«Τρελά τα λεφτά αν μπει το εμβόλιο στα σχολεία»: Γιατί θέλουν να «τρυπήσουν» παιδιά που δεν κινδυνεύουν από κορωνοϊό

Δεν υπάρχουν σχόλια :







Τα παιδιά εμφανίζουν ήπια ή καθόλου συμπτώματα, λένε όλες οι έρευνες παρόλα αυτά αναμένεται να εμβολιαστούν και αυτά κατά του κορωνοϊού

Σάλος έχει δημιουργηθεί τα τελευταία 24ωρα εξαιτίας της επιθυμίας των κυβερνήσεων να εμβολιάσουν παιδιά από 12 ετών και άνω (στη συνέχεια και μικρότερα).

Ήδη χθες ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας έριξε «βόμβα», καθώς είπε πως αν προχωρήσουν κανονικά οι έρευνες και αποδείξουν πως το εμβόλιο είναι ασφαλές για τα παιδιά, τότε από Σεπτέμβριο τα παιδιά άνω των 12 ετών θα πηγαίνουν με εμβόλιο στα σχολεία.

Η συζήτηση ξεκίνησε αφότου εγκρίθηκε το εμβόλιο της Pfizer στον Καναδά και σύντομα αναμένεται να γίνει το ίδιο και στις ΗΠΑ, ενώ ακολουθεί και η Ευρώπη. Τις τελευταίες ημέρες έχουμε δει μία «φρενίτιδα» της Pfizer/BioNTech (αλλά και από άλλες εταιρείες) για να εγκριθεί το εμβόλιο για τα παιδιά.



Play
Mute

Loaded: 0%

Progress: 0%
Remaining TimeÂ-1:43Fullscreen

Όπως υποστηρίζει η εταιρεία ουσιαστικά από Ιούνιο θα μπορεί να εμβολιάζει παιδιά άνω των 12 ετών, ενώ μέσα στους επόμενους μήνες περιμένουν πως θα εγκριθεί το εμβόλιο ακόμα και για τα μωρά.

Να σημειωθεί πως η Pfizer είχε ανακοινώσει τον Μάρτιο πως ξεκίνησαν οι δοκιμές σε παιδιά τα οποία προσφέρθηκαν «εθελοντικά». Προτού περάσουμε στους λόγους για τους οποίους βιάζονται οι κυβερνήσεις και οι εταιρείες να εμβολιάσουν παιδιά, να τονίζουμε πως για να ολοκληρωθεί πλήρως μία κλινική μελέτη χρειάζονται 6 με 7 χρόνια! Ο λόγος που εγκρίθηκαν τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού βιαστικά (για ενήλικες) ήταν λόγο της πανδημίας.

«Τρελά τα λεφτά αν μπει το εμβόλιο μέσα στα σχολεία»

Αποκαλυπτικός ήταν σε δηλώσεις του στο Sputnik o βιολόγος και Διδάκτορας Ολοκληρωμένης Περιβαλλοντικής Διαχείρισης Πανεπιστημίου Κρήτης Βασίλης Λύκος, ο οποίος υποστήριξε χαρακτηριστικά πως «θα επιδιώξουν να περάσουν τους εμβολιασμούς για την COVID-19 ακόμη και στα παιδιά. Θα είναι τρελά τα λεφτά αν μπει το εμβόλιο μέσα στα σχολεία».

«Επειδή δεν γίνονται μαζικοί εμβολιασμοί σε μικρό χρονικό διάστημα, δημιουργείται ένα εξελικτικό υπόβαθρο στον ιό, ώστε να επικρατήσουν μεταλλάξεις που είναι πιο μεταδοτικές αλλά λιγότερο τοξικές και θανατηφόρες. Έτσι έχει προκύψει αυτή η υπερμετάδοση στους νεότερους» επισημαίνει ο βιολόγος και Διδάκτορας Ολοκληρωμένης Περιβαλλοντικής Διαχείρισης Πανεπιστημίου Κρήτης Βασίλης Λύκος, που ωστόσο βλέπει και συμφέροντα που επιδιώκουν να εκμεταλλευτούν τον πανικό που προκαλεί η μεταδοτικότητα στους 30χρονους.

«Θα επιδιώξουν να περάσουν τους εμβολιασμούς για την COVID-19 ακόμη και στα παιδιά. Θα είναι τρελά τα λεφτά αν μπει το εμβόλιο μέσα στα σχολεία» προσθέτει.

Ενδεικτικές ήταν και οι δηλώσεις που είχε κάνει ο καθηγητής Φαρμακολογίας του ΑΠΘ, Δημήτρης Κούβελας ο οποίος είχε υποστηρίξει πως «τα εμβόλια βγήκαν τώρα στην αγορά γιατί μετά το 2022 δεν θα μπορούν να πουληθούν».

«Τα παιδιά εμφανίζουν ήπια ή καθόλου συμπτώματα»

Μία μελέτη η οποία χρήζει προσοχής είναι αυτή που έγινε στο Queen's University του Belfast, με τίτλο SEROPREVALENCE OF SARS-CoV-2 ANTIBODIES TO CHILDREN όπου μελέτησαν για τα αντισώματα που παράγουν τα παιδιά που έχουν νοσήσει με φυσικό τρόπο από τον κορωνοιό. Αν και δεν έχουν δημοσιοποιηθεί τα αποτελέσματα, στην περιγραφή αναφέρουν ότι: «Ευτυχώς τα παιδιά εμφανίζουν ήπια ή καθόλου συμπτώματα».

Άρα ποιος ο λόγος να εμβολιαστούν αφού δεν κινδυνεύουν; Και κυρίως ποιος ο λόγος να εμβολιαστούν με εμβόλια για τα οποία ακόμα δεν είμαστε σίγουροι για την ασφάλεια τους και την αποδοτικότητα τους.

Πριν από λίγες ημέρες ο καθηγητής Ηλίας Μόσιαλος είχε αναρτήσει μία φωτογραφία με την οποία εξηγούσε γιατί πρέπει να εμβολιαστεί κάποιος ακόμα και αν συνεχίζει να νοσεί και να μεταδίδει τον ιό.

Όπως αναφέρει ο πίνακας κάποιος εμβολιασμένος νοσεί πιο ήπια απ' ότι κάποιος ανεμβολίαστος. Όμως όπως γράψαμε προηγουμένως τα παιδιά ήδη περνούν ήπια τον κορωνοϊό. Άρα ποιος τελικά ο λόγος;

Δείτε και τον πίνακα που είχε αναρτήσει ο Ηλίας Μόσιαλος

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου