ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΑΠΟ ΑΦΡΙΚΗ-ΑΣΙΑ ΕΠΙΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ!






Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ: ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΕΤΑΚΟΜΙΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ HOT SPOT ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ! ΘΑ ΔΙΑΜΕΝΟΥΝ ΣΕ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ. ΕΝΙΣΧΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΟΜΕΣ ΜΕ ΝΕΟΥΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ-ΧΩΡΙΣ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΟΛΟΙ!


Σε σπίτια εντός της πόλης θα μένουν από δω και στο εξής πολλοί μετανάστες και πρόσφυγες από εκείνους που μέχρι πρότινος φιλοξενούνταν στο Θεοξένια στο Μεσολόγγι όπου ωστόσο θα αντικαθίστανται απο άλλους.

Αυτό συμβαίνει, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, σε πολλούς από αυτούς δόθηκε άσυλο και έτσι υποχρεούνται πλέον να φύγουν από το ξενοδοχείο και να βρουν σπίτια για την διαμονή τους. Ήδη το τελευταίο διάστημα συρρέουν στα λογιστικά γραφεία για να τακτοποιήσουν τις γραφειοκρατικές διαδικασίες και να μετακομίσουν.

Όλη
αυτή η διαδικασία στηρίζεται στο πρόγραμμα «Ήλιος» του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης και φυσικά η διαμονή και διαβίωση των μεταναστών, από την στιγμή που φεύγουν από την δομή, είναι επιδοτούμενη. Το πρόγραμμα αυτό έχει ως στόχο την ένταξη των αναγνωρισμένων προσφύγων στην ελληνική κοινωνία και χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΔΟΜ, το πρόγραμμα μπορεί να υποστηρίξει τις ανάγκες στέγασης ατόμων που θα κληθούν να φύγουν από τους χώρους διαμονής τους σε camps και προσωρινές δομές φιλοξενίας έως τις 31 Μαΐου, όπως ορίζεται από το εθνικό νομοθετικό πλαίσιο.

Ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν ότι από την στιγμή που φεύγουν οι συγκριμένοι από την δομή, δηλαδή το ξενοδοχείο, αντικαθίστανται με άλλους. Ο ΔΟΜ δηλαδή μεταφέρει άλλους που έχουν αιτηθεί άσυλο και περιμένουν μέχρι να ελεγχθεί το αίτημα τους.


Για όλα αυτά φυσικά δεν ενημερώνονται οι τοπικές αρχές, δηλαδή αστυνομία και δήμος και η διαχείριση γίνεται απευθείας από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και τον ΔΟΜ. Το υπουργείο θέλει να μεταφέρει όσο το δυνατόν περισσότερους από τα νησιά στην ηπειρωτική χώρα και βέβαια δεν υπάρχει καμιά μέριμνα για επαναπροώθηση στις χώρες τους. Οι περισσότεροι από αυτούς μπαίνουν παράνομα στη χώρα χωρίς ταξιδιωτικά έγγραφα και το υπουργείο αναζητά τρόπους να τους στεγάσει.



Την έναρξη από 1η Ιουνίου επιχείρηση αποχώρησης από διαμερίσματα του προγράμματος «ESTIA», από τα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης, από τις δομές φιλοξενίας της ενδοχώρας και από τις θέσεις υποδοχής σε ξενοδοχεία του προγράμματος «Filoxenia» συνολικά 11.237 μεταναστών και προσφύγων ανακοίνωσε το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.

Παράλληλα το υπουργείο ανακοίνωσε ότι από την 1η Σεπτεμβρίου οι προπληρωμένες κάρτες που δίδονται στους αιτούντες άσυλο, θα μπορούν να χρησιμοποιούνται από τους δικαιούχους αποκλειστικά και μόνο για την αγορά αγαθών και προϊόντων και όχι για ανάληψη μετρητών.

Ανάμεσα στα 11.237 άτομα που αποχωρούν από δομές βρίσκονται και αναγνωρισμένοι πρόσφυγες αλλά και μετανάστες που δεν δικαιούνται άσυλο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου, «με αυτό τον τρόπο εξασφαλίζονται χιλιάδες θέσεις διαμονής
σε υφιστάμενους χώρους της ηπειρωτικής Ελλάδας για αιτούντες άσυλο, ώστε να καταστεί εφικτή η άμεση αποσυμφόρηση των νησιών».

Τη διαδικασία θα εποπτεύει η Υπηρεσία Υποδοχής και Ταυτοποίησης, ενώ ως αρμόδια αρχή για να «τρέξει» το πρόγραμμα έχει οριστεί η Διεύθυνση Προστασίας Αιτούντων Άσυλο.

Πού ανήκε το οπλοστάσιο που "μπλόκαρε" το Λιμενικό Σώμα στο Τελωνείο;
Συνολικά, από τη Δευτέρα αναμένεται ότι θα αποχωρήσουν:

– από τα διαμερίσματα του προγράμματος «ESTIA» 4.000 άτομα,

– 1.200 αυτόνομα διαμένοντες
– από τα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης, τις δομές φιλοξενίας της ενδοχώρας, καθώς και από θέσεις υποδοχής σε ξενοδοχεία του προγράμματος «Filoxenia» επιπλέον 6.037 άτομα.

Προκειμένου οι πρόσφυγες και μετανάστες να προχωρήσουν στο επόμενο να ενταχθούν στην κοινωνία ομαλά υπάρχει:

α) Συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΑΕΔ για το σχεδιασμό νέων ή την προσαρμογή υπαρχόντων προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης, ώστε να διευκολύνεται η πρόσβαση των δικαιούχων διεθνή προστασία σε αυτά

β) Συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΠΕΚΑ για την πρόσβαση σε κοινωνικά επιδόματα,

γ) πρόσβαση όλων των αιτούντων διεθνή προστασία σε τραπεζικούς λογαριασμούς, μέσω των οποίων θα λαμβάνουν εφεξής το οικονομικό τους βοήθημα (ESTIA II cash assistance),

δ) προσαρμογή του προγράμματος ΗΛΙΟΣ και εξέταση βραχυπρόθεσμων λύσεων, όπως εφάπαξ χρηματικό βοήθημα πριν την υπογραφή συμβολαίου ενοικίασης στέγης από τον ωφελούμενο (με σκοπό τη δυνατότητα πληρωμής της προκαταβολής του ενοικίου και την κάλυψη βασικών αναγκών του νοικοκυριού) και επικέντρωση σε ομάδες πληθυσμού των αναγνωρισμένων προσφύγων που αντιμετωπίζουν τις μεγαλύτερες ευαλωτότητες, όπως ηλικιωμένοι χωρίς υποστηρικτικό δίκτυο, άτομα με αναπηρίες, ψυχικά ασθενείς.

agrinionews.gr

indobserver.gr
https://thesecretrealtruth.blogspot.com/2020/06/blog-post_80.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου