά όχι πάνω από μια φορά την ημέρα.


Οι μελέτες έχουν δείξει ότι αυξάνει το χρόνο μέχρι την εκσπερμάτιση 3 με 4 φορές, βελτιώνει τον έλεγχο και αυξάνει τη σεξουαλική ικανοποίηση των ίδιων των αντρών και των συντρόφων τους.


healthreport


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