Όταν το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο καταδίκασε την Ελλάδα εξαιτίας του Κώστα
Τασούλα
-
Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο έχει καταδικάσει τη χώρα μας στο παρελθόν εξαιτίας
του Κώστα Τασούλα
Το 2001 ο εργολάβος κ. Τσαλκιτζής κατήγγειλε με μηνυτήρια α...
7 πράγματα που λίγοι γνωρίζουν ότι μπορεί να βλάψουν το σώμα
Αυτά είναι τα 7 πράγματα που μπορούν να μας κάνουν... δυστυχισμένους!...
Το παραγεμισμένο πορτοφόλι (λέμε τώρα…)
Το ότι έχετε ένα φουσκωμένο πορτοφόλι είναι καλό για τα οικονομικά σας. Το ότι το κουβαλάτε στην πίσω τσέπη του τζιν σας είναι κακό για την υγεία σας. Ακόμα και αυτή η μικρή κλίση που παίρνετε όταν κάθεστε πάνω στο πορτοφόλι σας, είναι ικανή να επηρεάσει τη σπονδυλική στήλη, τα νεύρα που διαπερνούν την περιοχή και να οδηγήσει σε επίπονες παθήσεις, όπως είναι η ισχιαλγία και η κήλη. Βοηθήστε τον εαυτό σας, διατηρώντας περισσότερα λεφτά στην τράπεζα, απ’ ότι στο πορτοφόλι σας και συνεχίστε να κάνετε ασκήσεις ενδυνάμωσης της πλάτης.
Το φτέρνισμα
Ένα ξαφνικό φτέρνισμα, ταρακουνάει την πλάτη σας και πιέζει τους σπονδύλους τόσο, ώστε να είναι αρκετά πιθανό να προκληθεί σοβαρός τραυματισμός. Η καθιστική ζωή (που εξασκούν οι περισσότεροι) ή οι μακρές περίοδοι που σηκώνετε βάρη αυξάνουν την καταπόνηση της πλάτης και της σπονδυλικής στήλης. Σύμφωνα λοιπόν με γερμανική έρευνα όλη αυτή η συσσωρευμένη πίεση σε συνδυασμό με το τράνταγμα ενός άγαρμπου φτερνίσματος, μπορεί να σας οδηγήσει στο κρεβάτι με έντονους πόνους στην πλάτη.Και επειδή δεν μπορείτε να προβλέψετε το φτέρνισμα, φροντίστε τουλάχιστον να διατηρείτε γυμνασμένη την πλάτη σας.
Τα πολύ στενά τζην
Τα πολύ στενά τζην που φοράνε πια όλοι οι νέοι και οι νέες, θα πρέπει κάποιος να τους πει πως πιέζουν σε τέτοιο βαθμό τα νεύρα, που βρίσκονται κυρίως στην περιοχή των μηρών, με αποτέλεσμα να μουδιάζει η περιοχή και να δημιουργείται ένα αίσθημα καψίματος στο εξωτερικό μέρος των μηρών. Η σχετική αναφορά αμερικάνικου πανεπιστημίου προτείνει φαρδύτερα τζην, τουλάχιστον στην ευαίσθητη περιοχή των μηρών.
Οι σαγιονάρες
Οι σαγιονάρες που μοιάζουν το πιο εύκολο και λογικό παπούτσι για το καλοκαίρι, κάνουν μεγάλο κακό στα πόδια και τη συνολική στάση του σώματός σας. Οι σαγιονάρες που όσο τις φοράμε και περπατάμε, αναγκαστικά μαζεύουμε τα δάχτυλα του ποδιού για να τις μετακινήσουμε μαζί μας, δεν προσφέρουν καμία στήριξη για το πέλμα και δεν παρέχουν καμία σταθερότητα στο περπάτημα. Οι φαινομενικά αθώες σαγιονάρες αλλοιώνουν τον τρόπο που περπατάμε και είναι ικανές να προκαλέσουν προβλήματα σε γόνατα και γοφούς. Εάν θέλετε τα πόδια σας να αερίζονται την καλοκαιρινή περίοδο, επιλέξτε ένα σανδάλι που θα έχει κάποια καμάρα για να στηρίζει το πέλμα σας και λουράκι για να δένει καλά στο πόδι.
Το πολύ νερό
Αν και είναι μάλλον σπάνια η περίπτωση να πιείτε τόσο μεγάλες ποσότητες νερού, ώστε να έχετε πρόβλημα, καλό είναι να το γνωρίζετε. Η υπερβολική κατανάλωση νερού αραιώνει το νάτριο, το σίδηρο και άλλα θρεπτικά και μεταλλικά στοιχεία στο αίμα, οδηγώντας στην σπάνια κατάσταση της υπονατριαιμίας, συμπτώματα της οποίας είναι οι πονοκέφαλοι, η τάση για εμετό, η σύγχυση ή ακόμα και ο θάνατος.
Υπονατριαιμία εμφανίζουν περισσότερο οι μαραθωνοδρόμοι αθλητές, που ιδρώνουν υπερβολικά αλλά δεν αναπληρώνουν τα χαμένα θρεπτικά στοιχεία με τα αντίστοιχα υγρά. Εάν λοιπόν είστε μαραθωνοδρόμος, θα γνωρίζετε ήδη, την ανάγκη κάλυψης των θρεπτικών στοιχείων που χάνετε κατά τη διάρκεια του αγώνα μέσα από τον ιδρώτα.
Η έντονη γυμναστική
Υπάρχει μια πάθηση που λέγεται ραβδομυόληση και ουσιαστικά αφορά την κατάσταση κατά την οποία γυμνάζονται τόσο σκληρά οι μύες, με αποτέλεσμα να σπάσουν οι ιστοί και να υπάρξει διαρροή πρωτεΐνης στο αίμα, κάτι που με τη σειρά του δημιουργεί μεγαλύτερο πρόβλημα στα νεφρά. Μην σταματήσετε ωστόσο να πιέζετε τον εαυτό σας να γυμναστεί, αλλά την ίδια στιγμή καλό είναι να μάθετε να ακούτε το σώμα σας, όταν αυτό σας «λέει» ότι χρειάζεται ένα διάλειμμα.
Το λάθος φτέρνισμα
Το φτέρνισμα αναλύσαμε πόσο «επικίνδυνο» είναι. Τώρα όμως θα πούμε πόσο πιο επικίνδυνο μπορεί να γίνει αν το κάνουμε λάθος. Εάν, και έχει συμβεί, την ώρα που φτερνίζεστε κλείσετε τη μύτη και το στόμα σας η πίεση από το φτέρνισμα είναι ικανή να προκαλέσει τραύμα στο λάρυγγά σας. Μπορεί να σας φαίνεται απίθανο και να είναι ομολογουμένως σπάνια περίπτωση, αλλά καλύτερα να μην το ρισκάρετε και να αφήνετε την πίεση τους φτερνίσματος να εκτονώνεται, είτε από τη μύτη είτε από το στόμα.
Πηγή: clickatlife.gr
Παράπονα Ρόδου