ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΥ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΥΣ ΓΡΑΙΚΥΛΟΥΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ – ΣΑΡΩΝΕΙ Ο
ΤΡΑΜΠ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ – ΤΑ ΠΡΩΤΑ 5 ΑΠΛΑ ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΤΟ
ΤΟΠΙΟ ΣΕ ΜΟΛΙΣ… 100 ΗΜΕΡΕΣ
-
Ο Donald Trump μετά την επίσημη ανάληψη της προεδρίας της ΗΠΑ στις 20
Ιανουαρίου σχεδιάζει να αλλάξει τα πάντα, να τα αλλάξει άμεσα και το
μεταναστευ...
Μας τα έχουν πρήξει με την Ryanair - Για να δούμε και την αντίθετη άποψη!!!
Μαρτίου 30, 2014
Το ZooM έκανε μια μικρή έρευνα στο διαδίκτυο σχετικά με την Ryanair Και δείτε τι βρήκε...
Α) Οι «κρυφές» χρεώσεις της δήθεν low cost εταιρείας…
Με έξτρα και «κρυφές» χρεώσεις σε απολύτως απαραίτητες για τους επιβάτες υπηρεσίες, η αεροπορική εταιρεία Ryanair καταφέρνει να εισπράττει πολλά επιπλέον ευρώ από τους πελάτες της, που τις περισσότερες φορές -μη γνωρίζοντας όλες τις προϋποθέσεις- δελεάζονται από τους χαμηλούς ναύλους, με τους οποίους η εταιρεία βομβαρδίζει διαφημιστικά το επιβατικό κοινό.
Οι βαλίτσες και γενικά οι αποσκευές, το περίπλοκο σύστημα χρέωσής τους αν αγοραστούν μέσω ίντερνετ ή στο αεροδρόμιο, συνήθως διπλασιάζει ή και τριπλασιάζει την τιμή του εισιτηρίου. Και δεν είναι μόνο αυτό. Η εφευρετικότητα των επιτελών της δήθεν low cost εταιρείας φτάνει στο σημείο να ζητά στα… ψιλά γράμματα:
Επιπλέον χρήματα για κράτηση συγκεκριμένου καθίσματος, αν κάποιος επιβάτης τολμήσει και ζητήσει να μη στριμωχθεί σε μια μεσαία θέση στο βάθος, ενώ -ακόμα χειρότερα- οι οικογένειες είναι υποχρεωμένες να πληρώνουν για να προκρατούν τα καθίσματα, αν οι γονείς εκφράσουν την επιθυμία να κάτσουν μαζί με τα παιδιά τους!
Οι χρεώσεις αυτές, που δεν περιλαμβάνονται στην τιμή του εισιτηρίου, φέρνουν τους επιβάτες σε δύσκολη θέση, αφού τους αναγκάζουν να πληρώσουν πολλές φορές, πολλά περισσότερα χρήματα, από ό,τι αν είχαν επιλέξει μια κλασική αεροπορική εταιρεία, η οποία στην τιμή του εισιτηρίου περιλαμβάνει τα πάντα, ξεκάθαρα.
Ακόμα περισσότερο, η Ryanair ακολουθεί μια δική της τακτική στη χρέωση αποσκευών, με τις τιμές να διαφέρουν ανάλογα με την περίοδο του χρόνου, τα κιλά και το συνδυασμό των αποσκευών.
Παράδειγμα:
Ας δούμε ένα αληθινό παράδειγμα, για τον μήνα Ιούνιο, με έναν ενήλικα και ένα παιδί 10 ετών που ταξιδεύουν από Αθήνα για Χανιά, υπολογίζοντας τον χαμηλότερο ναύλο των αεροπορικών εταιρειών Ryanair και Aegean και εφόσον η κράτηση γίνει online.
Ο ναύλος της Aegean: 91,28 ευρώ - φτάνει σύνολο 121,28 ευρώ με τις αποσκευές
H Aegean Air θα κοστίσει για τα δύο άτομα, με 2 αποσκευές συνόλου 46 κιλών (23 έκαστη), με βεβαιωμένες θέσεις μέσα στο αεροπλάνο και με αναψυκτικά και σνακς, σύνολο 121,28 ευρώ, αν η πληρωμή γίνει online με οποιαδήποτε χρεωστική ή πιστωτική κάρτα.
Ο ναύλος που διαφημίζει η Ryanair: 49,70 ευρώ - φτάνει σύνολο 165,95 ευρώ.
Η Ryanair θα κοστίσει για τα δύο άτομα, με 2 αποσκευές συνόλου 40 κιλών (20 έκαστη), με βεβαιωμένες θέσεις μέσα στο αεροπλάνο και χωρίς αναψυκτικά και σνακς, σύνολο 162,70 ευρώ αν η πληρωμή γίνει online με χρεωστική κάρτα, ενώ με πιστωτική 165,95 ευρώ.
H Ryanair χρεώνει όλες τις υπηρεσίες που παρέχει ξεχωριστά, όπως είναι τα καρότσια των μικρών παιδιών. Οι αποσκευές πρέπει να έχουν προκαθορισμένο βάρος, των 15 και των 20 κιλών και κάθε έξτρα κιλό χρεώνεται με 10 ευρώ.
