Οκτώ μύθοι & αλήθειες για την πρόωρη εκσπερμάτιση




Τα θέματα σεξ αποτελούν ταμπού και δύσκολα συζητούνται από όσους τα αντιμετωπίζουν. Ένα από αυτά είναι και η πρόωρη εκσπερμάτιση.


Δείτε 8 μύθους και αλήθειες σχετικά με αυτό το σύνηθες στις μέρες μας πρόβλημα.


Ο γρήγορος αυνανισμός μπορεί να βοηθήσει την πρόωρη Εκσπερμάτιση


Λάθος... Μπορεί βραχυπρόθεσμα να δείχνει ότι έχει αποτέλεσμα, ωστόσο αργότερα είναι πιθανό να επιδεινώσει το φαινόμενο, αφού με αυτόν τον τρόπο οι άντρες «εγκαταλείπουν» τις...
σεξουαλικές αισθήσεις που θα έπρεπε φυσιολογικά να μάθουν να ελέγχουν ώστε να βελτιωθεί η κατάσταση.


Η χρήση δύο προφυλακτικών ή προφυλακτικού με «επιβραδυντικό» μπορεί να βοηθήσει


Λάθος... Αυτού του είδους οι τακτικές μπορεί να έχουν ευκαιριακά αποτελέσματα, ωστόσο δεν είναι αξιόπιστες και δεν αποτελούν πραγματική λύση.


Το στρες μπορεί να προκαλέσει Πρόωρη Εκσπερμάτιση


Σωστό... Ψυχολογικοί παράγοντες μπορεί να εμπλέκονται στην αιτιολογία της Πρόωρης Εκσπερμάτισης, αν και τις περισσότερες φορές δεν αποτελούν το μόνο ή το κύριο αίτιο του προβλήματος.


Οι ναρκωτικές ουσίες συμβάλλουν σοβαρά στην καθυστέρηση της εκσπερμάτισης


Λάθος... Δεν υπάρχει τίποτα πιο επικίνδυνο από το να προσπαθεί κάποιος να «γιατρέψει» την Πρόωρη Εκσπερμάτιση με ναρκωτικά ή αλκοόλ ή και με τα δύο μαζί.


Η Πρόωρη Εκσπερμάτιση δεν είναι ιατρική πάθηση


Λάθος... Η Πρόωρη Εκσπερμάτιση αναγνωρίζεται επισήμως από όλους τους Οργανισμούς Υγείας ως ιατρική πάθηση, ωστόσο έχει την ελλιπέστερη διάγνωση και θεραπεία.


Η Πρόωρη Εκσπερμάτιση είναι πιο συνήθης στους έφηβους και στους σεξουαλικά άπειρους άντρες


Λάθος... Μπορεί να εμφανιστεί σε άντρες οποιασδήποτε ηλικίας, σε οποιαδήποτε στιγμή. Στη συντριπτική πλειοψηφία των περιστατικών η Πρόωρη Εκσπερμάτιση είναι χρόνια.


Η Πρόωρη Εκσπερμάτιση είναι ένα πρόβλημα που δεν επηρεάζει ιδιαίτερα τη σεξουαλική ζωή


Λάθος... Η επίμονη και συνεχής Πρόωρη Εκσπερμάτιση μακροπρόθεσμα οδηγεί σε μεγαλύτερα προβλήματα με τη σύντροφο από την μη ικανοποιητική σεξουαλική επαφή και συχνά διαρρηγνύει τη σχέση του ζευγαριού.


Η σύντροφος δεν μπορεί να βοηθήσει καθόλου στην αντιμετώπιση της Πρόωρης Εκσπερμάτισης


Λάθος... Μπορεί να αισθάνεστε άβολα πρέπει πρώτα να μιλήσετε για το πρόβλημα με τη σύντροφό σας και να το αντιμετωπίσετε μαζί ως ζευγάρι, ωστόσο το πρώτο βήμα για τη θεραπευτική αντιμετώπιση της είναι η συζήτηση.
Πηγή : onmed.gr