Γόνος γνώστης ναζιστικής οικογένειας ο ωθούμενος για νέος ηγέτης της Γερμανίας και Ε.Ε.;Μια πολύ ενδιαφέρουσα αποκάλυψη κάνει ο γνωστός δημοσιογράφος Νίκος Χειλαδάκης στοnikosxeiladakis.gr όσον αφορά τον τ. πρόεεδρο του Ευρωκοινοβουλίου και υποψήφιο Γερμανό καγκελάριο, Μάρτιν Σουλτς.


Συγκεκριμένα αναφέρει:


Ο Σουλτς είναι γιος ενός ναζί SS-Hauptsturmführer. Σήμερα είναι υποψήφιος αριστερού σοσιαλιστικού κόμματος για την καγκελαρία, παρά του ότι η οικογένεια του προέρχεται από σκληροπυρηνικούς ναζί.
Ο πατέρας του, ο Καρλ Schulz, ήταν hauptsturmführer και επικεφαλής του γνωστού στρατοπέδου συγκέντρωσης Μαουτχάουζεν. Ο Karl Schulz εντάχθηκε στα SS (ID 400037), την 1η Μαΐου του 1937. Το 1939, κατατάσσεται εθελοντικά ως obersturmführer για υπηρεσία στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Μαουτχάουζεν, όπου ήταν επικεφαλής του Πολιτικού Τμήματος ως ένα είδος επέκτασης της Γκεστάπο.


Τη νύχτα της 2 με 3 Μαΐου 1945, όταν οι Σύμμαχοι πλησίαζαν το στρατόπεδο, ο Karl Schulz το έσκασε στην Τσεχοσλοβακία με την ερωμένη του η οποία εργαζόταν στο στρατόπεδο ως στενογράφος. Η οικογένειά του είχε μείνει πίσω. Στη συνέχεια αντάλλαξε την στολή του και πήρε νέα έγγραφα ταυτότητας με το όνομα Karl Müller. Άλλαξε πολλές φορές το όνομά του, όπως Albert, κλπ, αλλά δεν τα κατάφερε να αποφύγει τελικά την δίωξη του από τις γερμανικές αρχές.


Σύμφωνα με τον προσωπικό του φάκελο με αριθμό, 124 KS 1/1966 (z) 40-9 / 66, δικάστηκε στο δικαστήριο της Κολονίας με την κατηγορία της δολοφονίας χιλιάδων αιχμαλώτων στο στρατόπεδο συγκέντρωσης από βασανιστήρια και θαλάμους αερίων. Παράλληλα το πλαίσιο της δράσης 14f13 είχε πρωτοστατήσει στο Μαουτχάουζεν να εκτελεστούν πολλές χιλιάδες διανοητικά και σωματικά «άρρωστοι».


Το ερώτημα που ευλόγα θα αναρωτιόνταν κάποιος είναι τι φαντάζεται ο Martin Schulz για το μέλλον στη Γερμανία και της Ευρώπης όταν έχει τέτοιο οικογενειακό ιστορικό. Μήπως θα έχει και αυτός σχέδια για… καινούργια στρατόπεδα για «πολιτικά απροσάρμοστους» πολίτες ? Όσοι έχουν διαβάσει το μυθιστόρημα του Όργουελ «1984», μπορεί να φανταστούν πού οδηγούν όλα αυτά.