Άδωνις στο CNBC: Αγοράστε Ελλάδα τώρα, είναι φθηνή





«Όλες οι συζητήσεις για το Grexit τελείωσαν, η Ελλάδα θα παραμείνει στην ευρωζώνη, όλοι πρέπει να το καταλάβουν», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

«Εμπιστευτείτε την Ελλάδα», τόνισε σε συνεντεύξεις του στο Skynews και στο CNBC ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, σημειώνοντας ότι η χώρα μας είναι το καλύτερο μέρος για να επενδύσει όποιος ενδιαφέρεται, ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο εξόδου από το ευρώ.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, «όταν ακούσετε ότι θα γίνουν εκλογές στην Ελλάδα, και ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι σίγουρα ο επόμενος πρωθυπουργός της χώρας, θα πρέπει να περιμένετε ότι θα μετατρέψει την Ελλάδα στην πιο φιλική χώρα για τις επιχειρήσεις, από την εποχή της Αθηναϊκής Δημοκρατίας.Έτσι, αν θέλετε να αγοράσετε την Ελλάδα, αγοράστε την Ελλάδα τώρα γιατί είναι φθηνή. Όταν θα έρθει ο Κυριάκος η οικονομία μας θα πάει πολύ πολύ καλύτερα».


«Η αξιολόγηση θα κλείσει και μετά από μία περίοδο -σύντομη εκτιμώ- ο κ. Μητσοτάκης θα γίνει πρωθυπουργός και θα μεταμορφώσει την Ελλάδα στην πιο φιλελεύθερη Ελλάδα που φαντάζεστε. Μετά τις εκλογές ο κ. Μητσοτάκης θα κάνει την ελληνική οικονομία να εκραγεί! Αν έχετε χρήματα ελάτε να επενδύσετε στην Ελλάδα. Τα πάντα είναι πολύ φθηνά τώρα. Η Ελλάδα θα μείνει στην Ευρωζώνη. Να είστε απόλυτα σίγουροι για αυτό», ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης, ξεκαθαρίζοντας ότι το πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας δεν είναι το νόμισμα.

«Το πρόβλημά μας είναι ότι δεν παράγουμε πολλά αγαθά. Αν είχαμε δραχμές ή μπολιβάρ ή πέσο, θα έπρεπε να παράγουμε πολλά αγαθά. Άρα, δεν είναι το νόμισμα το πρόβλημα, αλλά η μεταρρυθμίσεις. Πρέπει να κάνουμε πιο φιλελεύθερη την οικονομία μας και να μην κάνουμε τα λάθη του παρελθόντος. Η ελληνική οικονομία χρειάζεται σταθερότητα που η Ευρωζώνη μπορεί να της δώσει. Αν είχαμε δραχμές θα υποτιμούσαμε το νόμισμα κάθε λίγο και η Βενεζουέλα θα ήταν καλύτερη από την Ελλάδα», εξήγησε.

Δείτε την συνέντευξή του στο Sky News