ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΕΙ ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ: ΞΑΠΛΩΣΤΕ, ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΕΙΣΠΡΑΞΤΕ 16.000 ΕΥΡΩ

Οι εθελοντές θα πρέπει να περάσουν 60 ημέρες κάνοντας τα πάντα ξαπλωμένοι για λογαριασμό του Ινστιτούτου Διαστημικής Ιατρικής και Φυσιολογίας της ΓαλλίαςΖητείται άνδρας, υγιής και αθλητικός που να είναι πρόθυμος να ξαπλώσει και να μην κάνει τίποτα για δύο μήνες – Μισθός: 16.000 ευρώ.

Αυτή είναι μια αγγελία που θα προκαλούσε το ενδιαφέρον σε όλους.


Εργοδότης είναι το Ινστιτούτο Διαστημικής Ιατρικής και Φυσιολογίας της Γαλλίας οι ερευνητές του οποίου θέλουν να εξετάσουν τις επιπτώσεις που έχει η μικροβαρύτητα σε διάστημα δύο μηνών.

Ο μοναδικός τρόπος να προσομοιάσουν την κατάσταση που επικρατεί στο διάστημα είναι το «πειραματόζωο» να ζήσει 60 ημέρες της ζωής του μόνο ξαπλωμένο.

Συνολικά θα χρειαστούν 24 υποψήφιοι που θα πρέπει να είναι άνδρες αθλητικοί και υγιείς, ηλικίας 20-45 ετών, να μην καπνίζουν, να μην έχουν αλλεργίες και ο δείκτης μυικής τους μάζας να βρίσκεται ανάμεσα στο 22 και το 27. Πριν να ξαπλώσουν για δύο μήνες θα υποβληθούν σε εξονυχιστικές εξετάσεις προκειμένου οι γιατροί να είναι σίγουροι για το αποτέλεσμα.

Όπως εξήγησε ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας με έδρα την Τουλούζ το κεφάλι των εθελοντών θα είναι γερμένο προς τα πάνω με κλίση έξι μοιρών.

Σύμφωνα με τον ίδιο η συγκεκριμένη θέση εργασίας δεν είναι τόσο εύκολη όσο φαίνεται καθώς για 60 ημέρες θα πρέπει να τρώνε, να πλένονται και γενικά να εκτελούν όλες τις σωματικές τους λειτουργίες ξαπλωμένοι. «Ο κανόνας είναι τουλάχιστον ο ένας ώμος να είναι σε επαφή με το κρεβάτι» είπε χαρακτηριστικά.

Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι όπως οι αστροναύτες, οι εθελοντές αυτοί θα έχουν απώλεια μυικής μάζας στο κάτω μέρος του σώματός τους, μείωση στην οστική πυκνότητα και δυσκολία στην ορθοστασία μετά τους δύο μήνες.

Όπως ενδιαφέρεται για τη θέση αυτή μπορεί να υποβάλει αίτηση εδώ