Το Ισλαμικό Κράτος καλεί σε σφαγές στη Δύση μέσα στο Ραμαζάνι





Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, συμβουλεύει τους Αμερικανούς πολίτες που βρίσκονται στο εξωτερικό να είναι προσεκτικοί γιατί το Ισλαμικό Κράτος έχει καλέσει σε επιθέσεις μοναχόλυκων τζιχαντιστών ανά τον κόσμο τις ημέρες του Ραμαζανιού.

Οι αμερικανικές υπηρεσίες προειδοποιούν ότι «το μαρτύριο κατά τη διάρκεια του μήνα του Ραμαζανιού είναι ιδιαίτερα δελεαστικό για ορισμένους», εννοώντας ότι οι θρησκόληπτοι και δεισιδαίμονες τζιχαντιστές πιστεύουν ότι εάν σκοτωθούν (μαρτυρήσουν) τον μήνα του Ραμαζανιού θα έχουν σπέσιαλ μεταχείριση στον παράδεισο.

«Ο κίνδυνος της τρομοκρατίας αυτή τη στιγμή είναι γενικώς υψηλός», επισημαίνουν οι Αμερικανοί.

Ένας οπλαρχηγός των τζιχαντιστών κάλεσε μέσω διαδικτύου πριν δύο εβδομάδες τους οπαδούς της οργάνωσης στη Δύση να πραγματοποιήσουν επιθέσεις στις χώρες διαμονής τους.


«Η παραμικρή σας δράση στην καρδιά των εδαφών τους είναι πιο σημαντική για εμάς και από τον μεγαλύτερο ηρωισμό μας [στη Μέση Ανατολή]» ακούγεται να λέει ο Αμπού Μοχάμεντ Αλ Αντνανί σε ηχογραφημένο μήνυμά του 31 λεπτών. «Δεν υπάρχουν αθώοι στα εδάφη των σταυροφόρων», λέει ο ίδιος, προτρέποντας σε τυφλά τρομοκρατικά χτυπήματα εις βάρος αμάχων και γυναικοπαίδων στις χώρες της Δύσης.

Ο Αλ Αντνανί ζητά από τους οπαδούς των τζιχαντιστών να πραγματοποιήσουν επιθέσεις στις δυτικές χώρες κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού, που ξεκίνησε στις 6 Ιουνίου και θα κρατήσει μέχρι τις 5 Ιουλίου, ώστε οι τζιχαντιστές μάρτυρες «να κερδίσουν τη μεγάλη ανταμοιβή για τη θυσία τους».

tribune.gr