Για την καλοκαιρινή περίοδο και για τις πτήσεις εσωτερικού η αποσκευή των 15 κιλών κοστίζει 28,25 ευρώ και των 20 κιλών 50,85 ευρώ. Διαφορετική είναι η χρέωση αν ένας επιβάτης έχει δύο αποσκευές. Οι δύο αποσκευές των 15 κιλών έκαστη θα κοστίσουν σύνολο 79,10 ευρώ, ενώ οι δύο αποσκευές των 20 κιλών + 15 κιλών θα κοστίσουν σύνολο 101,70 ευρώ.
Η Aegean Airlines στον φτηνότερο της ναύλο Go Light χρεώνει για τις πτήσεις εσωτερικού 15 ευρώ, για όσες αποσκευές επιθυμείτε να πάρετε μαζί σας, βάρους 23 κιλών έκαστη.
Από το newsbeast
B) «Η Ryanair θέτει τους επιβάτες της σε κίνδυνο»
Τέσσερις πιλότοι της αεροπορικής εταιρείας Ryanair, προειδοποίησαν το επιβατικό κοινό μέσω μιας εκπομπής της ολλανδικής τηλεόρασης, ότι η εταιρεία βάζει τη ζωή των επιβατών σε κίνδυνο, καθώς τα αεροσκάφη απογειώνονται με την ελάχιστη ποσότητα καυσίμων για να εξοικονομήσουν χρήματα.
Οι πιλότοι είπαν ότι πολλές φορές απέχουν μόλις λίγα λεπτά από το να πραγματοποιήσουν distress calls, γιατί κοντεύουν να μείνουν χωρίς καύσιμα! Επίσης, είπαν ότι η «πίεση» του να πετούν με τέτοια χαμηλή στάθμη καυσίμου, εμποδίζει τη λήψη σωστών αποφάσεων στο πιλοτήριο.
Οι τέσσερις πιλότοι εξέφρασαν τους φόβους τους σε μια ολλανδική τηλεοπτική εκπομπή, αλλά αποφάσισαν να κρατήσουν την ταυτότητά τους κρυφή.
Ένας από τους πιλότους δήλωσε πως «ασκείται πίεση στα πληρώματα για να πάρουν όσο λιγότερα καύσιμα γίνεται, έτσι ώστε να εξοικονομηθούν χρήματα για την εταιρεία», ενώ ένας άλλος πιλότος πρόσθεσε πως «ελπίζω να μη χρειαστεί να γίνει κάποιο τραγικό δυστύχημα για να καταλάβουν οι αρμόδιοι τη σοβαρότητα της κατάστασης».
Από το www.airnews.gr/
Γ) Το μυστικό της Ryanair
Αν και μου αρέσει πολύ να ταξιδεύω, αποφεύγω τις φθηνές αεροπορικές εταιρείες.
Μην με παρεξηγείτε, δεν είμαι σνομπ. Απλώς γνωρίζω καλά ότι, στον στυγνό καπιταλισμό που βιώνουμε, τίποτε δεν προσφέρεται χωρίς αντίτιμο.
Έτσι, τις ελάχιστες φορές που αναγκάστηκα να πάρω Easy Jet, βλαστημούσα για μέρες, επειδή τα αφτιά μου πονούσαν. Βλέπετε, για να κάνουν οικονομία καυσίμων, προσγειώνονται κάθετα! Επίσης, ό,τι πάρεις το πληρώνεις. Ακόμα και το νερό. Η δε χειραποσκευή πρέπει να είναι συγκεκριμένου μεγέθους, το οποίο μετριέται.
Άει...
Για τη Ryanair είχα ακούσει διάφορες ιστορίες. Τις προάλλες κάποιοι στο διαδίκτυο έκαναν πάρτι, επειδή εγκαινιάζει δρομολόγια και στη χώρα μας. Φανταστείτε πόσο χάρηκαν μόλις ανακοινώθηκαν προσλήψεις. "Με 300 ευρώ; Για τέτοια δουλειά;" ρώτησα, και μου απάντησαν, "Παρά ολότελα, καλή' ν΄ κι η Παναγιώταινα".
Ευτυχώς που υπάρχουν οι ειδικοί στο ξεμπρόστιασμα: οι Άγγλοι. Στο άρθρο που αναδημοσιεύει το Ποντίκι από τον Guardian, θα μάθετε πως, όχι μονάχα οι αεροσυνοδοί παίρνουν τρεις κι εξήντα, αλλά πληρώνουν και για την εκπαίδευσή τους, με αμφίβολη την τελική πρόσληψη! Οι δε εργασιακές συνθήκες θυμίζουν γαλέρα.
Σε ένδειξη συμπαράστασης, θα αποφύγω ακόμα πιο φανατικά τις φθηνές εταιρείες. Κατά τον ίδιο τρόπο που διέγραψα Jumbo, IKEA, Primark και άλλα καπιταληστρικά άνθη.
Από το lotofagus.blogspot.gr/
Με λίγα λόγια καταλάβατε για τι εταιρία πρόκειται...
Πηγή: http://www.zoomblog.org/2014/03/ryanair.html#ixzz2xQiPQX3U