Στο εμπόριο ασύρματη ψησταριά που ανεβάζει αυτόματα φωτογραφίες στο Instagram


Δεν έχει τέλος το ελληνικό εμπορικό δαιμόνιο. Μετά την ψησταριά που γυρίζει με την κίνηση του δακτύλου και τον χαρταετό που πετά μόνος του, μια νέα εφεύρεση έρχεται να αλλάξει τον παραδοσιακό τρόπο που σουβλίζουμε.


Ο λόγος για μια νέα ψησταριά που διατίθεται από γνωστή αλυσίδα καταστημάτων, έχει δυνατότητα σύνδεσης μέσω Wi-Fi και 4G, ενώ με την κάμερα που διαθέτει μπορεί να στέλνει εικόνες σε κινητό και τάμπλετ ή να τις ανεβάζει αυτόματα στον λογαριασμό του χρήστη στο Instagram. Επίσης, μέσω ειδικής εφαρμογής, ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί και να ρυθμίζει την διαδικασία ψησίματος χωρίς κόπο από το γιορτινό τραπέζι.


Η ψησταριά είναι δημιούργημα ενός Έλληνα επιχειρηματία, του Κώστα Ποιμενίδη, ο οποίος θέλησε να «εκσυγχρονίσει» τον παραδοσιακό τρόπο με τον οποίο ψήνεται ο οβελίας το Πάσχα. Όπως λέει, με την βοήθεια ενός Γάλλου μηχανικού, του Αρνί Σεφινί, κατάφερε να υλοποιήσει την ιδέα.


«Στην αρχή όταν λέγαμε να φτιάξουμε μια ασύρματη ψησταριά όλοι νόμιζαν ότι κάναμε πλάκα» μας λέει ο Κώστας. «Όμως όταν την παρουσιάσαμε υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον, ειδικά μεταξύ των νέων καταστηματαρχών που είναι πιο εξοικειωμένοι με την τεχνολογία.»


Στην παρούσα φάση η ψησταριά διατίθεται σε έκδοση Wi-Fi και 4G από γνωστή αλυσίδα καταστημάτων, ενώ όπως λένε οι κατασκευαστές, σύντομα θα υπάρξει βελτιωμένη έκδοση που θα χρησιμοποιεί το ταχύτερο δίκτυο Fi-Fi και θα έχει δυνατότητα σύνδεσης με το μουσικό δίκτυο Spotify. Παράλληλα, ετοιμάζουν και ένα νέο φωτογραφικό site ειδικά για λάτρεις του ψητού κρέατος, το Psistagram.Αναδημοσίευση σατιρικού κειμένου από: tovatraxi.com