ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ;

ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΝΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΩ ΟΤΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΔΙΟΤΙ ΟΛΑ ΜΕΤΑΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ. ΜΙΛΑΩ ΜΕ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ.

ΔΕΔΟΜΕΝΑ:

1. ΣΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ Η ΛΕΠΕΝ ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΓΥΡΟ. ΑΝ ΓΙΝΟΥΝ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΟΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΤΙΣ ΚΕΡΔΙΣΕΙ.

2. ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΜΕ ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΕΣ ΤΟΥΣ ΒΕΝΕΤΟΥΣ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟΣΧΙΣΗΣ. ΑΣΧΕΤΑ ΑΝ ΤΟ ΚΡΥΒΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΛΕΓΓΑΣ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΑΠΟΣΧΙΣΗ. ΣΤΙΣ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΚΦΡΑΣΤΕΙ ΣΤΙΣ ΙΤΑΛΙΚΕΣ ΚΑΛΠΕΣ.

3. ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΟΝΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΒΑΣΚΟΥΣ , ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΜΕΝΟΙ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΟΙ. ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΟΙ ΟΙ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΚΛΕΞΟΥΝ.

4 ΣΤΗΝ ΣΚΩΤΙΑ ΕΚΦΡΑΖΕΤΑΙ Η ΤΑΣΗ ΓΙΑ ΑΠΟΣΧΙΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΡΕΤΑΝΙΑ Η ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΟ ΝΑΤΟ ΜΟΝΟ.

5. ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΛΕΤΟΝΙΑ ΚΑΙ ΕΣΘΟΝΙΑ ΤΟ ΗΜΙΣΥ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΗΔΗ ΑΝΑΠΩΛΕΙ (ΜΕΣΩ ΡΩΣΙΚΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ) ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΤΟΥΣ ΝΟΜΙΣΜΑ.

6. ΣΤΗΝ ΡΟΥΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΗΔΗ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΚΑΙ Ο ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ ΗΔΗ (ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ) ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ.

7. ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΜΟΛΔΑΒΙΑ (ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ)

8. ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ.

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ:

1. ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ (ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΦΥΛΩΝ ΕΥΡΩΠΗ) ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ, ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΕ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΜΕ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ;

2. ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ (ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΦΥΛΕΣ) ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΕ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΩΣΙΚΗ ΠΙΕΣΗ (ΛΟΓΟ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ΚΥΡΙΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ) ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΕ ΧΕΙΜΩΝΑ ΧΩΡΙΣ ΡΩΣΙΚΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ;

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: ΟΙ ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΕΣ ΓΕΡΜΑΝΟΓΕΝΕΙΣ ΦΥΛΕΣ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΝ ΝΑ ΤΙΣ ΑΠΟΦΥΓΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ. ΚΑΤΙ ΠΟΝΗΡΟ ΘΑ ΣΚΕΦΤΟΥΝ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΟΥΝ (ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΗΠΑ ΒΕΒΑΙΑ)

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΧΑΣΩ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ

ΚΑΛΩΣ ΤΑ ΜΑΝΤΑΤΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΛΟΙΠΟΝ.

ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΠΟΛΛΑ.

http://www.katohika.gr/2014/04/eimaste-sigouroi-oti-tha-ftasoume-stis-euroekloges.html