Επίθεση με καλάσνικοφ σε αστυνομικούς στα Εξάρχεια

Γράφει ο Ζαχαρίας ο Μυτιληνιός

Περίεργη τροπή παίρνουν τα πράγματα στα Εξάρχεια…

Τα πυρά κατά των ανδρών των ΜΑΤ που φυλάνε τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη και εξαπέλυσαν άγνωστοι τα ξημερώματα της Τρίτης με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας αστυνομικός βάζουν σε σκέψεις ανώτατους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και όλο τον σκεπτόμενο κόσμο.

Ήταν αντίποινα για τη σύλληψη της Ρούπα;


Είναι η επίσημη έναρξη του αντάρτικου πόλεων;

Είναι η αντίδραση για την προσπάθεια ανακατάληψης των Εξαρχείων μετά τα συντονισμένα χτυπήματα της αστυνομίας τις τελευταίες εβδομάδες και την εντατική παρουσία των πιο σκληρών ομάδων με ειδικά επιλεγμένους αστυνομικούς της ΟΠΚΕ που προέρχονται από τις «ζόρικες περιοχές της δυτικής Αττικής», αλλά και από την πρώην ΔΕΛΤΑ που οι ίδιοι κατήργησαν και που όπως λένε στην πιάτσα δεν «μασάνε και πολλά πολλά και βαράνε στο ψαχνό»;

Το μόνο σίγουρο είναι ότι το χτύπημα είχε στόχο να σκοτώσει αστυνομικούς. Οι βολή δεν ήταν στον αέρα. Η βολή του ήταν ευθεία και είχε στόχο να σκοτώσει. Για τον λόγο αυτό και δεν επέλεξε τη βολή κατά ριπάς για να μην “κλωτσάει” το όπλο.

Για την ιστορία η επίθεση των αγνώστων έγινε στις 6:18, την ώρα δηλαδή που μόλις είχε αλλάξει η βάρδια η διμοιρία των ΜΑΤ. Στο σημείο έχουν βρεθεί 3 κάλυκες πιθανότατα από καλάσνικοφ. Δύο σφαίρες τρύπησαν το παρμπρίζ του λεωφορείου, ενώ μια καρφώθηκε στο κτίριο του ΠΑΣΟΚ.

Ο τραυματισμός αστυνομικός νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο της Αθήνας.