Επίδομα θέρμανσης: Τα sos για τις αιτήσεις – Τι πρέπει να ξέρουν οι
δικαιούχοι
-
Η πλατφόρμα για το επίδομα θέρμανσης έκανε πρεμιέρα και οι καταναλωτές
έχουν ήδη κάνει αιτήσεις. Είναι χαρακτηριστικό, σύμφωνα με τα στοιχεία, πως
μέ...
ΈΡΕΥΝΑ ΠΟΥ ΣΟΚΆΡΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΊΔΕΣ ΈΦΗΒΕΣ...
"Ελεύθερο έρωτα" προτιμούν να κάνουν οι Ελληνίδες έφηβες, χρησιμοποιώντας παράλληλααντισυλληπτικά χάπια, ή το χάπι της επόμενης μέρας, σύμφωνα με στοιχεία, που είδαν το φως της δημοσιότητας και αφορούσαν στη σεxουαλική συμπεριφορά των εφήβων στη χώρα μας...
Ο γυναικολόγος Νικόλαος Κανακάς, απαντά σε αυτά τα στοιχεία:
Ποιοι είναι οι κίνδυνοι για τους νέους που λαμβάνουν αντισυλληπτικά χάπια ή χάπι της επόμενης μέρας αντί να χρησιμοποιούν πρoφυλακτικό;
Τα αντισυλληπτικά χάπια έχουν πάρα πολλά πλεονεκτήματα. Παρόλα αυτά, δεν προφυλάσσουν καθόλου από τα σεxουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα. Το να πάρει, δηλαδή, ένα νεαρό κορίτσι αντισυλληπτικά, δεν το προστατεύσει σε κανένα βαθμό από τα νοσήματα αυτά, όπως είναι η γονόρροια, η σύφιλη, το AIDS ή η ηπατίτιδα. Μόνο το πρoφυλακτικό είναι αυτό που προστατεύει απόλυτα.
Η συνεχής λήψη αντισυλληπτικών χαπιών ή του χαπιού της επόμενης μέρας έχει παρενέργειες;
Οι παρενέργειες είναι ελάχιστες. Από τη στιγμή που γίνεται σωστή εξέταση τόσο ηπατικών ενζύμων και εξετάσεων αίματος από τρίμηνο σε τρίμηνο ή από εξάμηνο σε εξάμηνο κατά τη λήψη των χαπιών δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Σε ό,τι αφορά στο χάπι της επόμενης μέρας, αυτό που έχει ως αποτέλεσμα είναι να χαλάει εντελώς τον κύκλο.
Δεν προκαλεί κάποιο πρόβλημα στη γυναίκα, απλά χαλάει τον κύκλο. Αυτό το χάπι, βέβαια, δεν λαμβάνεται ως μέσο αντισύλληψης, αλλά όταν οι γυναίκες φοβούνται ότι έχουν μείνει έγκυες. Φαίνεται, λοιπόν, πως οι έφηβοι φοβούνται περισσότερο το ενδεχόμενο μίας εγκυμοσύνης από το ενδεχόμενο να κολλήσουν ένα σεxουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα.
Πώς μπορεί να μειωθεί το φαινόμενο αυτό;
Η αλήθεια είναι πως γίνονται μαθήματα σεxουαλικής υγείας σε κάποια σχολεία, καλό όμως θα ήταν τα μαθήματα αυτά να γίνονται απευθείας από τους γιατρούς. Να πηγαίνουν, δηλαδή, γυναικολόγοι ή ουρολόγοι-ανδρολόγοι σε σχολεία εντελώς δωρεάν και να προσφέρουν ένα σημαντικό μάθημα.
Βέβαια, η πρώτη πηγή γνώσης είναι οι γονείς. Αυτοί πρέπει να ενδιαφέρονται και να μαθαίνουν την προστασία στα παιδιά τους.
http://kostasedessa.blogspot.gr/2013/05/blog-post_3197.html